Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място
coke2k:
Мисля , че идеята на Д.Смит е най правдоподобна. Та там нали става въпрос , че генератора трябва през искрището да подава честотен шум с честота кратна (и колкото може по близка) на честотата на която съответства дължината на вълната на която образно казано се събира в първичната намотка и именно от целия този честотен шум , първичната в качеството си на антена да си поддържа честотата хващайки точно тази честота която съответства на дължината на първичната ..... тази честота да се трансферира във вторичната като вторичната също трябва да е в необходимата кратност. Т.е. не е от значение броя на навивките и диаметръра - те имат значение само за коефициента на трансформация на напрежението. И ако първичната и вторичната са в резонанс ще се получи някаква възбудена среда която вече евентуално би могла да освои киловати от малко обем околно пространство. Земята се използва единствено за опорна точка , няма никаква идея в 10 метра разстояние между заземяванията освен за подобряване качеството на заземяването.... така мисля и опитно и теоретично.
madsatbg:
Честита Коледа на всички,
По Коледните празници пуснах моята установка а ла Капанадзе.
Прилагам няколко снимки.
Весели празници мадсат
п. с. Предлагам ново виждане на ел. схема / компилация разбира се /.
EDM electronics:
Добре изглежда, браво!
Средната намотка в схемата, къде е вързан горният и край?
EDM electronics:
Аз дори предлагам, всеки да разсъждава писмено върху схемата, експеримента си, независимо дали е правилно или не.
Не мисля, че някой ще критикува или ще се смее.
Щом се излага нещо публично, на показ, или се прави бадева, или се търси и чуждо, независимо мнение-помощ.
tod:
Относно генератора на Капанадзе искам да попитам има ли някой информация дали такъв генератор е построен и от някой друг изобретател независимо от Капанадзе.Дори и това да няма такъв мощен ефект както у Капанадзе.Може КПД-то да е малко над единица.Аз подробно разгледах проекта на Капанадзе и все повече се убеждавам че ако е читав, то в скоро време трябва да се очаква някой друг да успее да го репликира успешно.Не може нещо което изглежда сглобено в час по трудово обучение да представлява такъв проблем! Дето се вика само с проби и грешки ,ако това не е измама някой друг ще успее! Имам предвид че едно мощно импулсно захранване за да се пусне в действие му е необходима изработка на спецялна платка ,защото там както се знае от голямо значение са топологията на електронните елементи.А пък Капанадзе иска да ни убеди че това може да стане както се вика на коляно , само с помоща на монтажни платки.Нима тук не влияят монтажните капацитети,за да може генератора да се самовъзбуди и строго да работи в резонанс!!! Лично на мен не ми се вярва! Изхождам от това че съм пускал импулсни захранвания ,сглобявал съм ги и по такъв начин но резултатите бяха нулеви ,ако човек не си направи читава печатна платка с подходяща топология!А Капанадзе успява даже да извлече колосална мощност.В същия ред на мисли искам да кажа ,че ако тази разработка се прехвърли на читава печатна платка и бобините се навият професионално ,мощността може би ще се умножи!
От Администратора: веднага в края на думата се поставя препинателен знак. След него ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се слага интервал.
Моля прочетете краткия урок по правопис в първата тема от форума.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия