Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място

<< < (170/629) > >>

tod:
Ето и поредното чудо от Капанадзе : http://www.youtube.com/watch?v=ADr1lT9MeIE&feature=player_embedded
Горните снимки в работещо състояние!

tod:
Ето и причината за появата на горното видео според мен!
http://www.youtube.com/watch?v=siRTBs6MSyc&feature=player_embedded
С приблизителна схема публикувана във форумите.
Изглежда на Капанадзе вече му дишат във врата и той не иска друг да обере "лаврите"!

caduceus:
Колеги,
поровете тук:
http://www.princeton.edu/ssp/joseph-henry-project/oscillatory-discharge/
Може и да прочетете Хенри в оригинал, както и превода на Савар на английски. Пол Линдеман също споменава за изследванията на първия, който всъщност повтаря опитите на втория, в труда си "Тайната на свободната енергия и хладното електричество"
Защо да си давате тоя труд? За добро или не, имам склонност да компилирам привидно несвързани факти и данни. След събиране на доста инфо, както и обмисляне и пресяване на заблудите, нещата взеха да ми се избистрят. Проучих задълбочено т. нар. "осцилиращ разряд", както и кога се проявява. Изследванията по него тръгват още от Фарадей, Феликс Савар, Джоузеф Хенри, Павел Яблочков, Уилям Крукс и продължават с конкретни устройства забележете при кой - Никола Тесла, Пол Бауман, Ед Грей, Доналд Смит и много вероятно -  Тариел Капанадзе. При всеки от предишните съм отметнал конкретно устройство със СЕ представяне и как най-вероятно работи то. Повтарят се две-три схеми и елементи, обикновено забравени след време, или неправилно тълкувани. Всички свързани с кондензатори - нестандартен тип и още нещо. Т.е. тук е ключът от бараката  :)   
От друга страна, търсенията ми в областта на од/оргон/радиант и проявленията му ме научиха как тази основна енергия се натрупва и превръща в електричество и други енергии от по-низш порядък. Някъде посредата между историята и съвременността нещата се навързаха...
Нямам все още направено СЕ устройство, но е въпрос на време и техника. Важното е, че знам как и защо. По принцип не харесвам дадени наготово знания, затова - който иска, да чете. Който не иска, да навива и връзва жици както досега. Имате избор да ми вярвате или не - в най-лошия случай, ще загубите малко време /аз загубих доста повече/ и ще научите нещо ново. В най-добрия - до месец ще се появят няколко СЕ генератора от тоя форум
Поздрави

ПП
Защо пускам в тая тема поста си? Защото при Капи също има такъв елемент, който се намира вътре в малката кофичка с превключвателя  ;)

spark:
Предлагам една схема, която изрових в нета, но не съм тествал. Ако някой има желание и време може да тества. ;)

coke2k:
          По руските форуми се стигна до задънена улица. Ефекта на матрьошката....поредното видео, което вдъхва надежда, а след 2 дни се оказва поредната матрьошка. Вече съм сигурен какво ще е следващото - някой ще извади снимки на отворена кутия от боя в която е поместена тайната на Капанадзе (става въпрос за най-новото старо видео, където всичко се вижда.... само в кръглата кутия от боя не...) И от там ще изкочи поредната матрьошка с още куп неизвестни. Предполага се, че видеото е донесено от Уесли, когато е бил в Грузия. И след, като не са успели да разберат за 4 месеца какво има в кръглата кутия са решили да го шернат с останалия свят (това е само предположение).
          По същество.... малко преди нова година направих експеримент по схемата от този документ (прикачения файл в края на поста). На пръв поглед нищо - темата е разнищвана преди в друг раздел от форума. Действително има нещо интересно , но не и необяснимо. Аз започнах с 12 волтови крушки 5 вата в един момент  изгорих едната. Смених ги 20 ватови ... отново изгорих едната.... и така стигнах до 400 ватови крушки - все още не съм ги изгорил. Ефект на нарастване на мощността се получава точно в момента на изключване на захранването. В пъти нараства мощността. Все още не знам защо. Ако успея да задържа момента на изключване  консумацията на ток пада доста, а мощността скача много.... Ето и видеото което съм направилhttp://www.youtube.com/watch?v=vYhqozB4tMw&context=C3a53ab5ADOEgsToPDskKCsOG0bUo6IvQAxvFG7KGz . Пак казвам , че при повторение на експеримента не се получава нищо повече от описаното в документа. Ефекта се получава в момента на изключване.

П.С. Естествено ще използвам момента и публично ще БЛАГОДАРЯ на  колегата PyroVeso, който помогна с добри кондензатори и ги отдаде в името на науката така да се каже. Така, че Веско, много добра работа вършат - железни са. Дай боже повече добронамерени хора като него.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия