Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място
vitan:
--- Цитат на: viper в Септември 16, 2010, 08:58:30 pm ---Към Витан. Нека да помисли... има начин за комутиране на кондензаторите.....;D. Малко насоки ще му дам. След като нямаме електролитно филтриране на тока.... Какъв е потенциала на изхода след диода спрямо маса на 0,90,180 градуса. Да има и на предвид че, 50 Хц не са чак толкова бърза честота и повечето релета могат да работят и над 300 Хц, без да закъсняват. И как, един операционен усилвател, може да помогне в случая.
--- Край на цитат ---
Ми ти му мисли:
- Тесла-трафа е класически случай да ти забие всякаква електроника. Имам практика със "скаларни смутители". Теорията също е с мен. Екранирането е трудна работа - скаларни вълни са това. Ако трафа е в електростатичен, а не в електромагнитен резонанс де;
- Еднополярните искри в искрището какво ги правим като мощно смущение (по кабелите)?
- Трябва безотказност с времето. Едно реле механически с времето се разбива;
- 300 херца при 50 херца са резолюция 1:6. Недостатъчно за механично устройство!! Недостатъчно за тия енергии, които могат да изплющят!
viper:
Кога сме говорили че, ще правим тесла траф или някъде съм пропуснал че, разговаряме за устройството на Капанадзе, а не на машина за светкавици.... И понеже наистина ме заинтригува, дай схема на устройство или видео на скаларен смутител, би ми било интересно да го видя. Обоснови се, защото това бяха смели изказвания за практиката ти, но щом теорията е с теб не мисля че, ще ти е трудно да обясниш с прости думи принципа на работата на някое от направените от теб устройства, работещи на принципа (скаларна вълна). И понеже в Гугъл не намерих информация за електростатичен резонанс, би ли разяснил как се постига и чрез какви средства. И ако е възможно някакво видео или опитна постановка, писано по темата за тоя вид резонанс.
Ще съм, действително благодарен, защото явно попаднах на правилният човек, и се надявам да има какво да науча от него. А и на другите би им било интересно предполагам.
caduceus:
vitan, altium
Благодаря ви за сравнително меката реакция ;D Ще ви кажа какво имам предвид, сори че ще е частично- иначе влизам в други мои разработки които неискам засега да обсъждам.
1. Никой не коментира схемата на Яблочков - патента от 1877 г. с лайденските стъкленици, дал съм линк в предните ми постове. Там има СЕ 200% при свързване на високоволтния източник с вътрешната част на обемния кондензатор - с външната няма! Защо според вас е така? Помагам - има натрупване на оргон /од/ в стъкленицата, за което говори и Василатос в частта за Райхенбах - изрично указва че Тесла е продължил изследванията му в технически аспект, по точно преобразуването на од в електричество. 1. Флуидни свойства на од и 2. екраниращо действие на високоволтово заредени повърхности - варианти има с решетки, фарадееви кафези, перфорирана външна и цяла вътрешна повърхност на обемния кондензатор/Тестатика/и т.н. Казвал съм вече многократно че когато од /оргон/ се преобразува в електричество, това става в ОБЩИ за схемата оргонно електрически елементи. В тази връзка - искрището със сгъстения въздух е за да се прекъсва потока од, който тече независимо от електричеството /искрата/ и минава през междини - прави мостове. Спомнете си как Василатос казва че Райхенбах е забелязал прекъсване на потоците од при духане през тях, после са се съединявали пак. Елементарно е. Искрището от своя страна е задължително също - тука Грей ясно е показал защо - оргонната съставляваща се разпространява радиално, теофилиус има хубави постове в тази тема и е в час. Концентричните решетки приемат од в рзлична концентрация поради радиалното и "разреждане", представете си течност с различна плътност например - и така се поражда од ток или така наричаното студено електричество, годно за пряко ползване в ел.мотори или натрупване в акумулатори.
Ако пак не ме разбирате, да ви припомня - технологията на Тесла е основана на /од/ оргонна манипулация, вие си говорите само за електричество и как реагира то - да, ама не е там работата. Наблегнете на този аспект, колкото и да не ви е познат и затова - зорен ;D Обаче само в ел.ток СЕ няма.
За някаква конкретна схема - не е нужна, при правилно разбиране имате прост трептящ кръг който само че не затихва а дава СЕ - обаче нито кондензаторът муе стандартен, нито бобината е навита как да е... Айде като съм почнал, да карам докрая - в оргонната техника се ползват усилващи бобини които са противоположно навити, като вътрешната по-голяма вторична извежда усиления од ток, първоначално вкаран в първичната. Много приличат на Тесла траф, но нямат искрище. Точка засега - дано сте доволни :)
Поздрави
ПП
Още нещо - ако нямате усет или пряко виждане на оргона /както най-вероятно е/, ще се наложи да поседите на тъмно няколко часа, гледайки към магнит или кристал - ако искате да видите за какво иде реч наистина и къде се крие СЕ-то ;D И какво е това лъчиста енергия и има ли тя почва в този форум дето търси как да я преобразува в по-ниско енергийно ниво пък не ще да и понаучи поне малко свойствата. Баронът да не е бил по-глупав от вас... Успех!
caduceus:
Малко допълнение - при искрището на Тесла със дюзи сгъстеният въздух се енергизира оргонно преди да излезе от тях. Ако забелязвате, те са радиално на искрата и се зареждат подобно на Грей решетките. При духането с уста върху "пламъка" от кристали и магнити при Райхенбах работи еманацията на од от човешкото тяло, съдържаща се във въздуха излизащ от дробовете - не самият въздух. Оргонът не се влияе пряко от физически въздействия, освен ако източникът му не се върти или тресе механично, но това вече е индиректно действие. Затова от дюзите всъщност излиза заедно с импулсната порция въздух и импулсна еманация од, която прекъсва енергийния мост след като е изгаснала вече искрата :) Щото той се задържа още поне 30 сек и това бърка работата на оргонната част от устройството - не на електрическата! Айде казах ви достатъчно, който разбрал - разбрал, другите да се държат за мосфетите ;D
Поздрави
vitan:
@caduceus – не сме били коментирали Яблочков. Да, ама не публично. Електростатика има при Тесла и Яблочков. Обаче едната е динамична, а другата статична. Майсторлъка е различен. Не знам доколко Тесла е вреден, но Яблочков освен Од/Оргон сигурно придърпва и заряд от околното пространство. Докато при Тесла, ако са направени добре нещата остава да действа само Етер-а. Като си мераклия направи Яблочков, нареждам се в агитката :)
Скаларната вълна според Василатос (и д-р Райф) не се екранира. Или поне не току-така.
Капанадзе се оправя и без сгъстен въздух…. Елементарно е. Фактите говорят, че е добре да го има, но не е задължителен. А когато фактите говорят....
В оргонната техника имало нещо, ама нямало искрище. Добре, но преди нали искрището беше гвоздея на програмата при Од/Оргон процесите….?
Баронът е по-умен от мен, но неговата Од в този и вид е много студена за СЕ :)
Не ми отговори на въпроса: къде Василатос описва как се снема енергия от Етера, годна за вкарване в употреба (контакта например). Със сигурност визира Тесла, а не барона :)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия