Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място
Радико:
Добре бе Мито щом си получил прозрение за Капанадзе давай схемата и да я почваме. Какъв е проблема зарежи тия детекторни приемници и давай схемата за киловатите мощност.
Давай да се откачаме от енергото па Капанадзе като иска да си плаща на енергото. Негова си работа. Иска да плаща, плаща.
Иван Димов:
Принципът отдавна е обяснен. Имаме бобина и кондензатор, т. е. трептящ кръг, който има собствена честота на трептене. За да поддържаме високо напрежение в този кръг трябва да наслагваме в такт с тока на неговата бобина още един ток от захранващ източник с ниско напрежение. Качественият фактор при това трябва да е висок, примерно 100. Това ще рече, при захранване 200 V, в трептящия кръг да имаме 20 kV. И сваляме енергия с къса бобина, индуктивно свързана към бобината на кръга. Трудността идва при натоварване с различни товари, които променят честотата. Затова Ту-Ту-то е добро за такива случаи. А който иска, да експериментира с предварително закачен товар и да нагажда честотата на захранването докато влезе в резонанса на кръга. Аз съм хванал тенденцията към СЕ-то и сега търся подходящи кондензатори с малък капацитет, но за големи токове. Честотата мисля да е в порядъка малко над 10 kHz. Токът в бобината на кръга трябва да е примерно 20 или 30А. При това тя ще се загрява доста, поне 500W, че и повече.
mi68:
Здравей колега Димов,
Започвам с Исусовска молитва!
Наслагването (смесването) става в нелинейна среда. Ако нямаме нелинейна среда или устройство, имаме проблемите за които споменаваш. Трябва ново нелинейно устройство и край на проблемите.
Капанадзе си го е показал палачинкова бифилярка тип "Тесла". Това решава частично проблема. Да се разбере проблема трябва да се разбере центробежно -реактивната централа на В. Шаубергер, взаимно перпендикулярната въртене на флуида и създаване на променлив обем. При Капанадзе обема е пулсиращ в резонанс, което е отлично решение. На едно място в темата се показват две тръбни бобини една до друга така, че се създават две полета в двоен обем и енергията се сваля с палачинката. Цаката е в нелинейната конструкцията, разбира се могат да се ползват и три задаващи бобини за по-висока нелинейност.
Като пиша нещо някой чете ли тези работи и ги осмисля да задава въпроси?
Няма енергийна криза има криза на невежеството!
montanar:
mi68 много пъти съм се опитвал .... не става :( Поне при мен не се получава да разбера нещо смислено, логически свързано и обосновано от това де пишеш
montanar:
Мога да посоча пример как трябва да обосновете идеята си за да бъде понятна и някой с нормален мисловен склад да може да я обработи.
Всеки механизъм се обославя от природен процес.
За начало посочете и обосновете природния процес който ползва системата.
Нагледен пример - природния процес окисление (горене)
Химична реакция при която има конкретни свойства - окислител се свързва с друг вид материал и се отделя енергия под формата на топлина и светлина.
Какъв процес стои в основата на вашата установка? - след като това се уточни докаже и проумее може да се търсят начини за използването му.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия