Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място

<< < (185/629) > >>

caduceus:
EDM electronics
Точно така е, оргона се събира в Л.С. подобно на газ или течност. Затова при + от източника към външния електрод няма ефект на СЕ. Задържа се от решетъчни медни или сребърни повърхности /заредени електростатично/ още по-добре, но и със плътни става. Т.е. имаме съд за събиране под формата на заредена Л.С., а при работа в режима на циклично разреждане става и конвертирането на оргона в електрически заряд. Особеност! В началото са ползвали за външен електрод оловно фолио, което е оргонен катализатор. Става и с медно или сребърно, алуминиевото не е толкова добро и ли никак - поне по моите изследвания.
Всичките ти разсъждения относно Капи генераторите в Турция и Тестатика са абсолютно правилни според мен. Има и метод за конвертиране без Л.С., например Дон Смит ползва биметални кондензатори и т.н., но там има други едни "подробности" дето не се казват направо  и сега ги нищя :)

PyroVeso
И ти си прав, лабораторната стъклария е идеална и не е скъпа - една средна чашка е 2-4 лв. и е с тънко закалено стъкло. Перфектна за Л.С., както се вижда и от тази при конверторната тръба на Ед Грей. Вътрешният електрод може да е и метален, но ефектът според мен се усилва когато има вода вътре, защото тя е много добър акумулатор на оргона. Т.е. при Л.С. имаме три в едно - ел.кондензатор, оргонен концентратор и конверторен елемент с двойна функция.

Работете, момчета! Аз също, но като се знам колко съм туткав...  ;D Нищо че виждам по-пряко някои работи, накрая и ръцете трябва да влизат в действие

Поздрави!

madsatbg:

--- Цитат на: caduceus в Февруари 24, 2012, 08:30:59 am ---
Прилагам рисунка на оригинален Тесла-траф с бутилката от мляко, както и снимка на Ед Грей конвертора със Л.С.

--- Край на цитат ---
Благодаря caduceus,
за практическото помагало.
Предполагам, по постовете ти , че си много навътре с оргона.
На мен ми е мъгла, честно казано и не вярвам в него.
Аз съм от "шопско - око да види, ръка да пипне ".И от Витоша по високо нема.... :D
Но това не ми пречи да се опитам да се образовам.Все пак за разлика от дедите ми, аз живея в края на 20 и началото на 21 век
Бих те помолил, ако имаш твоя практическа реализация, която може да се повтори,
разбира се без да засяга твоите разработки, дори от лаици :-\ и неверници  ;) като мен
да я покажеш, за да можем с общи усилия да "излъжем", хванем "свободната енергия"
Извини ме за шеговития тон, но аз наистина се замислих : защо въпреки усилията ни не се получава и това си е. :'(
За доказателство на горната ми мисъл прилагам снимки на опита ми  за построяване на Лайденската стъкленица от буркан.Моля за снисхождение.
По мотиви от "Капанадзе 2004".

п.с.Спомням си някъде бе писал за балон от електрическа крушка.

благодаря предварително

PyroVeso:
Caduceus, точно това те питах - как виждаш ти нещата при "идеалната" Л.С.? Примрно: ерленмайерова колба (заради горната конична част) от 1/2 литър с тясно гърло; вътрешен електрод - медна жица 4 квадрата, която стига на 2 см от дъното на колбата + 1/2 литър солен разтвор; външен електрод - медно фолио или химически отложен слой по стъклото (тип "огледало"), което покрива 1/2 от коничната част и дъното на колбата (или цялата конична част до гърлото, или пък само дъното...); тапа - тефлонова, или пластмасова/гумена ако е достатъчно, залята с восък или не.
Напрежение - 5KV (или друго).

Ако имаш някаква аргументирана визия за нещата - мисля че няма нужда с проби и грешки да преоткриваме топлата вода.

И аз нямам много време за експерименти, но за 1/2 - 1 ден мога да приготвя няколко Л.С. и да ги доставя на Madsatg за проби.

EDM electronics:
На следващо място мисля, че резонанса за който говори Капанадзе не е онзи резонанс за настройка на тесла-трафа, а именно резонанса с който се пълни резервоара и се изпразва. Ако предположим, че етера тече с определена скорост и дебит, които зависят от напрежението във вторичната намотка и дебелината й, то резервоара /кондензатора - Л.С./ трябва да се зарежда с един импулс, като разбира се условието е еднополярни импулси или в резервоара да влиза "+" а "-"  е на земя. Всъщност капацитета е съобразен с честотата и напрежението. Разбира се би било възможно пълненето на резервоара и с няколко импулса /ако е по-голям/ и изпразването му само с един импулс - пак ще имаме резонанс. Може да има и буфер от стандартни кондензатори на топло електричесто /каквито се виждат от последното видео в Турция/ след Л.С., в които то да се натрупва и от там със схема пуш-пул да се инвертира в 50 Хц.

Мисля, че схемата за стабилизиране на честотата от патента всъщност променя честотата на пълнене/зареждане в зависимост от консумацията/натоварването или изпразването на Л.С., т.е. резонанса пълнене-изпразване и поддържа постоянно напрежение в изхода на инвертора.

Напълно възможно е с два биполярни транзистора, макар и руски да се изгради инвертор на 5 кВт при условие, че входното напрежение на инвертора е високоволтово - примерно 500 В/10А, като при схема пуш-пул средната стойност на тока за едното рамо ще е 1/2 или 5 А. - такива транзистори бол. За по-мощни варианти инвертора може да се реализира с тиристори.

Мисля, че Капанадзе умишлено показва тесла трафа - за заблуда, понеже именно той се спряга с ген. на СЕ, но същността се намира в боядисаната зелена кутия или в "консервената кутия" - там крие онова, дето не трябва да се вижда. Сам по себе си тесла-трафа е само едната част от системата. А дали той е настроен в резонанс или не, значението му е горе-долу такова, каквото е между обикновен и инверторен двигател на климатик.

mi68:
Здравейте,
Доколкото ми е извесно първата лайденска стъкленица е с калаено фолио, а после се ползва алуминиево. Четвърна група в менделеевата таблица е неутрална спряма неутрино (оргон, ток на разместване ). Изброявам елементите: въглерод, силиций, германий, калай, олово. Силициев двуокис (стъклото) е отличен матариал за оргон. От първа до трета група на менделеевата таблица са проводници на неутрино, най достъпен ел. проводник е медта, но може да се замени с алуминий. От пета до седма група на менделеевата таблица са изолатори на оргон, най-достъпен ел. проводник е желязото.
Ползването на лайденска стъкленица е спорен момент, зависи от конструкцията на генератора.  Ако се ползва линенен резонотор тип теслов трансформатортор, то е задължително да се събира в цилиндричен (коаксиален) конданзатор тип лайденска стъкленица. При кръгов (цикличен) резонатор капацитета е променлив (обикновен) за настройка на фазовата разлика (дефазирането), която се получава от активното съпротивление (товар). Генераторът е единия вибратор, а приемника е другия. Може и честотата ди се променя. Въпрос на визия.
Въпрос:
Какъв вид  резонатор е при Капанадзе?
При отговор на Въпроса следват и схемните решения, схеми се затруднявам да чертая, за това наблягам на общи приказки и идвестни неща.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия