Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място

<< < (171/629) > >>

mi68:
Здравейте,
 за мен од е спиново (торсионно) поле. За такова поле в учебници не съм намерил литература. За това се представят електрически схеми с малка взаимна индуктивност (слаба връзка) но със силна спинова. Тесловият трансформатор е със слаба връзка между първична и вторична намотка но със силна спинова, първичната намотка е винаги външна и с голям диаметър, вторичната е вътрешна и с малък диаметър. По съща конструкция е и маслена индукционна бобина за ДВГ, обяснения по-добро магнитосцепление и по-добро охлаждане на първичната намотка. Практически тази конструкция е по-добра от обратната заради спиновата връзка.

mi68:
Може да се разгледа опит на Козирев за вакум.  Един теслов трансформатор лесно може да се докаже спинова връзка.  Лично правих такива. 1мм въздушна междина е кошмар за магнитното поле, но спиновото няма проблем. За по достоверен експеримент правя с две противоположно навити бобини. Но се яви практически проблем, индуктивността е малка, води до нисък качествен фактор и неможе да ми тръгне генератора. За това се сетих за резонансни бифилярни бобини тип Тесла навити противоположно. Експериментът не е завършен да докладвам за резултат.

mito_kupona:
Здравей колега соке2к, не знам по, каква схема работиш, но се опитай да спазиш правило номер едно за получаване на свободна енергия, да отвържеш захранването от товара. Както сам казваш, че при изключване се получава голямата мощност, значи си близо до истината. Поздрави и успехи!

emilvtc:

--- Цитат на: coke2k в Февруари 03, 2012, 01:31:38 pm ---       
          По същество.... малко преди нова година направих експеримент по схемата от този документ (прикачения файл в края на поста). На пръв поглед нищо - темата е разнищвана преди в друг раздел от форума. Действително има нещо интересно , но не и необяснимо ...

--- Край на цитат ---

Един бърз поглед на файла ме навежда на следните мисли:
Прилича ми на процесите протичащи в Step-Down импулсните захранвания. При тях входното напрежение е високо, а изходното ниско. входния ток малък - изходния голям. Е. входната мощност (голямо входно напрежение по малък входен ток) е ВИНАГИ по-голяма от изходната мощност (малко изходно напрежение по голям изходен ток). В случая според мен се получава същия ефект. Помислете и ще видите, че няма нищо необикновено и чудно... Е, няма и КПД > 1 за съжаление  :)

ppg:
Последни новини:  видео и схема на генератор 5kW от 2004г

http://realstrannik.ru/forum/39-kapanadze/39872-informacziya-ot-freeenergyinfo.html?limit=18&start=252#42848
http://www.freeenergylt.narod2.ru/kapanadze_6/

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия