Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място
filchef:
Според мен най важното в интернет за Тесла това са неговите патенти които също се намират там.
EDM electronics:
И да довърша разсъжденията си по предаване на енергия на разстояние:
Няма как да предаваш без загуби, ако вълната не е насочена, не само да имаме резонанс, т.е. една честота. А тесла предаването е разсеяно, то не е фокусирано и строго насочено. Т.е. априори имаме разсейване, т.е. загуби.
Как е с лазера? Монохроматичен е, ако е фокусиран ще предава с минимални загуби, но загуби ще има, но ако тоя лазер го разфокусираме на 360 гр., като кулата на Тесла, то приемника ще улови на 100 % тия вълни га ми цъфнат налъмите. :D
Ако беше обратното, при липса на товар в тесла кулата трябва да има нулева консумация, да не се разсейва енергията в околното пространство и чак като включим от някоя точка на планетата резонансен приемник, чак тогава да се появи консумация. А то така ли е? :D
А в патента на Тесла да се споменава нещо за КПД и разстояние? - малка но съществена подробност!
ndm:
Ребята, нидейте така за Тесла, та той ни е дал най-важното в момента за нас, бяс-жичното сателитно предаване на вай-фая, благодарение на което можем да си цъкаме тука в мазето. А за свидетелите на Тесла и техния върховен пастор Капанадзе, който изговори грешна дума анатема да бъде и греховете му не ще СЕ простят.
epwpixieq-1:
--- Цитат на: EDM electronics в Юни 17, 2020, 01:20:20 pm ---Откъде черпите информация за Тесла?
--- Край на цитат ---
На днешно време тя е на един Google разстояние:
https://www.google.com/search?client=ubuntu&channel=fs&q=colorado+springs+notes+nikola+tesla+pdf&ie=utf-8&oe=utf-8 ( Записките на Тесла от Колорадо Спрингс )
Ето и повече от статиите и записките на Тесла:
http://www.tfcbooks.com/tesla/contents.htm
Ето ви и познаите патенти на Тесла:
http://web.mit.edu/most/Public/Tesla1/alpha_tesla.html
Вземате патентния номер слагате го в търсачката и патента ви излиза.
Разбира се винаги можете да отидете до някоя голяма (западна) библиотека (например аз съм търсил във публичните библиотеки на City University of New York ) и да се заровите там и ще го намерите на хартиен формат. Но във ерата на нета това си е доста скъпо удоволствие и не си струва изобщо понеже Google направи много дигитални копия на страшно много материали и стига човек да знае как да търси ( и владее Английски ) инормацията е широко достъпна. Единствено което е необходимо е да се отсее цената информация от глупостите на нета, но затова се иска доза разбиране.
--- Цитат на: VITAN в Юни 17, 2020, 01:23:44 pm ---Има и книги 8) Там е най-важно, какво е писано.
--- Край на цитат ---
Точно така е е VITAN, но кой да чете, защото е много е по-лесно да се гледат филмчета и да си мислим че разбираме всичко ( а се оказва че сме "дизинофрмирани" та даже и от Руските филмчета ). Гледането не може да замени четенето.
tranteev:
--- Цитат на: EDM electronics в Юни 17, 2020, 12:01:50 pm ---Имаше едни руснаци правеха тесла предаване на енергия по еднопроводна линия, а другия проводник мисля беше земята. Предаването е на висока честота и напрежение. Големи надежди имаха, нямало загуби и т.н., но мисля не е нищо повече от ортодоксалната наука. ВЧ предаване на енергия от един резонансен трансформатор на друг. Загуби има при всички случаи, но са минимални, резонанса, съгласуването са в основата на малките загуби. Линията е вълнова и се изчислява и т.н.
Но да са малки загубите сравнение с обикновените мрежови трансформатори и обичайното пренасяне на енергия, колко да са малки? Тази високочестотна енергия, за да я преобразуваме в ниска честота и ниско напрежение ще ни трябва вече електронен инвертор, а той не работи без загуби. Затова и до ден днешен няма приложение, не че някаква мафия наблюдава, кой иска да внедри, та да го убие.
После идват ЦРУ, ФБР, КГБ, ГРУ и извънземните, и става страшно. Филмират се хората и още как. Едни ги преследват комунистите, други извънземните и КГБ.
Ама хайде да не чупя хатъра на някои, "ще си призная ;)": на мен ми плащат да пиша във форума едни комунисти с главно К. :D
Викат ми, ти EDM electronics саботирай във форума тия изобретатели там :D, викай им, че нищо от Тесла не работи, че е менте, щот те много умни /а как практикуват само...остави, остави... :D, постоянно им димят поялниците... ;D/, ние ще ти плащаме, та така... ;D
--- Край на цитат ---
а защо вместо НЧ консуматори не се проектират ВЧ такива, няма ли загубата да е минимална тогава?
и защо и кой определи потребителската масова енергийна мрежа да бъде НЧ?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия