Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място
VITAN:
До колкото си спомням максимума КПД на Тесла за безжично предаване беше около 80%.
На далечни разстояния - до 10% (примерно).
Кола 30 kW, пак примерно.
Излъчвател 300 kW. Файда йок.
Само за "вътрешнозаводско" позване - теоретически.
epwpixieq-1:
--- Цитат на: atos в Юни 17, 2020, 09:51:36 am ---Относно електромобилът на Тесла...няма да изпадам в подробности, но има голяма вероятност той да се е задвижвал с енергия, която е получавал от външен генератор. Знаем, Че Тесла е постигнал значителни успехи в разработването на методи за безжично предаване на ел. енергия от разстояние.
--- Край на цитат ---
--- Цитат на: EDM electronics в Юни 17, 2020, 10:39:37 am ---Моят извод е, че когато Тесла е пренасял с кулата си енергия по въздуха е било свързано с огромни загуби, също като радиовълните /само че те се ползват за информация, не енергия/ и надеждите му са останали празни. Факт е, че днес никой не е успял да пренесе по тесла метода енергия без загуби.
--- Край на цитат ---
За съжаление след толкова коментари които аз лично съм изписал на страниците на форума, и препратки към патентите на и статиите (собственоръчно написани ) от Тесла, все още има повтаряне на напълно погрешни становища, и затова си позволявам да отбележа отново. Тесла никога и никъде НЕ Е пренасял енергия по въздуха (в смисъл диелектрик). Това просто го забравете ( или си го запишете някъде и го поглеждайте няклоко пъти на ден за да промените насъденото виждане) понеже това е най-грешното нещо което някой може да каже за разработките му за "безкабелно" пренасяне на енергия.
"Безкабелно" не означава без проводник, по същия начин както движение "без автомобил" не значи движение "пеша". "Безкабелно" означава точно без наличие на "метална нишка" (кабел) която е целенасочено изработена и прокарана от хората. "Безкабелното" провеждане на енергия е имало проводник и той се нарича Земна кора, през която се е предавала 95% от енергията. Тесла никога не е предавал енергия през въздушния диелеткрик. Той е бил много наясно със загубите за предаване не енергия през диелектрически слой ( въздух ) и затова остро е критикувал начина по който се правят радиостанциите точно на база на разработките на Маркони използвайки бързо деградиращите ( в диелектрик ) Херцови вълни. Моля ви спрете да повтаряте абсолютно неверни неща които така замърсяват мисленето на хората че направо блокират виждането та даже и на хора които желаят да разберат реално това което е било направено и с което реално ( а не имагинерно ) е било експериментирано.
EDM electronics:
Имаше едни руснаци правеха тесла предаване на енергия по еднопроводна линия, а другия проводник мисля беше земята. Предаването е на висока честота и напрежение. Големи надежди имаха, нямало загуби и т.н., но мисля не е нищо повече от ортодоксалната наука. ВЧ предаване на енергия от един резонансен трансформатор на друг. Загуби има при всички случаи, но са минимални, резонанса, съгласуването са в основата на малките загуби. Линията е вълнова и се изчислява и т.н.
Но да са малки загубите сравнение с обикновените мрежови трансформатори и обичайното пренасяне на енергия, колко да са малки? Тази високочестотна енергия, за да я преобразуваме в ниска честота и ниско напрежение ще ни трябва вече електронен инвертор, а той не работи без загуби. Затова и до ден днешен няма приложение, не че някаква мафия наблюдава, кой иска да внедри, та да го убие.
После идват ЦРУ, ФБР, КГБ, ГРУ и извънземните, и става страшно. Филмират се хората и още как. Едни ги преследват комунистите, други извънземните и КГБ.
Ама хайде да не чупя хатъра на някои, "ще си призная ;)": на мен ми плащат да пиша във форума едни комунисти с главно К. :D
Викат ми, ти EDM electronics саботирай във форума тия изобретатели там :D, викай им, че нищо от Тесла не работи, че е менте, щот те много умни /а как практикуват само...остави, остави... :D, постоянно им димят поялниците... ;D/, ние ще ти плащаме, та така... ;D
epwpixieq-1:
--- Цитат на: mito_kupona в Юни 16, 2020, 09:34:01 pm ---Информацията идва от свидетелите на събитието, а не от Тесла. Такова събитие е имало и това е безспорен факт. Преди време бях попаднал на такава информация и даже бяха конкретизирани точно, какви радио лампи е купил Тесла от местния магазин, които е използвал за устройството, но не си направих труда да го съхраня.
--- Край на цитат ---
Точно за това говоря. Тела никога не е писал за този експеримент и знаейки колко погрешно се интерпретират нещата които той е правил, даже и когато има богата информация публикувана директно от него, как си мислите че ще се интерпретира нещо което той лично не е коментирал или писал за него. Който се интересува може да дълбае в тази насока но лично за мен без никакви записки или най-малкото обяснение на експеримента, ако такъв феномен е възможен го виждам като нещо екзотично който най-вероятно ще се разкрие преследвайки други по директно наблюдавани физически ефекти.
EDM electronics:
--- Цитат на: epwpixieq-1 в Юни 17, 2020, 12:06:24 pm --- Тела никога не е писал за този експеримент и знаейки колко погрешно се интерпретират нещата които той е правил...
--- Край на цитат ---
Ей така се раждат легендите за Тесла. Той никога не бил писал, но щото не е писал, epwpixieq-1 вече знае мотивите му - що не е искал да пише. То няма никакви даннни, дали е правил такова нещо, не бил писал, но ти знаеш, защо не е писал?
Това да не го чете пак в оригинал на американски?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия