Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място
Bat_Vanko:
--- Цитат на: epwpixieq-1 в Април 12, 2021, 04:33:52 pm ---https://mazeto.net/index.php/topic,10965.msg102820.html#msg102820 (за който има възможност да разбере)
И е добре да се прави разлика между Хемингуей, Херакъл и Хевисайд (https://en.wikipedia.org/wiki/Oliver_Heaviside), първо от гледна точка на историческата тематика, второ, и много по-важно, от интелектуалния принос които някои от тях са дали, в зависимост от гледната точка, за развитието на човечеството.
--- Край на цитат ---
А трябва ли да се прави разлика и между Макферсон (или Максуел беше) че не можах да схвана. Пикси хич не ми се измъквай с тези елементарни номерца! Задал съм ти задачка - да разпишеш математическият апарат за центростремителното движение на електрона. Дали ще бъде по Хемингуей, Херакъл или Хевисайд няма значение важното е да се види че го разбираш. А дали изобщо го разбираш или всичко е само театър приятелю. Е в краен случай можеш и да го препишеш, ако го намериш естествено.
Радико, ако ти разбираше какво изобщо пишеш със сигурност публикациите ти щяха да бъдат поне с 3 по малко. Дали ще го представиш като движение по тръбичка или като проводник допускаш една основна грешка. А тя се нарича "вълново корпоскулна теория". Не знам с какъв цвят и шрифт да ти го напиша че да разбереш, но електрона се появява ту като вълна ту като частица. И това е дори в рамките на собственият си атом. При движението си около ядрото електрона изчезва и се появява на друго място и с друга траектория. Оставям на тебе да докажеш как електрическото поле му влияе когато е визуализира като вълна. В момента на появяването му като частица електрона се движи под влиянието на електрическото поле. Един вид неговото движение е на подскоци в посока на вектора на електрическото поле. Но дори и това е силно казано защото преимуществено е движението около ядрото а полето ускорява или забавя това движение.
Радико:
--- Цитат --- . Един вид неговото движение е на подскоци в посока на вектора на електрическото поле
--- Край на цитат ---
Ааааа такава ли била работата. Сега чак ми се изясни защо кинескопите на телевизорите мигаха еднио време. ;)
epwpixieq-1:
--- Цитат на: Bat_Vanko в Април 12, 2021, 09:42:30 pm ---Задал съм ти задачка - да разпишеш математическият апарат за центростремителното движение на електрона.
--- Край на цитат ---
интерсно а вие така като раздавате задачки наляво и надясно, откъде знаете че движението на електрона е "центростремителното", защо не центробежно или ексцентрично та дори и абсолютно безтреакториино или подвласно на хаостната теория от нищо-нещо и от нещо-нищо. Ах пардон но то вие май вече я доказатхте метематически ;D
--- Цитат на: Bat_Vanko в Април 12, 2021, 09:42:30 pm --- При движението си около ядрото електрона изчезва и се появява на друго място и с друга траектория.
--- Край на цитат ---
Щом като когато ви се представя определена теза, за агрегатното/групово движение на електроните (електронния облак), вие даже и не можете да разберете в какво се изазява идеята, а си говорите каквото ви е в главата, без изобщо и да се замислите, за какво ви са доказателства, те са необходими само на хората които могат да вникнат в тях първо смислово и след това символно.
Аtos:
Хм...според Ганчев...електрическият ток се движи по повърхността на проводника, по спирала...
Аз лично не мога да се ангажирам с мнение...
VITAN:
Не съм го учил, не съм го чел (това), но не може да се отрече като хипотеза...
Ротацията като математически апарат съм я учил много отдавна и не ми се троши 1 ден за актуализация.
Така че, аз имам тъдява кашу (пуканки йок) и биричка 8) и чакам (ако има) още инфо по темата с vortex-a,
още повече, че проф. К. Мейл основно с това си служи при описание на много процеси.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия