Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място
madsatbg:
Благодаря на Админа за търпението и ремонта на картинките.
Свалих си програмката.
--- Цитат на: EDM electronics в Декември 30, 2009, 03:55:54 pm ---Средната намотка в схемата, къде е вързан горният и край?
--- Край на цитат ---
Горният край на намотката не е вързан никъде - свободен.
--- Цитат на: EDM electronics в Декември 30, 2009, 04:30:11 pm ---Щом се излага нещо публично, на показ, или се прави бадева, или се търси и чуждо, независимо мнение-помощ.
--- Край на цитат ---
Или его.
След като гледах отново видеото забелязах, че след смяна на масите / чешма - радиатор /
само една лампа светна.След известно суетене, светна още една лампа.
Капанадзе смени мястото на свързване на лампите и устройството:
Краят на лампите отиде на чешмата, а устройството със изправителя замина на радиатора.
Лампите светнаха с пълна сила.
Ето и схемата на свързване.Рошавият дебел край излизащ от Бобините / в дясно /остана несвързан.../ първа снимка /
Какво извадиха от левия край на бобината със дебелия кабел и така усилено го крият? / четвърта снимка /
coke2k:
Здравейте отново,
ако искате да се опитаме да конкретизираме точно механизма на екстрактиране на енергията в генератора на Капанадзе. Все опитваме разни варианти, но не знаем къде точно е мекото на хляба. Според мен вариантите са 2 - единият е жестоко наелектризиране на околното пространство чрез високо напрежение и резонанс – все пак трябва да се възбуди средата по някакъв начин и следващо изтичане на тези заряди към земята(от Д.Смит). И втори вариант пак чрез резонансни схеми да се предизвика възбуждане на електрони от кристалната структура на меден проводник, като тези електрони само да подскачат без да имат насочено движение и когато им се подаде земя т.е. потенциална разлика те да тръгват, създавайки ток (от патента на Капанадзе).
mzk:
По вторият въпрос има натрупан опит от инж. Гьошев, който видях, регистрирал се е във форума. Работи в тв сервиз в София, мога да дам повече координати.
Във форума е писано в следната тема: http://mazeto.net/index.php?topic=225.msg2508#msg2508 - необходимо е да добавя, че това е хармонична честота на трептенето на електрона в медта, затова е и 6 знака след запетаята. Чистотата на медта трябва да е висока. За подробности- директно инж. Гьошев или lz1ico
vitan:
Василатос го е обяснил пределно добре. Кое, как, що. И задълбавайки все по ми се вижда да е прав. Въпроса е да се изгради електростатичен кондензатор. Как става?
Еми форума е посветен на П. Дънов. Нека някой дъновист да каже нещо, щото аз до сега не съм ги забелязал да имат смислено участие.
Колкото до мен, вече имам избистрена картинка, но съм далеч от конкретно оразмеряване. А там е ключа за бараката! Иначе в патентите имате бла-бла (дрън-дрън) общи приказки. Специално се отнася валидно до тая материя.
mzk:
Витане, има, правени са и опити с частичен успех ;)
Нека тези, които ПРОДАВАТ, те да напишат малко теория ;D
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия