Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място
Seeker:
--- Цитат на: caduceus в Септември 16, 2010, 06:48:51 pm ---.... За доказване на горното, просто трябва да си отговорите на въпроса защо има патентовано искрище на Тесла с "прекъсване на искрата" /!!!!!/ чрез сгъстен въздух. Някой да е виждал прекъснато искрене от този тип - посредством въздушна струя? .....
--- Край на цитат ---
Аз съм виждал такова нещо. Налягане на въздуха - 40 атм. Освобождава се за 15 милисекунди, гърми като топ. Прекъсва искра с мощност 10МВт.
mi68:
От една година ми отлежава ламповия генератор с двойно палачинкова бобина за теслов трансформатор. Теслов трансформатор не се получи но в честотния диапазон 150кХц -150мХц т.е. три порядъка изчезна радиоприемането направо идеален стършел. Изясняването на явлението дойде тия дни като видях материала показан от колегата мито-кипона и прочетох внимателно няколко физики за студенти.
Електромагнитното поле е тензор от втори род и има шест неизвесни в общ случей различни от нула. Това излиза извън рамките на учебника и само се споменава за интересуващите се. При ниски скорости нещата се опростяват и имаме два вектора магнитна индукция В и електрично поле Е удобни за смятане и развитие на електродинамиката. При различни отправни системи магнитното поле се трансформира във вихрово(индуциращо) електрично поле, а то поражда ток в затворена верига. Бобините са навити отдвете страни на листов материал и имат голям между бобинен капацитет. Възоснова на това мисля, че имам преобразуване на магнитното поле във вихрово електрично и този аномален широк спектър на генериране. Една подробност бобините са навити в една посока, при мито-кипона бобините са противоположно навити ще повторя опита с противоположно навити бобини измислил съм конструкцията. Това положение на бобините ми се вижда грамотно защото, ако имаме два статични електрона те се отблъскват от кулоновата сила. Ако се вижат успоредно възниква магнитна сила на привличане-противоположна на електричната. Двете сили се изравняват при достигане на скоростта на светлината. Ако се движат противоположно магнитната и електричната сила ще се сумират-това е усилване. Това усилване на електричната сила (бифилярно без индуктивно свързване) да зарежда кондензатор (полево/оргон/ или ток на разместването). Ако усилването покрие загубите имаме генератор. В диелектрика на кондензатора имаме двойно по-висока честота на изменение на полето (оргона) и параметрино възбуждане на енергия (синусидална) в трептящия кръг.
П.П Тук се повтаря биологичния ефект първоначално се наблюдава eуфория внезапно превръщаща се в тъга и обратно последното не доказано...
Генератора създава откази в електронна апаратура. При лампова и биполярна не съм имал ядове.
caduceus:
vitan
1. А защо не коментирахте публично? Нали този форум е за това. 200% СЕ през 1877 г., проверено от водещите тогава учени, направено от човека измислил трансформатора и дъговите лампи, не е интересно??? Или ще си правим затворени обсъждания като в Матрикс които доведоха до тотален отлив на истински търсещите и напред с материала хора оттам? /няма да споменавам никове, че ще стане интересно за структури дето ги следят тия работи/ ;)
2. Аз пиша тук точно за такива, търсещи, самотни и неспящи нощем изследователи - при постът ми в 2.50 имаше във форума 10 четящи, нито един от които потребител.
3. Няма да влизам в спорове какво е заряд от околното пространство и какво е от етера - самото твърдение показва неразбиране на същността на нещата
4. Скаларна вълна... Това е само термин за обяснение от теоретиците на нещо дето не е ясно какво е. Надлъжна вълна, ефект на Айнщайн - Подолски - Розен, пряко взаимодействие, общо енергийно поле и т.н. са също такива термини. Екранира се в различна степен при използване на помощни, генериращи същото поле елементи. Като не можеш да спреш нещо с друго нещо, спираш кго със същото! Елементарен принцип в логиката, примери колкото искате - фазовото погасяване на вълни с еднаква дължина, т.нар. активно шумозаглушаване - ползва се при бойни хеликоптери, тежки камиони, танкове и т.н. Цивилно - при последните модели на Тойота мисля имаше в купето. Айде пак да ви светна - енергийно поле от този тип се екранира със заредена електростатично повърхност с прекъсната структура - на дупки, решетка и т.н. При това се генерира оргонна съставка която пречи на преминаването на етерния поток - най-осветения публично пример е в книгата на Робърт Монро "Пътешествия извън тялото" когато е затворен във зареден с висок потенциал фарадеев кафез и изпада в ужас че не може да излезе след напускане на тялото си от него. Казва че се усеща гъвкава плътна преграда, като мембрана. Освен това движението в това състояние било най-естествено и лесно по дължината на проводниците за битово ел.снабдяване в града над пътя. Това е само един пример, има доста. Василатос е един прекрасен литературен изследовател, шапка му свалям! Но не е практик и едва ли вижда нещата пряко като Райхенбах, Тесла, Шаубергер и т.н. Същото вероятно е и при Райф, не зная. Екранирането е въпрос на въздействие на няколко нива - ако има само на едно, на друго ще мине, знаете предполагам че светът във вибрационно отношение е като люспите на лук - слоест, а не монолитен.
5. Не съм казвал че при Капанадзе се използва сгъстен въздух - това устройство на Тесла го дадох просто като пример че не хващате същината.
6. Оргонната техника не работи с ел. ток, а с енергия от този тип за който ви приказвам - од, оргон,чи :) Затова няма и искрища. Това не пречи да се изпочзват елементи като специфични кондензатори, бобини, проводници - включително стъклени, обемни форми и прочее. Когато имаме смесени устройства като тия на Тесла, Грей и Яблочков и работа с високо напрежение - там има и искрища.
7. Од или оргона е един и същ откак свят светува - не е на барон Карл фон Райхенбах, Тесла, Райх или наш. Няма студен или топъл ;D
8. Не слагай каруцата пред коня - в наше време първо нещата са разработени от Месмер, после е Райхенбах, накрая Тесла и Райх. Другите да ме извинят, но няма да ги споменавам, че са много. Тесла първи прави трассформацията на од в електричество посредством импулсните му машини от втория период на живота му, след нещата с променливия ток.
Seeker
Интересно дали Тесла е имал предвид точно такива огромни мощности, за да ги спре с въздух. Дай малко подробности
Изобщо колеги, помислете как да направите устройствата си приемници, концентриращи градивната, сътворяващата лъчиста енергия. Умрели хора не могат да направят нов живот, само живи и трябва да са мъж и жена ;D Т.е. първо трябва да имате "живо" устройство, второ да изпълните принципа на съзиданието - да има и Ин, и Ян в схемата. Ако сте чели наистина Тесла ще видите че той се отнася към неговото електричество като към живо същество. Т.е. - това не е токът от контакта на витан ;)
Поздрави
mi68:
Принципната схема е много проста, две бобини един кондензатор и лампа, но монтажа и налатката не са показани. Това е електронизирана електростатична машина (генератор). Електростатичната машина има два диска въртящи се противоположно. Замяната на дисковете с две бобини навити противоположно е много добро даже отлично решение - бобините са статични върти се тока. Четките на машината са на кръст (90градуса). Плочите на приемния плосък кондензатор трябва да са на кръст свързани съответно към съответния край на бобината. Това трябва да се помести във фарадеев кафез или гъста мрежа. Заземление на кафеза е препоръчително.
mito_kupona:
Здравейте! Ето го и филма на АRTE за Капанадзе. Източник MATRI-X. http://narod.ru/disk...e_ARTE.mp4.html
Препратката е с неточен адрес. Вместо това използвайте прикачения файл в този пост.
mzk
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия