Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място
mi68:
Здравейте,
Дайте да помислим трансформоторите може ли да ги заменим със стояща вълна? В стоящата вълна имаме дефазиране във времето на 90 градуса, а в пространството 1/4 ланда. 1/2 или 2/4 ланда са ни генератор, 1/4 ланда приемник. Общо бобината е дълга 3/4 ланда. Подобен патент гледах с противоположно навити бобини на Ш образен магнитопровод без други подробности. Идеята е да имаме преобладаващ ток на разместване. Склонен съм да приема, че постоянния ток на разместване води да наелектризиране и повишаване на потенциала на телата.
tod:
--- Цитат ---Вече е ясно, че става въпрос за еднопроводно предаване на енергия.
--- Край на цитат ---
От каде правиш това заключение? При еднопроводното свързване нямаме усилване на тока. Просто посоката на енергията се предава по проводника, а мощността се движи като електромагнитно поле около проводника. За справка вилка на Авраменко например! Като КПД при еднопроводното свързване е винаги по малко от 1 по експериментални данни!
emilvtc:
madsatbg,
Глеедам схемата ти и за да мислим в една и съща посока - можеш ли да дадеш повече инфо за конструкцията и изпълнението на бобината и каква точно идея и принцип на работа целиш да постигнеш?
mito_kupona:
Здравей tod, тези изводи ги правя на базата на моите експерименти и на това, което се вижда на новите клипове на Капанадзе. Вярно е, че при еднопроводно предаване на енергия винаги има загуби и никога няма КПД над 100 процента, ако беше така, генератора на Капанадзе, нямаше да има нужда да се самозахранва. Най-добре това се вижда на видеото в Турция, там където плющят големите искри, това са силови кабели, които могат и да се свържат директно и от там преминава енергията, но големия ток се получава във втората, по-голямата бобина. Високото напрежение трябва да, са двуполярни импулси с честота 50 херца, а не синусоида, и трябва да се модулира с някаква висока честота около 20 килохерца. Колкото е по-високо напрежението и честотата, толкова по-голяма мощност се получава на изхода, думи на Капанадзе. А според мен, ето това на снимката прави големия ток при взаимодействие с искрата. Високото напрежение се подава директно от повишаващата бобина през два диода и дросел, или вилка на Авраменко, на индуктора без никакви кондензатори. Поздрави!
madsatbg:
--- Цитат на: emilvtc в Февруари 23, 2012, 01:28:05 am ---madsatbg,
... можеш ли да дадеш повече инфо за конструкцията и изпълнението на бобината и каква точно идея и принцип на работа целиш да постигнеш?
--- Край на цитат ---
Здравейте,
Моето разбиране за работата на "Капанадзе 2004" и "Зелената кутия" е :
Имаме източник на напрежение /UPS / 220 v 400 W .
Пред нас стои задачата да получим голям ток - 20 A.
Паралелен трептящ кръг в резонанс - още се нарича "токов" резонанс.
Тока / реактивния и активния / в кръга е максимален и се ограничава от активното съпротивление на бобината и съединителните проводници.
До тук мисля няма възражения.
С помоща на транзисторите , които щe се управляват с 32 килохерца, кондензатора "С" и изходната бобина, навита по посочения начин на чертежа, получавам паралелен трептящ кръг.Получаваме голям ток в кръга.
Първи резонанс.
Трансформатора който управлява транзисторите и изработва високо напрежение / от порядъка 3 - 5 киловолта/ може и да е ТХО. Аз лично ползвам ТХО от български телевизор "Осогово"
До тук всичко е по класическата електротехника.
Сега идва "магията" на Капанадзе.
За мен, нямам пълно обяснение на ефекта, но ...ефект има при Капанадзе.
А именно високото напрежение, индуктора и искрата.
Как точно действа, на какво въздейства...? Аз съм убеден че ефекта е тук и затова се мъча да го повторя максимално близо до установката на Капанадзе.
Индуктора е навит от медна тръба ф 8 мм.
Вътре има високоволтов кабел.
Получава се "кондензатор-бобина".
Когато вкарвам или изкарвам високоволтовия кабел от тръбата се получава настройка на "Тесла трансформатора" - вкарвам го в резонанс -искрата се променя.
Втори резонанс .
Забележете и двата "резонанса" са на изходната бобина.
Капандзе говори : "держите резонанс" и " резонанс в резонанса".
Кавото и да разбира под това.
Аз го разбирам така.
успехи мадсатбг
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия