Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място

<< < (46/629) > >>

mito_kupona:
Здравейте колеги! Схемата на Piton6 е логична, на базата на това, което се пише по руските форуми, но за съжаление не работи - проверено. Това не е само мое заключение, а и на някои руски колеги. Задайте си въпроса, защо пуска схема, а няма видео. Ако има успешна репликация логично е обратното.
Явно сме много близко до истината, но има някаква тънкост, която ни убягва, а я знаят само Капанадзе и да предположим SR. Струва ми се че и на руснака
не му е ясно всичко, защото с тези габарити на установката си трябва да получи около 4-5 киловата, а той едва захранва 150 вата, но все пак е постигнал
самозахранване, което е достойно за уважение. Моето мнение е следното - честотата на дъгата и на синусуидата трябва да са 50Hz, няма никаква модулация с висока честота и т.н. Ключът към загадката е в изходния трансформатор. Вътре в него има нещо, освен феритите, което съживява мъртвото
магнитно поле, нещо, което гори и се въстановява много бързо и при този процес отдава топлина - по думите на SR. Това нещо и на
двата клипа, на Капи и на SR е много умело скрито, защото е много просто и, ако се вижда, веднага всеки ще се сети за какво става въпрос. Защо Капанадзе използва инвертор 12-220в? Какво има в зелената кутия? Според мен в кутията има понижаващ траф за синусуидата и умножител за дъгата, а може да подава на изходния траф директно 220в. Двата сигнала са в идеален синхрон. Двата транзистора отгоре са крайните на инвертора, за камуфлаж. Ако някой друг се бори по въпроса пишете, можем да си бъдем полезни. ПОЗДРАВИ!!!

vitan:
Здравей :) Вероятно е така. Това което грее отвътре по моему може да са загубите в магнитопровода. А това, което не достига при "оживяването" на схемата мисля е "слабата Тесла".

Затова и полека съм почнал да мисля за оригинален <<Тесла с МОСФЕТ-и>>. Дали това е правилно словосъчетание? Според мен да, но ще видим. Ако има нещо "ще свиркам".

Тук освен за подобряване на "Теслата" може да се мисли и за някакви екрани вътре, по подобие на тия медни ленти в импулсните трансформатори в захранванията на РС-тата например. Може и да има, но нещо не я виждам както трябва. "Теслата" би дала як напор от индукция и да "изпраска" другата електроника. Т.е. да се ограничи до колкото е възможно взаимното влияние и да остане Етера, който няма какво да го спре :)

coke2k:
Здравейте, при мен се получава следното: генератор на правоъгълен сигнал подава на намотка навита около феритни тороиди;  изходяща намотка  и намотка за високо през искрище. При първоначално пускане  - нищо не става лампата не свети и няма генериране. При пускане на високото  през искрището изглежда се раздвижва структурата на ферита от пълнообхватното високо напрежение и генератора тръгва , като работата му продължава и след изключване на високото. Т.е. искрата ми трябва само за да разклати първоначално ферита. След това с високо или без високо не се променя работата на генератора. Въпроса ми към тези които са правили опити е дали  получавате същия ефект?
Ето линк към видеото дано да става ясно:
 http://www.youtube.com/madsatbg#p/a/u/0/a0LilR-bWV0

teofilius:
Задаващият ниската честота генератор , не би трябвало да се стартира или да има общо работата му със високочестотния генератор на високо напрежение.  При мен пък при подаване на искрата , консумацията на входа намалява малко но намалява и светенето на лампата на изхода.  Все пак има надежда. 

Между другото, на този адрес: http://kapanadze.webservis.ru/ предлагат пакет от пълно описание на принципа и инструкции за сглобяване на автономен генератор с мощност 500W за 500$.  По-долу предоставям кореспонденцията си с предлагащият действащ генератор на принципа на Капанадзе, както и линк с видео демонстрация, която ми се вижда доста зле направена и неубедителна за накой който, иска да прави сериозен бизнес с тази технология. Въздържам се да предприема по-нанатъшни стъпки единствено поради вероятността това да са измамници, колкото и да ми се иска да не са такива.

freeenergykapa@mail.ru - това е мейлът им, понеже те постоянно затварят сайтовете си и трият видеотата

"Здравствуйте!
 Я очен рад что Вы хотите разпостранит технология Капанадзе для получения свободная енергия!   Как я понял, Вы продаете "Полный пакет инструкций для создания схемы и подробное описание". Я знаю и имею видеоклип на то что сделал SR  , но у меня двух вопросов. На то что Вы сделали, Вы имеете самозапытка или нет? И второй вопрос - Есть ли видео на которое я могу увидет функционирующий генератор 500Wt  для которого Вы предлагаете полные планы, инструкций  и схемы?  Потом я могу взят решение купит Ваших планами.

С уважения: Саша  Здравствуйте!
http://www.youtube.com/watch?v=f9WxedS8uSI
Вот ссылка на видео. Сам генератор уже миниатюризирован для экспортных нужд. Это короткая демонстрация снята для вас.

Здравствуйте Федр Ананьев!

У меня двух вопросов: Есть ли самозапытка на то что Вы предлагате и сколко доларов стоить пакет с инструкциями для самастаятелное изготовление подобного генератора?

С уважением: Саша

Здравствуйте Саша!
Все что могу сказать, дополнительных источников электричества не требуется, внутри нет батареек, первый толчок за счет индуктивных сил, и дальше все по цепочке.
схема - 600$ описывается как принцип так и практические указания для конструктора

mito_kupona:
Здравейте! На този линк http://www.youtube.com/user/TheTDI1#p/u/0/GbmpoyinJUU можете да видите експеримента, който
проведох по репликацията на генератора на Капанадзе. Генератор на 50Hz направен с 555, двойка мощни тр-ри pnp и npn BDx54C
и BDx53C, високоволтов генератор с 2N3055 и някакво преправено руско ТХО. Изходния траф е навит върху пвц тръба 40мм,
по цялата дължина с проводник 0,4 мм е високоволтовата намотка, след това са навити две еднакви пак по цялата дължина 1,5мм със средни изводи и върху половината от тръбата още две, една  върху друга. За товар използвам лампа 12v 21w, защото, са малко
навивките на вторичната. За магнитопровод използвам тънкостенна железна тръба, отрязах една стойка за прожектор, това намерих под ръка. Имам и ферити ф32мм, но с тях ефекта е нулев, а с тръбата ефекта е очевиден на клипа. Честотата на синуса и ВН не е
синхронизирана, трябва да се работи по въпроса. Не си давайте парите за ферити, пробвайте с железни тръби първо, защото както всички знаем, Капанадзе е направил неговата установка с теслата.Високоволтовата намотка трябва да е
добре изолирана, отдолу и отгоре, за да не пробива. ПОЗДРАВИ И УСПЕХИ НА ВСИЧКИ!!!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия