Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място

<< < (122/629) > >>

vitan:

--- Цитат на: mi68 в Август 11, 2011, 07:49:48 pm ---Електромагнитната стояща вълна не се вижда нито чува, за това трябва, който не разбира да изледва стояща звукова вълна, поне се чува.
Както съм писал при отворена верига винаги имаме стояща електромагнитна вълна при ниски честоти.
.......
Трикът е че, се движат две срещуположни вълни, физически противоположно въртящо се неутрино (по-посока на чесовниковото стрелка и обратно на чесовниковата стрелка)-работна теория. За това аз ползвам диоди за приемник. Нискочестотни диоди 1n4004 много добре работят. От опит знам, че тези диоди не работя на 15625 Хц-трябва Шотки диоди. Това показва, че процеса е вълнов и неутринен.

--- Край на цитат ---
Simplicitas :)

giunal:
Нека малко да ги по раздвижим нещата.

Вижте този мой клип: http://youtu.be/CCVVllrsdto - P8170266

EDM electronics:
Колега giunal, гледах клипа, който си направил. Хубаво има резонанс и точно го подбираш с ДДС-генератора, но ми се струва неправилно изчисляваш изходната енергия. Така се смята натрупаната енергия в кондензатора, но на празен ход, без товар. Ако сложиш товар нещата ще се променят. Ще падне и изходното напрежение и консумацията на входа ще се покачи.

Може и да не съм разбрал добре, понеже ти прекъсва говора на видеото, но ако искаш обясни тук с думи, какво си постигнал, като резултат и какво изчисляваш. И още, кое му е особено на тоя резонанс, кое е различно от стандартното?

coke2k:
Здрасти колега giunal ,
пробвай същото което си направил с обикновен мрежов трансформатор на ниска честота, ако имаш желание естествено и сподели резултатите. Аз така преди време се заблудих с един качер и зареждане на кондензатори - също получих много добри резултати , ама само на сметки - на практика нищо не излезе .
Желая успех

giunal:
Първо се извинявам за лошото качество на звука на моменти но това се дължи на шума издаван от искрата.

--- Цитат на: EDM electronics в Август 20, 2011, 12:08:40 am ---  Ако сложиш товар нещата ще се променят. Ще падне и изходното напрежение и консумацията на входа ще се покачи.

--- Край на цитат ---

Колега EDM , точно с това се занимавам в момента(ако ми остане свободно време:)). Може би???, нещата ще се получат ако успея да постигна добро съгласуване между стъпалата(знаеш за какво говоря). За сега не знам какъв ще бъде резултата. Като по-експерементирам ,ще пиша за резултатите.

--- Цитат на: Иван Димов в Август 20, 2011, 01:19:42 pm ---   Доколкото успях да разбера, giunal е на път да постигне "напомпването" на енергия така както съм го описал в темата "КПД над 1 чрез "напомпване" на енергия" от раздела Теории и хипотези, физични опити. Щом честотата на трептящия кръг е около 500 kHz, а разрядите са около 50 Hz, значи един разряд се получава след 10 000 цикъла "напомпване". Остава да видим дали енергията на разрядите е в повече от входящата енергия в първичната намотка от няколко навивки. Но когато смятаме енергията на кондензатора, мисля честотата е на първа степен, а не на квадрат и аз получих около 100 W. Да се надяваме, че теорията на "напомпването" ще има и експериментално потвърждение.
   Пожелавам успех и внимателно!

--- Край на цитат ---

Колега Иван Димов , мисля че , грешиш. При входяща енергия от 40W дори и изходната да е 100W то пак нещата не се вързват с напомпването. Аз смятам че , трябва мощноста да се изчисли с честотата на квадрат защото кондензатора го зареждам от резонансната верига след изправител и би следвало отделената мощност върху кондензатора да е чистата енергия . Но пак повтарям за сега това са само мои предположения.

--- Цитат на: coke2k в Август 20, 2011, 06:26:00 pm ---Здрасти колега giunal ,
пробвай същото което си направил с обикновен мрежов трансформатор на ниска честота, ако имаш желание естествено и сподели резултатите. Аз така преди време се заблудих с един качер и зареждане на кондензатори - също получих много добри резултати , ама само на сметки - на практика нищо не излезе .
Желая успех

--- Край на цитат ---

Ще пробвам, но мисля си че, би трябвало мрежовият трансформатор да е с високоволтова първична , а точно такъв нямам в момента. Ако правилно съм те разбрал.!!!!!!!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия