Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място

<< < (169/629) > >>

zeepk:
Много ме кефи това което се вижда в контекста - kapanadze1.JPG /горе вдясно/ - газената лампа и бутилката коняк/или вино/ :D

coke2k:
Интересно колко е просто... стига да е вярно, че това е истинско. Няма ТХО, няма HV, няма PWM, няма контролери няма почти нищо. Само мрежов трансформатор (100 вата  не повече), грец, мултивибратор вероятно, Великият трансформатор Капанадзе и нещо което е неизвестно - прилича на консервена кутия.

Seeker:
Напълно съм съгласен , че трябва да се правят опити. Но Капанадзе си крие машината и прави лъжливи ходове. Затова казвам , че да се разбере Капанадзе  трябва да се  тръгне от Тесла. И да се повтори опита на Тесла за да се разбере физическия смисъл на ефекта. После може да се направи със съвременна материална база. На последния клип за изделието на Капанадзе в Турция, се виждат три  групи еднотипни кутии и разрядници и точно големите основите под цилиндрите най-вероятно съдържат спирални бифилярни бобини.  Истината се крие в комбинацията от  два разрядника, спирална бобина и кондензатор. Единия разрядник  е в комбинация с намотка и играе роля на ключов елемент с много стръмен фронт на изключване.  Но каква е точната размерност на всеки един елемент е  точния въпрос!

caduceus:
Неизвестното е най-вероятно бивша пластмасова кофа от латекс или боя, в която има по-малка такава, преправена на лайденска стъкленица  :) Без майтап

mito_kupona:
Ако трансформатора е от микровълнова печка, възможно е кръглата кутия да е някаккъв вид кондензатор самоделка, но ако е мрежов траф с по-ниски напрежения е възможно това да са бобини тип палачинка, няколко една върху друга, за получаване на високо напрежение. Хубавото на тези снимки е, че няма излишни елементи и платки, които да ни заблуждават още повече. Според мен всичко се свежда до смесване на високо напрежение с нищожен ток и голям ток с нищожно напрежение, но за да се разбере, как става това, първо трябва да се разбере, какво е ел. ток и, какво е ел. напрежение, а по този въпрос е писано много, но още не е даден категоричен отговор. Нас са ни учили, че за да протече ток, трябва да има разлика в потенциалите на две точки. Представете си една тръба пълна с вода, която е в хоризонтално положение, когато се повдигне единия край, се създава разлика в потенциалите между двете краини точки и водата изтича или имаме ток. А аз все си мисля, че за създаване на напрежение, са отговорни един вид микро частици, а за протичането на тока друг вид микро частици. Когато се подаде някакво напрежение на две точки, тези микро частици или заряди, които създават напрежението се струпват в тези точки по съответен знак плюс или минус и създават път или пространство, за да преминат другите частици или заряди, които обуславят тока. А пък тези частици създаващи тока се движат от по- високия потенциал към по-ниския, защото се стремят да изравнят дисбаланса, които е създаден от напрежението, а както знаем всичко около нас е в равновесие.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия