Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място

<< < (512/629) > >>

kd_dinev:
Не се смятам за много вещ по въпроса,но ми е било странно защо на взвод войници е забранено да минават със строева стъпка по мост.Взвод е примерно,може и рота да е...Каква ще да е разликата в енергиите-дали ще маршируват или ще преминават в свободен строй енергията от движението им ще е една и съща!Да ама в първият случай ако моста изпадне в резонанс може да се саморазруши...А колко енергия е необходима за да разрушиш един мост?!?

Радико:
epwpixieq-1 напълно съм съгласен с теб, че има само едно електричество и че проявленията му изглеждат различно заради средата в която се проявяват. Опитвам се обаче някак си да обясня нещата със по лесно смилаеми думи за четящите колеги. Демек да вляза в резонанс със начина им на мислене. Са дали се получава отделен въпрос.

epwpixieq-1:

--- Цитат на: van в Август 24, 2019, 03:11:37 pm ---https://www.youtube.com/watch?v=5z4DJs0I3vk Новото познание (ВГТ) - Тесла, геният целунат от Бог. Кой е Никола Тесла и какъв феномен бележи живота му - темата коментират проф. Бойко Рангелов от Геофизичния институт към БАН и проф. Лъчезар Филипов от Института за космически изследвания на БАН.

--- Край на цитат ---
Нивото на интервюто е "инернет" (плитки) познания и за съжаление има много неточности които се говорият. Проф Рангелов има по солидно виждане, но нищо по специфично от по разработките които Тесла е правил. Проф Филипов говори абсолютно недокументирани неща, да оставим на страна фактологичните грешки които без да има разбиране изразява. Интересно е че никой от тях не спомена факта че Тесла е изобретател на радиото ( а не Маркони ). За съжаление, тези хора не разбират какво е правил Тесла а само повтарят нещата които са чели от 2-3 ръка, и основно за това имат такова повърхностно разбиране.

kd_dinev:
Ся ти първо вземи да обясниш,КАК според твоите твърдения противоЕДН прави електродвигателя по икономичен т.е. използващ по малко енергия,щото аз по голяма глупост не съм чел,пък после проявявай загриженост към четящите колеги!То бива грандоманщина ама твоето е нещо уникално-ти трябва да се принизиш видиш ли,че да слезеш на тяхното ниво!Смях и то защо,защото колегата ти е посочил каква глупост си написал....

Радико:

--- Цитат на: kd_dinev в Август 24, 2019, 09:57:43 pm ---Не се смятам за много вещ по въпроса,но ми е било странно защо на взвод войници е забранено да минават със строева стъпка по мост.Взвод е примерно,може и рота да е...Каква ще да е разликата в енергиите-дали ще маршируват или ще преминават в свободен строй енергията от движението им ще е една и съща!Да ама в първият случай ако моста изпадне в резонанс може да се саморазруши...А колко енергия е необходима за да разрушиш един мост?!?

--- Край на цитат ---
Това е пример как се натрупва енергия във система която обаче НЕ ИЗРАЗХОДВА ЕНЕРГИЯ само я акумулира във някаква друга тема бях обяснил нещата с големи подробности разглеждайки детска люлка, как се добавя към по голяма акумулирана енергия порции енергия от по малък източник. Нищо феноменално няма в целия процес, впрочем има: феноменално е неразбирането на процеса от някои колеги тук.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия