Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място

<< < (507/629) > >>

juliang:

--- Цитат на: Радико в Август 23, 2019, 08:37:12 am ---Юлияне не се шегувай. Спътника е отдалечен на 35000 километра и още толкова на обратно станаха 70 000 и още толкова При другия компютър и станаха 140 000 и още разстоянието между двата спътника което е по голямо  от същото разстояние наземно и нещата клонят към 200 000  а горе долу 200 000 е скоростта на светлината във оптиката което е 30% забавяне. Къде с 30% къде са десет пъти. Защото най отдалечените точки по земята са на 20 000 километра.

--- Край на цитат ---
Затуй комуникационните спътници са на ниска орбита. Като имаш 300 км до спътника, сметките ти отиват на кино.
Геостационарно стоят само спътниците за сателитна телевизия - там връзката е еднопосочна и няма никакво значение дали има 1/10 секунда, 1 секунда или 1 минута закъснение.

Радико:
И при ниска орбита има проблеми даже по големи. Там пък спътниците прелитат много бързо и малко време обслужват една територия. От там става необходимо да има много спътници предаващи си информацията един на друг. "Хоповете" стават страшно много и като при всеки хоп и формацията трябва да се буферира и латентността скача. То този проблем беше и при по старите оптики защото на всеки 70 километра трябваше да има пофторител. Ама на последните увеличиха разстоянието десетина пъти ако не и повече.

tsurko:
Без да навлизам в дълбочина как на атомно ниво се проявява елекгричество и да търся пот вола теле.
Според мен електричеството след проявяването  като такова се дили на два вида магнитно и статично.
Доста години вече се изписаха какви ли не работи в едната посока на магнитно електричество, а почти нищо не се говори за стотичното дори като цяло и информацията в интернета е оскъдна.
Мисля, че вече е време да се насочим към статичното електричество което с малко енергия привличаме много електрони в намотка, който се натрупват и остава само да ги впрегнем да работят за нас и да ги освободим после.

ndm:

--- Цитат на: Иван Димов в Август 23, 2019, 04:48:42 pm ---   На предния пост съм допуснал грешка и ми изтече времето за редакция, та затова да се поправя тук. Разликата между двете честоти на Капанадзе ако са 50 Херца, то тогава едната ако е 100 kHz, то другата ще е 100050 Hz или 99950 Hz.

--- Край на цитат ---
Е тва ся СЕ казва съвестен член на текезето. Ми то ни председателя, ни партийния секретар разбраха за евентуалното отклонението на резонанса от СЕто, ма пуста му съвест  не стои мирно. В таа връзка вече спокойно можем да преминем към АПеКа. Даже има и отдавна натрупана маатрялно-техническа база –К1, ….Ктри, и так дале.

Радико:
Ми то защо се казва мислиш статично. Защото другото име на "работа" е "динамика" динамичното електричество върши РАБОТА не статичното. Последното само отбелязва присъствие нищо повече.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия