Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място
GMG:
Алтиум, не си спомням някъде да съм писал, че
намотките са спирални, напротив, бифилярки са !
КПД-то на първата схема е около 97-98%, затова
измислих тази двутактна... проба-грешка...практика :)
mito_kupona:
Здравейте всички! Първо да се опитам да отговоря на miromad, уважавам такива хора, защото са откровенни, търсещи и истински. Аз не съм теортик, а практик, но все пак, ще се опитам да ти дам някаква информация, доколкото аз я разбирам. Представи си соленоид, навит бифилярно, проводниците са един до друг, дефакто имаш два соленоида с 4 извода. На тях подаваш, някакво променливо напражение, да речем синус, но в обратна посока на двете бобини, или соленоида. Ако имаш осцилоскоп, ще видиш,че когато се срещнат вълните от двата соленоида, в техния максимум се получават, други вълни с много по-голяма амплитуда, това е стояща вълна. А за да разбереш силата на тази божественна вълна, ще ти дам друг по- разбираем пример, представи си, че опъваш тетивата на някакъв лък, а на тетивата има стрела, тетивата и лъка, са променливото напрежение, което е подадено на двата соленоида, , а стрелата е стоящата, пробиваща всичко вълна. Магнитното поле е затихващото трептение на тетивата и лъка, след изстрелването на стрелата или скаларната вълна, или стоящата вълна, всеки я нарича различно, но тя се движи праолинейно, на там, на където е насочена.
И друг въпрос искам да споделя с вас, съфорумци, в този форум и в няколко руски форуми, който следя, има човек, който си мисли,че е N1, който е изфабрикувал видеото на SR, естесвенно с подходящи водещи, на филма, които не са на ясно, кое копче за какво служи. Моето мнение е, че зад илюзията SR стои, българин, разяждан от комплекси за малоценност, жал ми е за такива хора, имена няма да споменавам, но съм убеден и сигурен. И друго, нашият човек има 19 ника в разни подобни форуми лесно може да се провери..... Много жалко, за човека. Заради подобен род простотий, напуснах България, а Обичм България!!!!!!!
The Phantom:
Ето линк към филмчето от 7 части от деня на презентацията на установката на Териел Капанадзе. Всеки , който още не го е гледал цялото, може да му хвърли един поглед.
http://www.youtube.com/watch?v=Mxa_G4X8Y7k&p=AF2DFC5184CD91A2&index=1
mi68:
Стоящата вълна е проста интерференция и интерференция може да се получи с два или повече кохерентни източници-опит на Юнг за светлина. Наблягам на стоящатата вълна заради простотата. Забелязвам слабо познаване на теорията, а това води до невежество. Най-просто стояща вълна възниква в безиндуктивна бифилярка. Имаме токов връх т.е. еднородно поле (някой колеги го четат за многородово и ми правят забележки).Тъй като света е двойствен това не дърши работа трябва противоположност.
Стояща вълна възниква в линия с разпределени параметри и имаме три режима:
-отворен изход (отражение заради различната скорост на разпространение м/у въздух и кабел)
-затворен изход (на късо)
-натоварена с инпеданс равен на вълновото съпротивление- това е решението трябва електрическа мощност да се черпи.
Електрическият ток е следствие на промяната на полето, най-общо промяна на неотринния поток през затворената верига. Трябва да се понижи честотата, за по-голяма ефективност, съответно дължината на вълната става много голяма и затова трябва да се намали скоростта на разпространение. С това се постига много добро отражение-стояща вълна с отворен изход. Дългата линия се замества с последователни и паралелни трептящи кръгове.
-паралелен трептящ кръг прави токов резонанс на изхода имаме напрежение. При по-ниска честота от резонансната, инпеданса е с индутивен характер, обратно при по-висока честота капацитивен характер.
-последователен трептящ кръг прави напрежителен резонанс на изхода имаме ток. При по-ниска честота от резонансната, инпеданса е с капацитивен характер, обратно при по-висока честота индуктивен характер.
Вижда се, че нещата са огледално симетрични. На практика имаме два случея на трансформиране на високото напрежение (лесно се получава-връх на напрежението на стояща вълна):
-чрез трансформатор КПД<1-затихване
-чрез трептящи кръгове (резонансно) КПД>1-усилване (стояща вълна)
Щом имаме усилване при наличие на ПОВ усилвателя се превръща в генератор. Момчета да го направим!
miromad:
Благодаря за отговорите относно стоящата вълна, но така и не дадохте отговор възможно ли е тази постановка, която аз описах да работи, и ако ли не, защо?
При стоящата вълна наистина ли не се излъчват електромагнитни вълни, а само се установява наличие или липса на магнитно поле около проводника?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия