Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място

<< < (513/629) > >>

Радико:

--- Цитат на: kd_dinev в Август 24, 2019, 10:22:30 pm ---Ся ти първо вземи да обясниш,КАК според твоите твърдения противоЕДН прави електродвигателя по икономичен т.е. използващ по малко енергия,щото аз по голяма глупост не съм чел,пък после проявявай загриженост към четящите колеги!

--- Край на цитат ---
Щом мислиш, че това е глупост значи е излишно да ти обяснявам каквото и да е по въпроса прекалено си некомпетентен и самонадеян. Комбинация характерна за глупавите индивиди. Не твърдя че си глупав просто посочвам симптомите.
Във момента на пуска на електродвигател противоедесето му е нищожно и пораства със нарастване на оборотите. Колко енергия консумира двигателя в момента на пускане и колко при работа.
Последния въпрос е чисто риторичен и не е предназначен за Динев. Предназначен е за колегите които имат способността да разсъждават.

kd_dinev:
Феноменалното в случая е,че една и съща група от хора преминават по един и същ мост, но по различен начин-в единият случай създават механичен резонанс,в другият не...Вземи един чук и виж колко време и енергия ще ти трябва да разрушиш мост!При пуска на електродвигател няма противоЕДС и няма загуба на енергия,последното е предназначено специално за Радико,който притежава способност да манипулира,но определено не й да съпоставя действителността с това което е в главата му..Ми колко му е въртящият момент при пуска и колко при работа???Че тя огромна част от енергията необходима на двигателя отива точно за да преодолява противоЕДС-толкова си смешен....

Радико:
Най големия комплимент за умния човек е да изглежда смешен в очите на глупаците.
Благодаря за комплимента Динев.
Мисля, че е загуба на време да ти обяснявам тия елементарни неща. Остани си със познанията които имаш.  Сетих се какво пише в каубойските барове. Има много истина в тези табели.

kd_dinev:
Това ли успя да измислиш за толкова време?!?Аз мога да ти демонстрирам чрез опит,че цялата входяща енергия при пуска на правотоков двигател се превръща в топлинна енергия,като в същото време имаш и пусков момент привеждащ в движение някакъв механизъм със съответната му кинетична енергия...Ти какво можеш освен да разтягаш локуми?Ама пък все пак е добре,че се имаш за умен,изглежда,че колкото повече постове си написал някъде,толкова по умен изглеждаш в собствените си очи,май го прочетох в някакъв каубойски бар...

montanar:
Че Радико прекалява с самовеличаенето това е така, и с това предизвиква агресия (не казвам че няма познания и прочее)
Ма ти Динев имаш много сериозни пропуски в теоритическата си подготовка а само с ораторското си майсторство и философските си изпълнения нема да постигнеш ефект - това тук не е надприказване.
Ако желаете опишете структурирано спора че баш не схващам за какво спорите. Предполагам бих могъл да дам някакво мнение.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия