Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място

<< < (45/629) > >>

madsatbg:
Здравейте,

на www.x-faq.ru са направили едно DVD, на което са събрали много информация
свързана със Свободната Енергия.
Архив на форума за две години; схеми ; реализации.
Диска се разпространява безплатно.
Изработен е от AND и MaximaN.
Диска е "отворен' за добавяне на желаещите да споделят своя информация, реализация или видеоматериали.
цитат:
Если вы считаете, что чего-либо не хватает, готовы вас выслушать (вычитать). А если вы обладаете отличной информацией, а такие мы уверены найдутся (наверняка много чего кто собрал по интересующим его темам), и готовы ей поделиться, то присылайте на этот
e-mail: maximan-x-faq@yandex.ru.

мадсатбг

madsatbg:
Имам диска и любезното разрешение на администрацията на X-FAQ.ru, да го поставим в нашия форум за по лесно сваляне.

мадсатбг

madsatbg:
Поствам предполагаемата (според скромното ми мнение принципът е верен, но...) схема и начина на навиване на "Трансформатора на SR " от next-energy.ru
Публикувана е от Piton6 на http://next-energy.2x2forum.ru/forum-f1/tema-t7.htm - дубъла на стария форум.

мадсатбг

vitan:
Поздрави и адмирации. Схемата е логична и май е много добро копие на руския админ SR. Успех с репликацията :)

Виждам грешка обаче. При обратната връзка от товара идва ~ 10 V. Това изправено прави над 14 V. Вентилатора вече е сдал багажа, а кондензаторите на 16 V са над ръба. Генератора на 50 Hz с тия логики също не го виждам при това напрежение. Трябва му стабилизатор на 5V например или на каквото там е замислено.
„Батерия запуска” на 9 V няма да стане вероятно. Ако акумулатор на 12 зацепи ще е малко чудо :) И още нещо. Добре ще е искрището да се помести в някакво по-голямо метално кафезче. За екранировка и охлаждане. А ако може и да има вентилация да издухва на някъде химията ще е супер. Така де, нали има поне 1 вентилатор...

Някой има ли идея за феритния магнитопровод?

Ако някой прави репликация и мога да помогна с нещо – с удоволствие. Поздрави.

madsatbg:
За сега съм събрал ферити от захранване на пц

ф 27мм външно

мадсатбг

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия