Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място

<< < (123/629) > >>

Иван Димов:
   Енергията на кондензатора е Е=0.5*CU^2 и като използваме тази енергия 50 пъти в секунда, ще получим P=50*0.5*CU^2 [W]. Мощността Р е енергия за секунда. Това е теорията. На практика при разряда се получават увеличен брой електрони в проводимата зона на проводника и съответно по-голям ток, но колко точно зависи от конкретната постановка. Аз лично преди време си играх с разни механични прекъсвачи и чрез искри зареждах кондензатори и като че получих леко презареждане с по-високо напрежение, но ми се видя твърде незначително и се отказах от по-нататъшни опити.
   Може да пробваш да разреждаш кондензатора върху първичната многонавивкова намотка на понижаващ трансформатор и да видим на вторичната с малкото навивки каква мощност ще излезе. Може да се пробва и без диод, само трептящ кръг и кондензаторът от време на време да се разрежда в първичната на понижаващ трансформатор.

coke2k:
Енергията на кондензатора е точно, колкото Димов цитира , но Доналд Смит  твърди , че енергията на кондензатор в резонираща система е Е=0.5*CU^2*f^2 , т.е. честотата участва квадратно в отчитането на мощността - аз не знам до колко  е вярно това. Важното е , че и в двата случая при опитите на "giunal" се получава повече.
Експериментите на Dynatron  потвърждават теориите на Доналд Смит стига да няма измама естествено
http://www.001-lab.com/001lab/index.php?topic=639.msg35517;topicseen#msg35517

vitan:
Кой е пуснал за всички Free energy, та да е доказал и формула? Не се лъжете, честота на квадрат няма, макар и нещата да са зависими от dV/dt...

Друг е въпроса, че и тази формула може да не е точна - не отчита запълването на импулса. Откъдето може и да ви идват грешките :)

mi68:
Колегата giunal е добре направил макет но бърка в нюансите, нещата са прости. Тесловият трансформатор създава стояща електромагнитна вълна заедно със собствен капацитет (топче, печатна платка или друго). С цел покачване на честотата диаметъра на тръбата трябва да е малък (имаме малък собствен капацитет, тръбата ф110 да се замени примерно с ф40). Стоящата вълна е реактивна мощност и преобразуването става в реактивни елементи-кондензатор или бобина. Тук ми се демострира активно изправяне и спорни изчисления. Ако се ползват диоди то те трябва да са свързани еднопроводно или безпроводно към собствен капацитет, примерно сфера, печатна платка или друго. Просто трябва да се смени електрическата схема. Ако се ползват бобини трябва да е полудълнов дипол примерно, в други бобини възниква стояща вълна с еднаква фаза и липсва напрежение. Повтарям при високи честоти диелектрика става проводник, а проводника изолатор, въпроса е до разбиране на явлението.

vitan:

--- Цитат на: mi68 в Август 22, 2011, 06:13:45 pm ---Тесловият трансформатор създава стояща електромагнитна вълна....
--- Край на цитат ---
Въпрос на огромен късмет. По-скоро на изчисления и/или настройки, които си ги пише в съответните (по-дебели) книги :)

--- Цитат на: mi68 в Август 22, 2011, 06:13:45 pm ---....при високи честоти диелектрика става проводник, а проводника изолатор....
--- Край на цитат ---
Според (много) зависи....

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия