Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място

<< < (183/629) > >>

emilvtc:
Мадсатбг, благодаря за отговора.

Относно паралелния трептящ кръг - гледайки схемата и снимката на бобината ми се струва, че заместващата схема всъщност е от 2 последователно свързани паралелни кръга с бобина по между им. т.е. Товар(лампи) - паралелен тр.кръг (Синята част от навивките вляво), бобина (не препокритата бобина с навивки от горен слой - Жълтата част) - втори паралелен трептящ кръг (синята част вдясно).

Прав ли съм? 

За да се получи само един паралелен трептящ кръг си мисля, че бобината трябва да е трислойна. Гледайки снимката - в момента тя е двуслойна (двуредова) с цялостен първи ред и частични втори реда в двата края на първия ред.
Може би трябва да стане трислойна, като двете нависки от втория ред не са частични, а се продължят и припоктият изцяло първия ред. (незнам става л;и ясно какво се опитвам да кажа)

Очевидно кондензатора "С" не участва в паралелния трептящ кръг и той е само "развързващ" по постоянен сигнал. До колкото схващам - целия ток през товара минава през него, както и през транзисторите...  Такава ли е идеята?

madsatbg:

--- Цитат на: caduceus в Февруари 01, 2012, 10:10:05 am ---Неизвестното е най-вероятно бивша пластмасова кофа от латекс или боя, в която има по-малка такава, преправена на лайденска стъкленица  :) Без майтап

--- Край на цитат ---
Здравей caduceus,
не бях обърнал внимание на твоя пост по-рано. :( / кофа от латекс - видя ми се несериозно ????? /
Можеше да ми спести врме и усилия.
След размисли и аз стигнах, че може и да е стъклен буркан - от там Лайденска стъкленица.
Бих те помолил да развиеш идеята си.
Иска ми се да поработя и в тази насока.

поздрави мадсатбг

caduceus:
madsatbg
Работя по точно този въпрос, виж в темата "високоволтови кондензатори" последния ми пост. Лайденската стъкленица от буркан е много възможна, но ще е с доста малък капацитет поради дебелината на стъклото. Все пак Тесла казва, че независимо от малкия капацитет на ползваните батерии от кондензатори /при дебелостенни шишета и бутилки/, по-важен е принципа. При Капи мисля, че в единия вариант /аквариума/ е шише с намотка отвън, при другия - модифициран буркан от компот /в кофичката от латекс - или консервена кутия, но все пак си мисля, че е неметална/  :)
За кой ли път ще посоча патента на Яблочков, просто нека не откриваме топлата вода. Забележи, че няма ефект при смяна на полюсите - това е свързано с концентрацията на позитивен оргон вътре в стъкленицата, просто отвън няма как да се натрупа  ;)
http://www.rexresearch.com/yablotch/yablotch.htm
Оттук нататък трябва процесът да стане цикличен - и това е. Има теория защо и как, има и практика от най-различни изследователи. Трябва да се прилага само инфо от първоизточника и никакви самодейности - отнася се както за материалите, така и за точната конструкция на този специфичен несиметричен кондензатор с двойна природа.
Поздрави

mito_kupona:
Здравейте! Кондензатори има, но няма и не може да има течности в установката на Капанадзе. При демонстрациите, достатъчно местят установките, повдигат ги, та ако има течност, да е станал някои сакатлък. И друго, защо при стартиране на генератора първо се включва инвертора и след, като тръгне искрата, се включва товара? Защото инвертора е свързан директно към товара или последователно през някоя от нискоомните бобини на колбаса и, ако се включи генератора под товар, на инвертора ще му сработи защитата, ако има такава или ще се запали. Когато има искра се получава тока от 23 ампера. Когато се искри някъде и, ако лампата започва да увеличава интезитета си е грешка да си мислим, че сме на прав път. Напрежението от 220 волта се задава от инвертора и е такова през целия път през установката до товара. Самия генератор създава само тока от 23 ампера и го смесва с напрежението от инвертора, което е константа,  и в това е цялата магия. Такива мисли ми се въртят в главата. Поздрави!

x_name41:
Ето тук http://www.edinetcorp.narod.ru/rezonans.htm представям на вашето внимание едно интересно виждане по този проблем.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия