Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място

<< < (69/629) > >>

mito_kupona:
Здравей колега vdomov, идеята е добра, но първо трябва да си изясним откъде ще идва СЕ и второ, как ще я хванем. Аз имам готов, малък Тесла траф с вторична 1300 нав. с проводник 0,2 мм, имам и високоволтов траф от халогенна лампа 3,5-5 kv I max 1,2A, само трябва да подбера кондензаторите, за да го вкарам в резонанс и да пробвам, какво ще се получи. Преди време пробвах с подобна постановка, но нямаше резултат, ще пробвам и тази, но все си мисля, че в Тесла трафа СЕ няма. И друго, мисля, че при Капанадзе Тесла трафа служи да създава бърза смяна на направлението на магнитното поле, за възникване на ток на смесване, посредством мощни, кратки импулси и тогава в LC кръга започва безконечен колебателен процес. А и SR казва, че искрата няма нищо общо със силовата част на установката. Ето и снимка на високоволтовия траф. ПОЗДРАВИ!

vitan:
@vdomov ,  Тези кондензатори са важни дотолкова, че да не избухнат и да отнесат работилницата. Те са жестоко натоварени, защото се изпразват до НУЛА. Но от тях и искрището зависи енергетиката и нищо повече.

Всичко нататък зависи от геометрията и как е организирано околното пространство. Виж последните снимки като доказателство. Геометрията на първична и вторична е решаваща. На третичната също. И това къде се намира. Тук нещо не е на мястото си. Иначе енергията на третичната минава през Грец… После, ако искаш дросели и каквото ти е кеф.
Много още може да се пише, но няма да преразказвам книги и патенти. Просто е ужасно много, а и не помня всичко. Нали затова са книгите. За справка и методика на смятане.

Най-големия гъдел е, ако се намери най-якия кондензатор под слънцето: диелектрик от рубин+слюда. Навремето по радиопредавателите са ги слагали, но сега не знам да се правят. Яко някой намери нещо, да свирка :) Не е за изпускане.

Хубаво е човек да експериментира, но ако не знае законите, на които се подчинява материята си е губене на време и пари. Ако искате вярвайте, ако искате недейте.

caduceus:
Колеги,
ако искате да разберете как работи усилващата схема Тесла-Капанадзе, ще трябва да мислите като тях. Това е и причината никой официално да не е повторил и платформата на Гребенников - пълно несъвпадение на знания и виждане за света. За доказване на горното, просто трябва да си отговорите на въпроса защо има патентовано искрище на Тесла с "прекъсване на искрата" /!!!!!/ чрез сгъстен въздух. Някой да е виждал прекъснато искрене от този тип -  посредством въздушна струя? Най-лесно е да се игнорират подобни факти, ама в такива е ключа на бараката  :) Дотук не видях и почти никой да прави флуидните аналогии на Тесла, да коментира обяснението на бифилярката например като "дупка" в енергийното поле и т.н. Василатос да бяхте попрегледали поне - пак.
Слабичко ви е разбирането - така че... Едва ли ще е скоро,особено като виждам че не приемате друга гледна точка - прегледах си вчера постовете по схемата, - само митьо купона и фантом чат пат чуват петлите  ;D Извинявайте, господа електроинженери, ама Капанадзе е архитект и е свил проводниците на ръка като гледам 5 кв генератор, а вие си приказвайте за мосфети и прочее електроника. Някой да се е запитал ще работи ли джаджата му в пресечна точка на мрежата на Хартман или в геопатогенна зона с - излъчване? Там където не работи добре и клетката на Джо например... СЕ не е в електрониката - тя ПРЕЧИ защото има други фактори които не отчитате, не е само ток!!! Извинете за критиката , ама ми омръзна да ви жаля - приемете я като градивна и вижте пак следните постове:
от темата: 192, 204, 231, 243, 281, 299, 308. Изхвърлете от главите си наученото в учебниците, четете оригиналните лекции на Тесла и пак  помислете 
Поздрави   

vitan:
@caduceus – книгите за тесла-трафовете дават насока как се смятат някои неща, включително и пълна методика на искрище с противовъртящи се електроди. Има масло, има сгъстен въздух където трябва. Но те не дават всичко! Обаче ти какво даваш?

Тесла-трафа + СЕ приставка ще работи и на тия зони, за които казваш, макар и не толкова добре. Въпрос на настройки. Защото се основава на нещо, което идва от космоса: потока неутрино, което трябва да спре. Само със стандартната теория не става. Става и с още горница. Василатос казва как се снема свободната енергия! Ти като си го чел, къде точно го описва? Разбира се не говори 1:1 в детайли.

Твоето искрище прави по-голямо dV/dt, но Капанадзе вероятно и с 50 Hz се оправя… Но само с dV/dt пак не става :) Ако се искат грамадни мощности, тогава мога да се съглася за сгъстен въздух. Но май не говорим за това. Четенето на оригиналните лекции пак не е само ключа! Гаранция. Чел съм ги в оригинал.
Така че и аз няма да те жаля - като критикуваш, кажи кого точно, без да слагаш под общ знаменател. Освен себе си имам и друг предвид.

viper:
Към Витан. Нека да помисли... има начин за комутиране на кондензаторите.....;D.  Малко насоки ще му дам. След като нямаме електролитно филтриране на тока.... Какъв е потенциала на  изхода след диода спрямо маса на 0,90,180 градуса. Да има и на предвид че, 50 Хц не са чак толкова бърза честота и повечето релета могат да работят и над 300 Хц, без да закъсняват. И как, един операционен усилвател,  може да помогне в случая. И къде е най добре да се свърже  релето за да не пробие.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия