Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място

<< < (509/629) > >>

montanar:
Започни обяснението подробно - но от сега ти казвам - нема такова нещо като видимо двойно ..... особено при токове видимо двойно може да и видимо десеторно  или хилядократно ако е с различна честота или е импулс.
Не знам точно какво правиш за д амога да разсъждавам конкретно.

tsurko:
При елементарна схема на опит която качвам и със задавана честота от генератора 10khz 12v захранване и закъчено заземяване привлича от прашинки и пепел от цигара понеже съм пушач от доста разтояние, а когато пресегна с ръка над намотката около 25-30 сантиметра се усеща статиката. А когато при същия експеримент откъча заземяването е многократно по-слабо. Дори и на друга честота намалява.

montanar:
С заземяването усигуряваш по-добра проводимост на средата след трансформатора.
Тоест имаш верига преди трафа която е електрообезпечена като контур.
Обаче след трафа като нямаш заземяване не се случва добра полярзация щото нямаш опора спрямо 0 - след като заземиш един вид контура се обезпечава с товарспрямо въздуха и земята. (свойство на ВЧ да се разпространява в атмосферна среда)
Демек един вид с заземяването усигуряващ по-голяма площ за контакт. предполагам ме разбираш.
Докато не си заземен комсумацията ти е по-малка - след като заземиш комсумацията ти скача. - няма нищо странно

Ма внимавай че ако не си заземил да не станеш ти земно :)

Тия опити ги прави някъде де няма опасност да изпогориш какво ли не както вече ти се е случило.

Радико:

--- Цитат на: tsurko в Август 24, 2019, 12:28:50 am ---При елементарна схема на опит която качвам и със задавана честота от генератора 10khz 12v захранване и закъчено заземяване привлича от прашинки и пепел от цигара понеже съм пушач от доста разтояние, а когато пресегна с ръка над намотката около 25-30 сантиметра се усеща статиката. А когато при същия експеримент откъча заземяването е многократно по-слабо. Дори и на друга честота намалява.

--- Край на цитат ---
Tsurko във прикачената от теб схема ако си обясниш как и през какви елементи, реални и условни. Преминава веригата на вторичната намотка на трафа ще видиш, че няма нищо ама абсолютно нищо несъвместимо със законите на Ом и на Кирхоф. Има разни природни дадености които ограят ролята "и във твоята схема" на кондензатори. Нанеси ги на схемата.
Сламка:
Земя и облак представляват две плочи на един кондензатор.

Иван Димов:
   tsurko, правилно си забелязал, че има нещо двойно и това е потенциала. Ако напрежението на вторичната намотка на трансформатор е 10 kV, то ако тя не е заземена, ще има в двата си края потенциал +5kV и -5kV. Но ако заземиш единия край, тогава ще имаш 0V откъм земята и 10kV на другия край. Или ако сравняваш двата случая и гледаш само единия край, в първия случай той ще е 5kV, а във втория ще е 10kV, т. е. двойно по-голям потенциал. Но това си е съвсем стандартна електротехника и няма нищо необичайно в това.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия