Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място

<< < (97/629) > >>

Hacko:
koko_g ще пробвам с тръбите и нулата на контакта. Мислих си го , но ме спираше , че може да стане някъде фал.
Относно схемата от патента на Капанадзе, ще е прикача тук:

Радeв:
Интересно, дори и аз смятам да се включа в експериментите. Но какво ми направи впетатление, че корпуса е затревен /трева под корпуса на генератора/??? Та тази енергия от жизнения етер ли се взима? /който всъщност е един от най-важните/
Вместо резонансна схема управляваща първичната да позвам ТХО, изправителния му диод и натрупващ кондензатор. При такова малко разстояние на електродите и толкова голям капацитет на кондензатора ще има ли нужда от гасене на дъгата?

П.С. Може да се окаже решаващо за експеримента замасяването към саксия с живи цветя. :)

teofilius:
С удоволствие ще я нарисувам и прикача но както, вече казах първо трябва да я открия, да ми се открие, да я разбера или налучкам. Тоест - не я знам точно каква е въпреки, че вече започват да ми се изясняват нещата.  Интересното, е че хидравличния генератор и електрическия вариант прилагат почти един и същи принцип. Разликата, е че при единия имаме електрически ток а при другия масло(може и вода).

DIDO112:
Да не протече някои ток по тръбите да светне някои комшия. :)

mi68:
Колеги вместо празни приказки да тръгнем по бавния път на логиката.
Генератор на Тариел Капанадзе. Всеки генератор трябва да се самовъзбуди и да работи на основна честота. Няма да се спирам на системите но трябва генератора да е в стационарен режим за да се черпи енергия. Тъй като няма въртящи се части то трябва да се ползва LC кръг. Дотук добре но в реален кръг амплитудата е намаляваща (затихваща) и в крайна сметка спира. Логически задачата е обратна как да се направят амплитудите да са нарастващи(усилващи).
Имаме два закона
-закон за електромагнитната индукция - закон на Фарадей
-закон за електростатичната индукция
Ако забием в традиционната електромагнитна индукция  Ф=L.I то трябва да имаме нелинейна индуктивност, следователно параметрично усилване. Показват се феромагнитни трансформатори следователно нелинейни индуктивности.
Отварям скоба може да се ползва трансформатор с феромагнитен екран. Лични опити и някой интересни факти. Получава се нелинеен коефициент на трансформация в конкретния пример входното напрежение се мени от 60-120 В, изхода е 4 В. Наблюдаване на отрицателна динамична мощност. Какво е това ? При включване на подходящ инпеданс, активно съпротивление, входната мощност намалява, при късо се увеличава. Най-важният извод повишаване на мощноста не съм наблюдавал.
Тук трябва да се намеси и електростатичната индукция като изкуствено се увеличи капацитета на намотката чрез бифилярка тип Тесла. Ампернавивките са същите но енергията в кондензатора е в квадратична зависимост и зависи от напрежението. Напрежението е по-изгодно от колкото тока.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия