Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място

<< < (100/629) > >>

EDM electronics:
Колега mito_kupona,

Може ли да подсетиш, коя е тая усилваща бобина на Тесла?

А някой може ли да каже, защо тия кабели минават през центъра на бобината /сърцевината/, каква е целта?

madsatbg:

--- Цитат на: mito_kupona в Май 06, 2011, 12:39:48 am ---Здравейте всички! Доста време  експериментирах с квазирезонансен преубразувател от луминисцентна лампа,  получих много високо КПД...
--- Край на цитат ---
Здравей mito_kupona,
заинтересуваха ме резултатите ти с квазирезонансен преубразувател от луминисцентна лампа,
моля дай схемите.
Аз купих една енергоспестяваща лампа на 12 волта постоянно.
Ето резултата на втората картинка - 18 вата на входа и около 8 вата на изхода.

поздрави мадсат

madsatbg:

--- Цитат на: EDM electronics в Май 06, 2011, 01:09:01 am ---
А някой може ли да каже, защо тия кабели минават през центъра на бобината /сърцевината/, каква е целта?

--- Край на цитат ---

Може би не е точния отговор, но е някакво начало... ;D

успех мадсатбг

EDM electronics:

--- Цитат на: madsatbg в Май 06, 2011, 01:36:23 am ---Може би не е точния отговор, но е някакво начало... ;D

--- Край на цитат ---

А може би е нещо като трфа на Зацарицин. Вероятно дебелия кабел на земното вътре представлява навивка и то перпендикулярна на първичната. Може би другите кабели, които минават вътре изпълняват ролята също на навивка, но за обратна връзка.

Но мисля, че в тази бобина има и кандензатор, скрит под навивките, реализиран с фолио. Така вероятно статичното електричество продуцирано от намотките поляризира кондензатора, което вероятно става без да протича ток. Именно този кондензатор конвертира. Без конверсия няма да има СЕ. Това първично електричество, електростатично напрежение е неприложимо. Ето защо тесла-трафа е един мощен етерен възбудител, вероятно концентрира огромна енергия, но без конвертиране нямаме нищо.

Има две основни неща, които са важни в разгадаването на тайната:
1. Кондензатора се зарежда с електрически ток - това всеки го знае.
2. Кондензатора се зарежда и с мощно кратко импулсно магнитно поле - не с електрически импулс, а с магнитна индукция, така както се зарежда бобина с тази разлика, че няма да се прояви Ленц-ефекта, т.е. изпразването на кондензатора няма да товари първичната бобина.

Ако тези два метода се приложат едновременно в условията на трептящ кръг, вероятно ще се получат незатихващи трептения - усилващи, като енергията ще идва от етера. Точно етера ще изпълнява условие 2.

Всъщност бобината се ползва, чрез магнитното й поле да се възбуди, поляризира етера, а кондензатора го "обира", като се поляризира.

Ако се прояви интерес към последното, мога да опиша примерен експеримент.

Поздрави на търсачите на СЕ!!!

madsatbg:

--- Цитат на: EDM electronics в Май 06, 2011, 09:35:39 am ---...Вероятно дебелия кабел на земното вътре представлява навивка и то перпендикулярна на първичната. ...
... в тази бобина има и кандензатор, скрит под навивките... реализиран с фолио. ...Именно този кондензатор конвертира...
2. Кондензатора се зарежда и с мощно кратко импулсно магнитно поле - не с електрически импулс, а с магнитна индукция, така както се зарежда бобина с тази разлика.

Ако тези два метода се приложат едновременно в условията на трептящ кръг, вероятно ще се получат незатихващи трептения - усилващи, като енергията ще идва от етера. Точно етера ще изпълнява условие 2.

Ако се прояви интерес към последното, мога да опиша примерен експеримент.

--- Край на цитат ---

Здравей EDM electronics,
много интересно виждане.
За напречната навивка съм съгласен.
"Кондензатор" можем да реализираме и с бифилярни намотки, не непременно е от фолио.
За зареждане на кондензатор с магнитно поле не знаех :( благодаря за инфото ;D

Развий идеята си, аз мога да поекспериментирам.
Да, всички ние искрим вече две и повече години, но без реални резултати.
Вероятно отдаван сме възбудили "етера", но утилизацията ни се изплъзва.
Самото снемане  на енергията е това което не е изяснено, поне на мен.
В Тестатиката ключов елемент е "конвергатора"
Капанадзе крие "нещо" вътре в бобините :
Нарича го "изолатор", "филтър" и явно нервничи при конкретни въпроси по този повод.
Видно на видеото с "зелената кутия"

с уважение мадсат

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия