Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място

<< < (73/629) > >>

EDM electronics:
Вероятно под, над или встрани от "генератора на СЕ" има Тесла-траф, който предава, а паяжината от бобини приема. Естествено тази подробност не е в кадър. Но не това е важното. Вече съм убеден, че в търсене на СЕ мноооого хора взеха да ги хапят мухите по главата. И на СР установката не беше много убедителна, особено когато не искаше да спре, след като си счупи ръцете да натиска бутона и да се извинява че бил развален. Ни се чу тоя СР, ни видя. Много от репликациите на ТПУ са от маниаци, които са отделили време да скрият вътре в тороида Ли-Ион батерии. Последният, който оглавява класацията е tiger2007. Мноооого шикалкави със самозахранването. Нямало диоди, които да изправят напрежението от намотките, много били остри импулсите ;D, нямал и стрелкови уред с който да измери КПД-то точно, имал само цифров китайски от 3 лв - е гати майстора електрончик. Превърне ли се в мания СЕ, човек се променя, но предупреждавам, не към добро!

Поживем-увидим!!! ;)

GMG:
   Здравей наборе (mi68) !
Пиша по темата само и единственно заради твоята уникална
логика, която понякога се опитвам да разшифровам  :-[
Сега обаче, някакси разбрах какво имаш в предвид
или съм сбъркал...?
Виж какво експериментирам от много време...
Според мен, нещата са сериозни и обещаващи !!!

giunal:
Ще ме извините но, качих тези снимки за да се обърне внимание на това какви материали са използвани за да се постигне резонанс.(обърнете внимание на кондензаторите).
А що се отнася до това какво има под масата???
Може наистина да има нещо, и аз така си мисля. Но  пък ако няма тогава.....
Нима и Тесла не е постигнал СЕ  чрез подобни средства и по примитивни дори(отговарящи на технологичното ниво в началото на 20 век). Именно това ме вълнува.

madsatbg:

--- Цитат на: giunal в Септември 22, 2010, 09:53:56 am ---Вижте как се прави устройство на СЕ с подръчни материали и най-важното то да работи. Явно за този който знае какво прави и как да го направи проблем за реализирането на СЕ няма.

--- Край на цитат ---
Здравейте,
този човек е на около 50 години - АУТИСТ - и е от Канада.
За наше съжаление, той НЕ ЗНАЕ КАК СЕ ПОЛУЧАВА СЕ.
Не може да обясни, както и Тесла някога , той "ВИЖДА" тока.
Прави ежегодно демонстрации в Канада.

Daniel Pomerleau's devices are real. It is not a "scam" because as i said in my last post, i was there in 1992 and i was there at is last demonstration 4 weeks ago. That guy is from Montreal area and is doing this since he is a child. He told me that what he is doing come "naturally". He also showed me how to build one of his device but i can't make it work. He did build a device with only a few wires in front of many people in about 5 minutes that can run a 5 horse power motor. And also like i said in my previous post he can power a 100 watts bulb with only "1 wire" (really amazing).
This is it.   An again it is not a scam.
За повече инфо
http://www.rexresearch.com/pomerleau/pomerleau.htm
P.S.На мен ми напомня на това.Има идея, че той ползва енергия от местен предавател.

miromad:
Здравейте колеги!
Реших отново да изложа една моя теория (с риск отново да се изложа  ;D), но все пак може и да е от полза.
SpaceReason (SR) казва, че трябва да се образува "мъртво поле" и това поле да го накараме да работи. Според мен това поле е стоящата вълна. До колкото знам при стоящата вълна не се излъчват електромагнитни вълни и по дължината на проводника или намотката се регистрира наличие на магнитно поле (при анти-възел) и липса на такова (при възел). /ако това, което обяснявам за стоящата вълна не е така, моля знаещите да ме поправят и да обяснят какво е стояща вълна, как се получава, какви видове има, какви са неините свойства и т.н., защото в Уикипедия има малко информация/
Та мисълта ми е:
- имаме три намотки
- двете намотки може да са навити съпосочно или разнопосочно, като връзката между тях се осъществява с разрядник
- първоначално на първата от двете намотки се подава напрежение (не знам точно какво, дали високо, сигнала синусоида ли да е, правоъгълник, импулси ли) така, че да се получи стояща вълна, която и да е в резонанс (не знам с какво би могло да допринесе това)
- когато в първата намотка напрежението достигне пробивното напрежение да прескочи искра и да възбуди втората намотка, в която също да се получи стояща вълна в резонанс, и да се получат така възлите и анти-възлите, че възел от първата намотка да съвпада с анти-възел от втората и обратно
- от третата намотка да се снеме енергията, която са генерирали първите две
Мисля, че по такъв начин няма да има влияние между двете първични и вторичната намотки.
Редуването на включване на първата и втората намотка може да се направи да е 50 пъти в секунда.
Ако може някой да пробва тази с-голяма-вероятност-да-е-пълна-глупост идея. Ако нещата не са така, както съм ги описал, и ако някой е схванал за какво става на въпрос, моля да коригира стъпките и начина, по който може да се осъществи експеримента.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия