Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място
ndm:
И на коя започваш да списваш тъдява, щот лятото ияС след втората.
VITAN:
--- Цитат на: ndm в Април 13, 2021, 03:05:02 pm ---И на коя започваш да списваш тъдява, щот лятото ияС след втората.
--- Край на цитат ---
Бездарен опит. Дай пак.
Bat_Vanko:
--- Цитат на: epwpixieq-1 в Април 12, 2021, 11:07:06 pm ---интерсно а вие така като раздавате задачки наляво и надясно, откъде знаете че движението на електрона е "центростремителното", защо не центробежно или ексцентрично та дори и абсолютно безтреакториино или подвласно на хаостната теория от нищо-нещо и от нещо-нищо.
--- Край на цитат ---
А Пикси к'во стана бе моето момче, нещо много рязко се изметна. Я прочети малко по нагоре кой точно защитава тезата за центростремителното движение на електрона - аз ли бях това или някой друг. Ако искаш да изглеждаш "интелегентен" вземи та заучи и някоя фраза щото за формулите дори и от царски пищов не можеш ги преписа. Нали ти говореше назидателно колко сме били прости инженерите - дай да те видим тебе проваленият преподавател. То много лесно да хвърляш едни имена наляво и надясно но когато стане въпрос за подробности - "що съм раздавал задачки". Ами защото 5 имена и на химикалката с карфица можеш да ги надраскаш. И като гледам познаваш тяхното "творчество" точно колкото познаваш творчеството на Хисарският поп.
Радико с това темпо на писане на безмислени постове съвсем скоро ще достигнеш милион.
Иван Димов:
Човек първо мисли с образи, после с думи и математически апарат. Електроните се движат както съм показал в приложената картинка. Нарисувал съм траекториите на два електрона. В учебниците пише и за дължина на свободния пробег. Значи валентният електрон се откъсва от атома само в подходящия момент под действието на външното електрическо поле. А подходящият момент е когато посоката на скоростта му съвпада със силата на външното електрическо поле. И следва пробег между другите атоми до тогава, когато електронът е захванат от някой атом. После събитията се повтарят и всичко е статистика и вероятности.
А центростремително движение го разбирам като движение на електроните от периферията към центъра на "палачинката". Първо в едната бобина "по часовника", после в другата по същия начин към центъра, но "обратно на часовника". А двете бобини правят общо променливо магнитно поле. Аз така ги разбрах обясненията на mi68.
ndm:
epwpixieq-1, маани ги тез лаладжии, но тука СЕ прокраднаха едно-две понятия, за които Тесла мисла има правдоподобно обяснение, а именно: а що е то царски пищов, и как СЕ драска с карфица върху химикалка? Не е възможно Максуел-Хевисайд да нямат обяснение, да не говорим за самия Тесла. Ти кво ши кажеш по въпроса?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия