Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място

<< < (19/629) > >>

vitan:
Уравнението има следните неизвестни:

- габарит/тегло/форма;
- стръмност на фронтовете на импулса;
- полярност на импулса;
- запълване на импулса;
- честота на импулса;
- магнитна връзка между бобините;
- енергия на импулса;
- земя и околно (заземяващо) пространство;
- товар/консуматор.

За 9 неизвестни математиката иска 9 уравнения :)
А само енергията на импулса е не схема, а схемище за начинаещия. Монтаж и изолация не ги броя.

mi68:
Трябва да се схване принципа,а мащабността е без значение т.е. 1Вт или 1кВт принципа е еднакъв има проблем с издръжливостта на елементите. Принципа е на теслов т-р. Тесловият трасформатор трасформира напрежението и мощността. Направих репликация с 1Вт входна мощност,по-правилно е да се работи с енергията, изходната мощност на теория е безкрайност но като се вземат загубите в моят случей повече от 10 Вт не може да се получи. С увеличаване на входната мощност нелинейно се увеличава изходната мощност.Устройството ,което създадох работи в усилвателен режим  и е съвсем просто,няма обратна връзка за самоподържане. Вместо искрище ползвах тиристор,при увеличаване на мощноста тиристора не издържаше пиковата мощност и дава късо. След опити стигнах до извода ,че трябва искрище,а това е ненадежден елемент и електронни генератори са практични да кажем до 100Вт. Създават се скаларни вълни, но това е геометричмо понятие стигнах до извода ,че това са електрогравитационни вълни и нетрябва да се бъркат с електромагнитните. За това се насочих към бифилярните намотки и постигнах стабилни резултати вижте темата. Има голямо поле за усъвършенстване на инпулсните методи и всеки може да прояви творчество. Аз предпочитам методите с бифилярки те работят по-меко и лесно се въвежда обратна връзка за регулиране на мощността.

jantar:

--- Цитат ---Какво извадиха от левия край на бобината със дебелия кабел и така усилено го крият?
--- Край на цитат ---

Може би нещо подобно на това ;)

Вижте и трафа на Грей

emoxristov:
В момента правя трафа на Тесла по мое виждане. Подобен на този на Капанадзе, no има неща които той показва и други, за които трябва да се сетим. Според мен и моето виждане няма да е трудна обратната връзка, за да се самоподдържа агрегата. Теоретично съм го измислил, остава да го пробвам.

mito_kupona:
Здравейте маниаци, уважавам всички мнения и особенно екаспериментите на всички  колеги, но моето мнение е,че без разрядник няма да се получи. Лично мнение-там в разрядника се троши материя и се получава енергия, така си мисля, но не съм сигурен, но съм убеден, ако законите на физиката са верни, а ако не са.....

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия