Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място

<< < (181/629) > >>

mi68:
Здравейте,
За съжаление вторият фаил ми е на htm и не ми се качва. Мисля, че е ясно как се формират вихрови ефирни обекти. Самостоятелни са като "фантом". Създава се, по аналогия, айродинамично подналягане (вакум) - потенциал.
П.П. Звук може да се създаде от струна, но и от сирена. За сега конусните ми намотки са свързани тип "пясъчен чесовник", оказаха се отлични приемници. За предавател трябва обратна конструкция, бобините са съединени с широката част.
Ако бобината е дълга, логаритмична, може да се направи връзка с вувузела, тромпет и конусите трябва да са съединени с малката страна тип "пясъчен часовник".

madsatbg:
Здравейте,

@ Коке2К
Когато високоволтовият кабел, който отива на Индуктора / медната тръба / влиза в тръбата, както е по схемата ми по горе, получаваме ДВА разрядника- единият е в тръбата а другият е на показ.Пробвах го.
Искрата , която е отвън, може и да не работи - да не свети .
Искрата в тръбата продължава - чувам го на радиото като смущение.

@ Теофилиус  "..но поне и разрядника да го беше сложил там където е при Капанадзе..."
Така по добре ли е? ;)

p.s.
@ Mito Kupona
благодаря за подробната инструкция.
Аз използвах готова повишаваща бобина от българските телевизори.
Ето от тук може да се закупи:
http://pepina.org/elementi.php?grup=19&c=80&p=0

@Vdomov
благодаря за инфото, ще пробвам.

teofilius:
madsatbg - Дотук всичко си направил супер. Сега остава само електрониката да я направиш, както я е направил Капанадзе и ще стане  със сигурност:)
  Мисля, че външната и изходна бобина е само втората част от изходния кръг. Целия изходен кръг трябва да позволява протичане през него на изходния ток на товара. Предполагам, че в кръглата кутия има понижаващ трансформатор от 220 волта на някакво ниско напрежение от порядъка на няколко волта но с много голям ток, указващ изходния ток при товар. Вторичната намотка с минимум навивки е с дебел проводник и е последователно свързана на бобината, която виждаме отвън. Напрежението 220 волта също се задава от входното напрежение но през кондензатор със невисок капацитет а индуктора с искрата предизвиква смесването на големия ток и високото напрежение. На практика през един проводник можем да прекараме едновременно и по фаза високо напрежение с нищожен ток и ниско напрежение с голям ток при това от един външен токоизточник.  Обикновено двете не се смесват но на практика това са два електронни потока. В първия участват по-малко електрони(малък ток) но с по-голяма скорост и обратното. Голям силен ток(електронен поток) но с малка скорост. Всеки от двата потока не се смесва и почти не влияе на другия електронен поток защото са свързани само със своите токоизточници. Много вероятно е индуктора със високото напрежение във импулсен режим да смесва двата електронни потока нарушавайки цялостната абсолютната им зависимост от техните първоначални токоизточници. 
  Знаем, че електрическото поле(потенциалната разлика), е което задвижва електроните в проводника. Величината на потенциалната разлика е напрежението определящо скоростта на електронния поток.  Тогава въпроса ми е, кое в напрежението на електрическото поле определя в тока, който представлява количеството и плътността на електронния поток?   В един токов кръг товара се стреми да изравни потенциалите на напрежението чрез протичащия електронен поток и затова имаме голям пад на напрежението освен ако успяваме да поддържаме този потенциал а това обикновено става за сметката на голямо, количество енергия.  Капанадзе поддържа голям потенциал върху товара и в токовия кръг по друг начин - за сметка на малко енергия. Най-вероятно чрез разрядника но той не е задължителен. Това може да става и по капацитивен път. Във всички досегашни експерименти в тази област участват един или най-много два токоизточника, като при втория експериментаторите се опитват да смесят високото напрежение на искрата със големия ток на допълнителен генератор, обикновено работещ на ниско напрежение. Ами ако ако участват три напрежения в цялата работа 8) Ниско напрежение от порядъка например на 12 волта но с голям ток задаващо тока на изходната верига, 220 волта напрежение задаващо напрежението на изходната верига и високоволтов индуктор, който може да действа не само на индуктивен но и на капацитивен принцип и да предизвиква обединяване на първите две във стабилно 220 волта напрежение със голям ток.

coke2k:
Madsatbg Аз съм в логически и технически шок. След появата на последните 2 видеозаписа абсолютно не мога да направя адекватна преценка на това което виждам.......  ???

mito_kupona:
Здравейте! Този ток от 23 ампера трябва да се създаде в кутията и после да го накараме да премине през товара с напрежение 220 волта. Вече е ясно, че става въпрос за еднопроводно предаване на енергия. За да се пренесе този ток от предавателната бобина до приемната, той трябва да се разложи или преубразува  в нещо друго и да се пренесе, чрез високо напрежение и висока честота до приемната бобина, и там вече да се преубразува отново в голям ток. Самото смесване на големия ток и напрежението от 220 в става по време на пренасянето от предавателната бобина към приемната. При всички полужения се използва резонанс и може би полужителна обратна връзка, защото бобините са близо една до друга, а не, като в патента на Тесла на километри една от друга. Не е ясно тези транзистори за какво се използват, за създаване на високо напрежение, за създаване на тока от 23  ампера или с тях е направен мултивибратор на честота 200-300 килохерца, която е носещата честота при пренасянето на енергията, а искрата да е с 50 херца. Но ако има модулиране, трябва да има  и демодулиране на сигнала. Капанадзе казва, че трябва да имаме незатихващи колебания. Незатихващи колебания се получават при резоонанс. В кутията може да има спирална бобина тип палачинка, която е предавателна, а вътре в тръбата може да има конусовидна бобина, която да е приемна и някоя от бобините на колбаса с дебел проводник да е вторична бобина и на нея се свързва товара. Спомнете си, каква е бобината на видеото с аквариума, дали не прилича на конус или бутилка. За да се получи СЕ бобините не трябва да са симетрични,а трябва да са с различна форма, трябва да има дисбаланс, и СЕ идва от стремежа за изравняването на този дисбаланс, защото всичко около нас е в равновесие. Но това са само предположения. Поздрави!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия