Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място

<< < (488/629) > >>

mito_kupona:

--- Цитат на: Иван Димов в Август 14, 2019, 08:00:16 pm ---   Принципът отдавна е обяснен. Имаме бобина и кондензатор, т. е. трептящ кръг, който има собствена честота на трептене. За да поддържаме високо напрежение в този кръг трябва да наслагваме в такт с тока на неговата бобина още един ток от захранващ източник с ниско напрежение. Качественият фактор при това трябва да е висок, примерно 100. Това ще рече, при захранване 200 V, в трептящия кръг да имаме 20 kV. И сваляме енергия с къса бобина, индуктивно свързана към бобината на кръга. Трудността идва при натоварване с различни товари, които променят честотата. Затова Ту-Ту-то е добро за такива случаи. А който иска, да експериментира с предварително закачен товар и да нагажда честотата на захранването докато влезе в резонанса на кръга. Аз съм хванал тенденцията към СЕ-то и сега търся подходящи кондензатори с малък капацитет, но за големи токове. Честотата мисля да е в порядъка малко над 10 kHz. Токът в бобината на кръга трябва да е примерно 20 или 30А. При това тя ще се загрява доста, поне 500W, че и повече.

--- Край на цитат ---
   Е нали това се опитах да обясня в горния ми пост, че чрез детекторния приемник може да се сваля енергията от резонанса на трептящия кръг, без да се нарушава резонанса. Носещата честота или високата е една и съща и не се променя след демодулацията и свалянето на енергията от резонанса. Да, но съпротивлението на товара в детекторния приемник е постоянно, а ко се включват различни товари и тук ще се промени честотата. Но този проблем се решава със система за автоматично потдържане на резонанса. Може да стане и с твоя ту-ту генератор.

ventsy74:
Дайте схема на този ТуТу генератор.

ventsy74:
Намерих я.

Димов можеш ли да съчиниш същата схема но с два тиристора?
Мисля, че си най близо до истината.

Михаил Кузмов:
Може ли уважаемите сведущи по капа въпросите, да постнат едно видео!? Как Капанадзе демонстрира захранване на собственият си дом, цъкайки с батерийката. На мен защо ли не ми се отдава  да намеря такова?

Михаил Кузмов:
Пълни глупости! Ако крада, значи прескачам електромера! А това е лесно установимо. Тогава Капанадзе защо не се разкачи от ел. снабдяване и да си кара на батерийка?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия