Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място

<< < (65/629) > >>

giunal:
Според мен това което е казал Капанадзе е вярно. Защото от досегашните ми(все още неуспешни експерименти) и аз съм стигнал до тези изводи и математически формулировки. Когато имам свободно време работя но напредвам бавно. Проблема ми в момента е намирането на високоволтови високочестотени кондензатори с различен капацитет,  ако някой може да даде съвет от къде да купя в БГ. Ще му бъда благодарен.

EDM electronics:
Според мен най-добри ВЧ импулсни кондензатори използвани в инверторите: WIMA и  Philips.

Предлагат ги на най-добра цена "Пасат електроникс", ето тук: http://www.pasatbg.com/ . Не мога да дам точния линк, но се търси така: Каталог-кондензатори-кондензатори МКР

Подсещам, ако се ползва последователен резонанс, кондензаторната батерия трябва да е оразмерена за 5-6 пъти по-високо напрежение!

vitan:
Да не стане сакатлък, да припомня и аз нещо. Ако кондензатора сам загрява дори и 3 градуса нагоре, значи диелектричните загуби някога може да го накарат да избухне така, както и тротил не избухва.

1600 волтов кондензатор обозначено например, но най-често за постоянен ток. За променлив ток делим 1600 на корен от 2.

1600V / Sqrt(2) = 1131V

Да де, но това е за НЧ. При ВЧ високоволтовите импулси е друга бира :)
1131V през крив макарон….
Навремето брах страх с моите експерименти, понеже не можех реално да измеря температурата. А натоварванията бяха жестоки. Нали зареден високоволтов кондензатор, ако го мернете за температура знаете какво става…. А докато се разреди - изстива.

Въобще дори в Техническите университети на тая материя не се обръща внимание, камо ли човек да влезе в час с материята. Най-големите глупости носят името Дон Смит. Отлично знам какво говоря, а и яките световни производители не показват такива фантастики.

Четете господа! Снесената наготово информация по тая тема само няма да стигне до никъде. Проблеми в тази материя има колкото си искате :) Радостното е, че все пак не е написана на китайски/корейски/японски, а на европейски езици.

viper:
А не става ли да се свържат последователно 3 кондензатора с пробивно напрежение 1000 волта. Така ако се наложи да работят с 3000 в , се рапределя пробивното напрежение между кондензаторите. Същото е и със диодите. Високоволтовият диод представлява сам по себе си диоден стълб. Единственното лоше е че, ако ни трябва например 3мФа на 2000 в, трябва да вземем 2 кондензатора по 6 мФа.Защото, капацитета пада наполовина.

mito_kupona:
Ето от това се страхува Тариел и започна да ни води в заблуждение.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия