Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място
madsatbg:
Руският Админ помага с нови снимки, качвам ги на архив.
п.с. Една схемка за размисли - модулация с 50 херца на 15 те килохерца
ppg:
Новината на деня!!! Има пробив, потребител с ник "elf2010" публикува схема с обяснения!
http://next-energy.2x2forum.ru/forum-f1/tema-t8-975.htm
--- Цитат ---elf2010
постоялец
Дата регистрации: 2010-04-21
Наконецто это свершилось. Я получил долгожданную самозапитку.
Как это случилось.
Я начал собирать изначально дедовскую схему, после этих долгих прений я внимательно пересмотрел патент который сегодня выкладывал Админ и все понял,перемотал катушки как положено и потом помучался с подбором обмоток L1-L2 чтобы поле было минимум 0.5тесла, а также с подбором транзисторов по мощности, и после очередного включения она завелась, через 30минут работы я решился, и подцепил лампочку накаливания 60ват, и она загорелась.
Теперь куча эмоций и радости
Задача L1-L2 сформировать переменное поле напряженностью в 0.5 тесла.
Задача L3 подавать электрополе с частотой 21мгц, которое содержиться в спектре искры.
Задача L4 - сьем енергий с трансмутационного процесса превращения основного изотопа железа Fe56 в изотоп Fe54
Процесс настройки схемы.
1.Убедиться в работоспособности транзисторов инвертора. Убедиться что L1-L2 создают поле не мение 0.5Тесла. С помощью приборов, либо опытным путем.
2.Регулировкой разрядного промежутка добиться максимального выхода мощности с L4
3.Диоды диодного моста после трансформатора понижения должны быть расчитаны на большой ток.
4.Выключатели Sb1 Sb2 также должны выдерживать большой ток, или же добавить в схему коммутационное реле.
Откуда береться енергия.
При процессе трансмутаций изотопа железа Fe56 в Fe54 происходит выделение двух нейтронов, енергия которых выходит в виде большого по силе магнитного поля.
Примечания.
1.Установка может выходить не сразу в рабочий режим, это зависит от типа примененного материала сердечника.
2.После трансмутаций всех имеющихся атомов Fe56 в Fe54 необходимо заменить сердечник, по чехословацкому патенту одного железного стержня Fe56 массой 1кг при нагрузочной мощности установки в 50кВт ,хватает на 2400 часов.
Спасибо !
1.Crazyalex за долгое втолкование теорий и наставления на путь истинный, не зря у него зашкаливал дозиметр.
2.Toptamburg за предоставленный опыт, если бы знать что магнит должен быть минимум 0.5тесла, и в спектре искры нужно иметь 21мгц то опыт бы повторили многие.
3.Admin этого форума за то что все это выслушивает и нестирает информацию.
4.SR за то что частично подсказывал.
5.Чехословацкой фирме за выложенный патент.
А также остальных кто принимал участие в опытах.
--- Край на цитат ---
Altium: Редактирах поста. Сложих текста в цитат. Няма нужда всичко да е пръснато по архиви, след като може да се качи директно като изображения или схеми. Изображенията бяха в .PNG, но неправилно реименувани в .JPG. Наложи се да ги отворя с getpaint.net и запазя в истински .JPG. Схемата на elf2010 е с разширение sPlan7, която може да се свали от раздел CAD Софтуер.
madsatbg:
--- Цитат на: mito_kupona в Април 21, 2010, 11:51:35 pm ---Здравейте! На този линк http://www.youtube.com/user/TheTDI1#p/u/0/GbmpoyinJUU можете да видите експеримента, който
проведох по репликацията на генератора на Капанадзе.
--- Край на цитат ---
Здравей,
В светлината на новите публикации в руските форуми, продължение на идеята е да се използва железна сърцевина в генератора на Капанадзето.
Какви ферити , на цвят ползваш - защото моите са жълти, не знам какво означава цвета - в смисъл на магнитна проницаемост.
Освен това ме интересува как си изпълнил генератора на 50 херца и противотактовото стъпало.Аз съм го направил с 555 генератор и два ,PnP и NpN, мощни транзистора и една намотка на феритите.Според мен само при работа на 50 херца в изходната намотка трябва да се индуцират около 220 волта / или толкова колкото са нвивките - работа като обикновен инвертор/, а силата на тока ще дойде от високоволтовата искра и заземяването.Така разбирам процесите.
Но не получавам искания ефект.
поздрави мадсатбг
vitan:
@ppg - супер. Обаче, ако свободната енергия се получава от трансмутация и има отделяне на неутрони.... трябва да се мери радиация според мен.
Нали SR накрая се е чувствал зле. Някой да има дозиметър за радиация?
madsatbg:
Здравейте,
на някои много им влияе - само че е от друго не е от лъчението :P...
С този индивидуален дозиметър проверих около установката на Капанадзе.
Излъчване се регистрира / не знам какви лъчи са - сигурно не е радиация а е електромагнитно лъчение , лично аз се занимавам и искря около година и половина/ около разрядника е много интензивно - брояча няколко пъти се препълва.На разстояние около 50 см няма регистрирани лъчения.
поздрави мадсатбг
p.s. ако някой иска да си закупи - продава се в България
по новия му събрат - напишете в Гуглето polimaster pm1203m
p.s.2 Един съвет:
Розовият кварц във вид на необработен къс е най-важният камък за елиминиране на облъчване от вредни лъчи...Поставен върху монитора на компютъра, помага за избягване на главоболието..."Минералотерапия" Гергана и Иван Митеви.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия