Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място
MIR:
Здравейте,
От горните писания долавям апокалиптични нотки. По тази логика, създаването и съществуването на този сайт е вредно и безмислено, до като "порастне" човечеството. Кой ще прецени дали сме "порастнали"? Откритията на човечеството, въведени по време на неговото развитие (атомната енергия, електричеството, лекарствата, вероученията- сектите, техническия прогрес като цяло) все още не са довели до унищожението му. Термина - прогрес - е опасна дума изглежда. В този ред на мисли, всяко нововъведение е опасно и вредно. При липсата на прогрес спира и развитието. Как ще "порастнем" тогава? Пътя на усъвършенстването не е прав и гладък, а труден и болезнен.
Изкореняването на злото не става със зло, а с нагъване на мозъчната ни кора (но не с брадва).
Изглежда простотията ражда негативизма.
Бъдете здрави!
mi68:
Отклонихте темата в мисли на глас.Според мен сега е времето за свободна енергия. Въпросът е да се създаде спортен дух и съзтезание да се отрие двигател независещ от резервоара и да се открие космоса ,както е открита Америка.
За получаване на свободна енергия стигнах да извода,че неотриното трябва да участва в две движения:постъпателно и въртеливо по аналогия с електрона и призовавам до технократски предложения и решения,а не до общи приказки.
coke2k:
Здравейте, след няколко проби на различни схеми, тази за сега дава най добър резултат.
Все още КПД няма , но поне има някакво генериране не енергия вход 30 вата изход 5 вата. Интересното е , че на празен ход консумацията е по голяма от колкото с товар или дори на късо в изхода. Земята е от ВиК инсталацията на блока , но с нея и без нея няма разлика нито в консумацията , нито в генерирането. Генератора е нещо като теслов траф на обратно т.е. високото го подавам на голямата намотка , която е 4 пъти по дълга от малката и дължината на жицата , като дължина съответства на 30 мегахерцова дължина на вълната - 10 метра. Не знам дали искрището действа като високочестотен филтър или е само ключ. 100 вата/220 волтова лампа също светва , но колкото да зачерви жицата. Давайте идеи
Поздрави
П.С. Схема ще нарисувам довечера
coke2k:
Ето схемата
EDM electronics:
Каква ти е идеята, как работи схемата според теб?
Къде е заземяването, неразделна част от патента на Тесла?
Да изкараш FREE ENERGY без заземяване доколкото аз знам е възможно само с електромагнитна жироскопия /Стивън Марк, "Тетраедър", Стан Део/. Не съм летял с летяща чиния, но от нея не виси кабел за заземяване.
Водосточната тръба не е добро заземяване, напротив често е идеална фаза.
Мисля, без да са спазени осн. изисквания свързани с Тесла-патента, положителен резултат е трудно възможен, а компилациите са за вече преоткрилите топлата вода, като Капанадзе, иначе всичко си остава просто един трансформаторен ефект.
100 kW-я генератор на Капанадзе е типична Тесла-класика, поне на външен вид.
Руснаците имат доста литература свързана с Тесла и неговата работа. Капанадзе се е възползвал от това.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия