Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място
VITAN:
--- Цитат на: mito_kupona в Юни 16, 2020, 10:30:48 pm ---....дали е имало такъв експеримент с електромобила на Дженерал Мотърс, те знаят всичко за Тесла по-добре от всеки друг.
--- Край на цитат ---
Швепс. На клечка :D
Знаят ФБР.
Защото са следили Тесла винаги. Той е бил на мнение, че никоя държава не трябва да придобие силов монопол, защото автоматически това води до лоши последици.
И е продавал неща и на СССР. До колкото знам, комунистите са останали леко разочаровани от хай-тек-а, но това може да е било и само поза за прикритие.
После до колкото се сещам, нещата се доразвиват.
Ако предположението е правилно, то това накрая Горбачов го харизва като технология на САЩ и се появява.... HAARP.
GMG:
Много са филмирате КГБ, ФБР, контра, монтра разузнаване,
анън наъмъ .... ;D
Помислете логично - може ли да туриш една тръба на колата и да дигнеш 150?, и то няколко дена? - Не!
Обаче ако е била от тези които Тариел прави при турците? (синята катушка)
Там гледаме едни светкавици и храни едни други трифазни мотори с 50kW най-малко.
Не става ли ясно, че нещо става?
За мен става, за Вас не знам. ;)
При моите бегли опити и експерименти в тая област,
разбирам, че с високо напр. може да се докара много ток, а
източника остава студен и няма нужната консумация.
Следва да си зададем въпроса, може или не може - има или няма - трябва или не трябва?
Писанията и глупавите измислици ги оставям настрана. ;)
VITAN:
В момента Гърция и Турция са на прага на война.
Турция иска да цоца нефт в гръцката 6 милна крайбрежна зона (или нещо такова).
Ако трифазното Капанадзе работеше, щяха ли да поръчват на Русия АЕЦ,
щяха ли да насъскват световна война?!
Що светът в момента е кротък като гергьовско агънце.
Нещо не проследих навремето трифазното Капанадзе - не си спомням точно как приключи... някой може да ме светне, ако иска.
Даже и еднофазното Капанадзе не знам някъде да вади ток.
П.п. Война м/у Гърция и Турция няма да е само между тях си!
Аtos:
Относно електромобилът на Тесла...няма да изпадам в подробности, но има голяма вероятност той да се е задвижвал с енергия, която е получавал от външен генератор. Знаем, Че Тесла е постигнал значителни успехи в разработването на методи за безжично предаване на ел. енергия от разстояние. Та в тоя ред на мисли, не е изключено въпросното устройство в автомобила (погрешно смятано за СЕ генератор) да е било просто приемник на енергия.
EDM electronics:
Моят извод е, че когато Тесла е пренасял с кулата си енергия по въздуха е било свързано с огромни загуби, също като радиовълните /само че те се ползват за информация, не енергия/ и надеждите му са останали празни. Факт е, че днес никой не е успял да пренесе по тесла метода енергия без загуби. Дори самият Тесла описва, какво се е случвало, енергията се е разсейвала там където има метали, проводници, бобини, по кранове, вишки, трансформаторни станции и т.н., дори е изгоряла градската ел. инсталация.
Целият е бил в размисъл, как да преодолее загубите, но вероятно не е успял. Другото са интерпретации и разкази на фантасти в Интернет, като Джери Василатос.
Не всички открития на Тесла са били абсолютно приложими така, че да останат завинаги в практиката. Вземете газоразрядните лампи. Много ниско КПД на излъчване във видимия спектър, вредни за очите и отживелица.
И струва ми се конспирологията с откритията на Тесла е водеща пред реалните факти.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия