Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място
Hacko:
Ако може да се счита за вярна схемата от патента на Капанадзе, който е направи ще може да сподели дали работи. И по схемата в патента му, може да се направи и в по-малки размери. Аз лично като му четох патента останах с впечатление, че всеки елемент който е в схемата , може да бъде намерен или направен от човек, който е завършил техникум по електроника. Лично аз не съм :(
Иван Димов:
Наско, аз мисля, че заземяването не е толкова важно. Свържи с една жица двете точки от схемата, означени като Ground. Електроните ще минат по нея от дясно наляво, движейки се така по затворена електрическа верига. Бифилярната бобина в този случай по-скоро прилича на трансформатор, който първоначално усилва, а после спира тока като прави импулса по-рязък. Не знам дали това ще води до СЕ, но и аз ще пробвам тази схема след един-два месеца.
DIDO112:
И да е важно какъв е проблема, 1м винкел се набива в земята и се налива хубаво с вода и ето заземяване ;).
Hacko:
Ето актуална снимка на това което съм направил по схемата.
В други форуми казват, че като сложат по добро заземяване и давало по голяма икономия.
Относно прът забит в почвата, няма как защото живея в блок, и нали се сещате как ще ме изгледат кибиците от махалата ако го изкарам това на вън. :) Аз го правя в мазето на блока това.
koko_g:
;) е, те, кибиците нали това им е работата?
Ако търсиш заземяване в блока можеш да ползваш:
1. тръбите на парното(ако имаш парно),
2. водопровода (ако не е с пвц тръби обаче),
3. нулата на контакта.
Е, не е идеалната земя но поне се доближават максимално.
--- Цитат на: Hacko в Април 28, 2011, 09:42:58 pm --- Аз го правя в мазето на блока това.
--- Край на цитат ---
Толкова много тръби имаш дето отиват в земята, че по-добро земно няма да намериш.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия