Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място
krasias:
tsurko, нещо явно не си разбрал, електроните са само "магарета" тоест те само пренасят енергия, то щот има много електрони дето щъкат насам натам ама нищо не носят, пък ти си събирай колкото искаш. Електрони не ни трябват трябва ни енергията която носят, и проблема е че не всички носят енергия.
montanar:
Охоооо имаме си нов адепт на Капана - добре дошъл tsurko!
Сега вече нещата ще поемат в нова посока с статичните електрони .......
tsurko:
Здравейте
от къде го измисли статични електрони дори не съм го чувал като понятие.
Статичното електричество привлича даста неща, но както и да е.
Съдя по експерименти който съм правил с TBC, че очевидно се натрупва доста енергия за кратко време без да го отвеждам на някъде примерно с искрене.
Понеже само с такъв вид на експерементиране ми изгоряха няколко захранванета, трансформатори, осцилоскоп, сигнал генератора и да не приказваме, че и компютара се побърква. Някои път се включва ако е изкючен или обратното.
montanar:
Това което казваш се нарична потанциал ;)
И с него трее да се внимава ...... не си въобразявай че е много енергията (импулса е голям) .....
Просто мери адектватно и смятай правилно - иначе ш се вкараш в руслото на СЕ църквата и само ще страдаш.
Чети назад темата - може да разбереш някой моменти де се греши и следват страданията.
tsurko:
Значи искаш да кажеш, че когато съм закачил допълнителна намотка на високото и заземяване (не нула от контакта) от другата страна на TBC-a потенцияла се увеличава понеже разликата с и без заземяване е видимо двоина без да съм мерил.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия