Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място

<< < (48/629) > >>

vitan:
Здравей madsatbg,

:) Идеята обаче е друга:

- Да се премери установка, която се самозахранва.
- Да се премери ЖЕЛЯЗОТО, което казват, че трансмутира. Освен това има данни, че отделя и топлина... Т.е. по тия показатели си мисля, че желязото трябва да се мерне за радиация, щото свободните неутрони не са за подценяване.

Това, че имаш дозиметър е добре :)

madsatbg:
Съалявам искрено, че нямам самозахранена установка
на която да измеря има ли лъчение или няма.
Но съм готов да услужа на колега ,който има такава, със дозиметъра. :D

vitan:
madsatbg, ти поне можеш бързо да провериш тази схема: http://mazeto.net/index.php?action=dlattach;topic=1546.0;attach=13958
Защо не я провериш дали се самозахранва?

Според чешкия патент оставам с впечатление (до колкото съм разбрал нещата), че искрището в един момент може да бъде подменено. Сега полека стягам устройство, захранвано на 12V, но можещо да се справя от килохерци до няколко мегахерца. Така, че 21 MHz трансформаторно да се получава с по-нисък хармоник. Не както при чехите на 173 kHz или по-ниско. Така няма да се настройва разстоянието на искрището, което пък е зависимо от атмосферните условия.
А и 21 MHz те стигат с 121-ви хармоник, което според мен изобщо обезсмисля теорията. 121-ви…. я камилата, я камиларя. Може да е някоя друга честота, която е добре да се нацели в 10-ката :)

Може разбира се и с по-проста схема, ама друго си е да го заковеш по-точно. Защото при такива трансформатори/трансформации честотата след трафа не е стабилна. А от нея може пък и да зависи отдаваната енергия, знае ли човек.

Ако постигнеш самозахранване, ако имаш интерес може да пробваме с моето ВЧ устройство за „възбуждане” на процеса.

mito_kupona:
Здравейте! Никъде не твърдя, че съм получил самозахранване. Показах клипа, за да се види ефекта, как пада консумацията, когато
се подаде на бобината високо напрежение. Това щракане, което се чува е от захранващия блок - вътре има две релета и когато се повиши консумацията се включват и обратно. За товар използвам лампа 12в 21вата, защото изходния траф не е оразмерен за 220в,
навих го без да го смятам, просто за проби, тепърва трябва да се установи с какъв тип магнитопровод ще се получи по - голяма
мощност и тогава на базата на опити да се установи коефиц

mito_kupona:
Здравейте! Проведох друг експеримент по репликацията на Капанадзе, но този път със феритна сърцевина. Получих същия ефект, като със железната сърцевина. Изходния траф е навит върху 7 тороида  ф25мм, по една от схемите по горе в темата. Всичко с подробности може да видите на този линк - http://www.youtube.com/user/TheTDI1#p/u. Единсвенната разлика в двата експеримента е, че феритите загряват, а железната тръба не, въпреки, че не е рязана по дължина. ПОЗДРАВИ!!!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия