Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място

<< < (514/629) > >>

Радико:
Спорът Динев го пренесе тук от друга тема и най съкратено казано се изразява в това че динев твърди,
--- Цитат --- Че тя огромна част от енергията необходима на двигателя отива точно за да преодолява противоЕДС   
--- Край на цитат ---
Докато аз твърдя, че противоЕДС на машината намалява консумираната от нея енергия.
Токът консумиран от една машина става равен на нула когато противоЕДС стане равно на ЕДС.

Pegas:

--- Цитат на: kd_dinev в Август 25, 2019, 12:51:47 am ---Това ли успя да измислиш за толкова време?!?Аз мога да ти демонстрирам чрез опит,че цялата входяща енергия при пуска на правотоков двигател се превръща в топлинна енергия,като в същото време имаш и пусков момент привеждащ в движение някакъв механизъм със съответната му кинетична енергия...Ти какво можеш освен да разтягаш локуми?Ама пък все пак е добре,че се имаш за умен,изглежда,че колкото повече постове си написал някъде,толкова по умен изглеждаш в собствените си очи,май го прочетох в някакъв каубойски бар...

--- Край на цитат ---
Няма смисъл да спориш!И СЕ да им покажеш ще извадят от девет кладенеца вода и пак ще кажат че такова животно няма...за това е форума-да се забулва истинската физика ..

montanar:
Не знам да има понятие противоЕДС
Има ЕДС - електродвижеща сила и тя зависи от тока и съпротивлението.
Най вероятно това "противоЕДС" си го е измислил Динев и те омотва в локумите си. (нещо като вътрешната балистика)
Тоест една бобина произвеждаща магнитно поле оказва сила върху друго магнитно поле (в случая с електродвигател)
За да имаме работа трябва тия сили да са еднакви - ако не са нямаме предаване на движение (енергия)
Логичното е че когато двигател се върти без товар върху вала той комсумира нищожно количество енергия.
Количеството енергия която може да пренесе през себеси електродвигател се определя от конструктивните му особености (размера и качеството на реализация)

Поне аз така го разбирам. Ако имате няещо друго предвид пояснете.

Ако тръгнем да влизаме дълбоко в темата ш стане мазало - там се включват самоиндукции въртящи полета навивки на късо и прочее де Динев освен да ни разиграва друго няма да стане - щото ш трябва да му се обяснява като на идиот вместо да вземе да седне да се образова сам. А ако ли не да си плаща за даскал.
То бива да запушиш некоя дупка (в знанията )на колега ма да се отнася с теб достатъчно уважително и да черпи знания а не да се прави на интересен и на краставичар краставици да продава.

kd_dinev:
Да,токът става равен на нула,но и въртящият момент на машината ще стане равен на нула.Не противоЕДС задвижва нещо,а въртящият момент и точно заради това постояннотоковата машина развива най висок въртящ момент при пуск,когато противоЕДС е нула!И не ти не твърдеше това,а че противоЕДС прави двигателя по икономичен,което е меко казано смешно...                                         U=E+I.R при  пуск на двигателя формулата е U=I.R  а енергията осигурявана от външните токоизточици е U.I=E.I +I.I.R хайде сега обясни как с нарастването на Е двигателя става по икономичен след като въртящият момент зависи само от големината на тока.

montanar:
Динев - ае запознай се малко по-подробно с пусти електродвигатели и тогава филосовствай по тая тема - щото като кажеш постояннотоков двигател си ми ясен колко знаеш за какво става дума.
В основата си такова нещо като постояннотоков двигател няма (с малки изключения)
Всички конвнционални таканаречени правотокови двигатели са или колекторни или сврвоуправление и там посоянни токове никакви няма.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия