Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място
teofilius:
Хубавото на този форум е че нито забравяме , нито осмиваме гения на Тариел Капанадзе! За сега само можем да го съжаляваме че по една или друга финансова, и стандартна както при почти всички други като него причина, не разскрива пред света постижението си. Можем също и да се надяваме това да не продължи за дълго...
RUS:
Kакво мислите за стандартния генератор от клипа в youtube?Каква е неговата роля според вас?
madsatbg:
Здравейте,
преди около 12 години бях командировка в Грузия.
Четири часа има ток, четири няма.
От видеоклипа видяхме, че положението не се е променило и до сега - тъмни улици, тук там работи бензинов генератор за осветление.
"Нашия" изобретател "плаче" : Правителството не ми обръща внимание. Откраднаха ми идеята за двигател на кола на вода...
Добре де, защо не продадеш едно устройство на най близкия бар, ресторант и т. н.
С парите ще направиш две, ще ги продадеш и т. н. приказката за ябълките.
Ама някой ще ми открадне устройството и ще започне да го произвежда.
Промишлено не може, защото е запатентовано.
Значи нищо страшно - продай 100 устройства - ето ти 100 000 $.
А сега гладен, гол и бос, без квартира и кола, да ама съм ГОЛЕМ изобретател, искам признанието на света.
Тесла също е умрял сам и беден, и в последното си писмо е казал че тайната му си отива с него, а през целия си живот е мислил уж за човечеството.
Юл Браун / Илия Вълков - 1922-1998 / отново в наши дни , същата история и много други.
И си мисля, че човешката душа е така устроена.
Сега си мисля, че ако аз открия нещо такова веднага ще го споделя, но ако стане наистина дали ще го направя...?
Както разбирам , са направили наши съфорумци!!!
мадсат
caduceus:
За съжаление творчеството рядко върви с предприемачески и бизнес нюх... За Тесла нещата са други - той е гледал глобално и е бил пацифист. Т.е. е бил наясно с опасността от военно приложение на технологията и затова не е казал всичко, излязъл е от екипа на Филаделфийския експеримент и т.н. Играта с етера не е майтап, освен фрий енергия + гравитационни аномалии има и нарушения във времето, промяна на стуктурно ниво в материята... Гребенников също при всичката си добронамереност не е разкрил конструкцията на платформата - имал е опасения че няма да е за добро, не е ясно при Капанадзе как стоят нещата - вероятно скрива и той някакви такива причини. Подозирам, че е контролиран от който трябва ;) Така че нещата са многопланови, казано е: Не съди, за да не те съдят :)
Поздрави
EDM electronics:
--- Цитат на: caduceus в Декември 19, 2009, 09:16:12 am ---Играта с етера не е майтап, освен фрий енергия + гравитационни аномалии има и нарушения във времето, промяна на стуктурно ниво в материята... Гребенников също при всичката си добронамереност не е разкрил конструкцията на платформата - имал е опасения че няма да е за добро.............................
Поздрави
--- Край на цитат ---
Един ден си мислех, ако подобна технология /фрии енерджи/ стане публично достояние, какво би станало? - ако попадне в ръцете например на бай Мангал или на хора които имат лоши намерения, а у нас е пълно с такива и от двата вида. Ами как ще се промени живота, ако от утре започне всеки да си сглобява генератор и да си кара колата на вода или пък с техн. на Капанадзе? И сега е задръстено от коли, тогава всеки ще кара по две-три едновременно и даже ще си ляга в леглото с колата. Икономиката ще спре, всичко е устроено да работи с фосилни горива. Ще започне люта конуренция между преоборудваните и непреоборудваните. Вече няма да заливат с киселина лицето и очите /БГ технология/ или да стрелят с пистолет или пушка, а направо със скаларен лъч, тихо и безшумно, или пък да "изпари" някой от това време-пространство. А ако някой много се ядоса, колко му е да срути блок-сграда с една тръба и инфразвук или да направи кълбовидна мълния в микровълновата печка. И т.н...................................
Не е никък лесен този въпрос. Ако човечеството, обществото не е узряло за това, гибелта му е по-вероятния сценарий.
Задавал съм си и въпроса....., ако случайно аз повторя такава технология, какво бих направил? - и аз съм пацифист, ако имам и най-малко съмнение, че може да се отнеме човешки живот, никога няма да я предоставя публично.
Иначе рано или късно, все някога това трябва да стане. Дано узрее по-бързо обществото преди да се е самоунищожило от замърсяването. Време е човек да престане да работи най-вече за енергоносителите си, което представлява по-голямата част от доходите му, ще се съкрати времето за труд въобще и ще се увеличи времето за развитието на технологиите, за образование на неграмотните и усъвършенстване на по-грамотните, така както разправят живеят ОНИЯ от другите светове!
Понеже поста ми не е много по темата, администратора може да го изтрие ако прецени!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия