Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място
Радико:
--- Цитат --- Преди години имах цяла тема за тези "квадрати", но ми я изтриха, защото казвах, че така се нарушава ЗЗЕ
--- Край на цитат ---
Ха и от този форум ли я изтриха. Много ще се учудя.
Иван Димов:
Радико, да - в този форум я изтриха, аз по други форуми не пиша. Виж какво съм писал пак в тази връзка тук - Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith / Re: Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място
« -: Януари 02, 2013, 01:10:23 pm »
Също и тук - Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith / Re: Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място
« -: Януари 01, 2013, 05:48:09 pm »
А аз ще потърся още неща, които съм писал, че сега не мога още да намеря всичко - твърде много съм написал.
mi68:
Здравейте колеги,
Принципът на Капанадзе не ми е ясен, но разясненията на колегата Мито - Купона са ми ясни.
В радиотехниката имаме два вида антени:
-електрична, позната като външна антена, работеща на електричната индукция. Ефективността (ефективна височина) на антената зависи от капацитета на горния край на антената спрямо земя. Във връзка с това имаме Т образна ,Г образна, метлообразна или сфера, тороидна антена, т.е да имаме униполярен капацитет.
Електричната антена е радиална(ненасочена) и приема от всички страни.
-магнитна, позната като феритна антена, работеща на магнитна индукция. Характерното за антената е насоченото действие.
Явно идеята на Капанадзе е да ползва едновременно двете съставки на електромагнитната вълна, електрична и магнитна. Как едновременно работят електрична и магнитна антена не е е изследван процес? В радиотехниката се ползва или електрична или магнитна антена. За детекторен приемник винаги се ползва електрична антена, заради по-голямата ефективност, а това идва защото електричното поле е 9 000 пъти по силно от магнитното. Да работи радиоприемник на феритна антена трябва едно две транзисторни В.Ч. стъпала. Предимство на магнитната антена е компакността.
За решаването на поставената задача едновременно да работят две антени се връщам на реални опити, тъй като електротехниката е експериментална наука и теорията не върши работа.
От темата на 157 страници има две посказки:
-ползване на палачинкова Теслова бобина-бифилярна или единична. С такава бобина съм провеждал доста опити и даде отлични резултати. Идеята е да се ползва странични сили на инерцията и гравитацията. Феритната антена реагира на надлъжни електромагнитни вълни. Ефективноста може де е от порядъка на 1-2% но в режим на стояща вълна и резонанс ефективността рязко нараства на примерно 40% за надлъжните електромагнитни вълни. На практика надлъжните електромагнитни вълни са гравитационни, на практика не се екранират от електрични и магнитни екрани, а трябва да се унищожат с противофазни вълни от същия характер.
Като друга под идея е да се ползва материя и антиматерия. Материята обича центробежни сили, антиматерията центростремителни сили. При размяна и магия на нещата материята да се движи центростренително и да изтласква антиматерията на от центъра при взаимодействието се получава СЕ. Това са ми подледни разработки и подготвям реален опит за количествени измервания.
-ползване на цилиндрична бифилярка подобно на генератор за втечнен въздух на Линде.
Тук идеята е да се заиграваме с времето основна енергия получаваща се от материята и антиматерията. Провел съм доста опити и резултатите са отлични в RL вериги. В RC вериги са обратни резултатите - лоши. За това в популярните RLC и GLC кръгове липсва СЕ. За това трябва да се ползва RLL , резонанс от бифилярки.
В заключение може да се ползва комбинирания метод, примерно палачинкова бифилярка, с такава бобина провеждам последния експеримент.
gvg:
Подарък за ВЕЛИКДЕН: https://dox.abv.bg/download?id=e3871ddf36&fbclid=IwAR2oTB44j7KlF0ogNoQSfc-x2MADB-9OhC_t5c3ChLbAALHsXMYhIHw_e8s
EDM electronics:
--- Цитат на: gvg в Април 28, 2019, 08:48:03 pm ---Подарък за ВЕЛИКДЕН: https://dox.abv.bg/download?id=e3871ddf36&fbclid=IwAR2oTB44j7KlF0ogNoQSfc-x2MADB-9OhC_t5c3ChLbAALHsXMYhIHw_e8s
--- Край на цитат ---
Христос воскресе на всички! :)
gvg , изгледах видеото, да, интересна концепция, принципа на индуктивния баланс е ясен, но обяснението не е достатъчно, за да се разбере точния принцип на схемата. Не знам дали това видео е твое, ако да, имам следния въпрос:
Индуктивния баланс е с цел да се получат равни напрежения в двете противопосочни намотки с цел магнитното поле да се комепнсира - в случая две приемни бобини. С външните компенсиращи намотки се настройва фино баланса, да се получи напрежение нула волта в двата края на приемата бобина при изключена ВВ-бобина.
1. Как точно управляващата ВВ-бобина ще разбалансира индуктивния баланс, че да се смеси токът от индуктора без да има товар в него?
2. При разбалансиране на баланса, няма ли да започне да черпи ток от индуктора?
3. И не стана ясно инвертора за 220 В в изхода постоянно напрежение ли има или променливо?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия