Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място
Радико:
--- Цитат ---Оттук нещата се свързват с доплеровия ефект и излиза, че колкото по-отдалечена е галактиката, толкова по-бързо се отдалечава тя от нас... Това е толкова погрешно заключение, че повече няма накъде. Тази логика е толкова изкривена, все едно някой да каже: "Автомобилът намалява физическите си размери, когато се отдалечава от мен. Този, който е най-далеч, се вижда като точка, следователно размерът му е около милиметър." :D
--- Край на цитат ---
hyparh Извинявам се, но изказването ти ми се струва крайно неподготвено. изглежда ми равностойно на твърдението, че земята е плоска.
Да кажеш, че автомобила се смалява отдалечавайки се е в съзвучие със следващото ти твърдение:
--- Цитат ---Естествено, че светлината ще намали честотата си с преминаването на такива невъобразими пространства, това е нейно свойство.
--- Край на цитат ---
Такова свойство обаче за разлика от доплеровият ефект не е наблюдавано никъде по никакъв начин. За сметка на това доплеровият ефект при светлината е неотрицаем поради повсеместното му успешно използване във огромен брой електронни устройства. Оказал си се доверчива жертва на интрига целяща отклоняване на вниманието на колкото се може повече хора със каквито и да е средства от фактите разклащащи "стандартният модел" за които червеното отместване и доплеровият модел са крайно неприятни факти в полза на абсолютната координатна система във вселената, тоест ЕТЕРА.
epwpixieq-1:
--- Цитат на: juliang в Декември 27, 2017, 10:58:17 am ---Сърфиста може да се възползва от вълната, но е невъзможно да измени скоростта или размера й в някакви измерими количества.
--- Край на цитат ---
Отчасти съм съгласен, но има интересен случай, който се третира в линовете които дадох, когато атомите, чрез своите вибрации генерират вълни които, при фазов синхрон, взаимодействат по-силно със ЕМ вълната която се "плъзга" покрай тях.
--- Цитат на: juliang в Декември 27, 2017, 10:58:17 am ---Поради тази причина и казах че тези картинки са визуализации на някакви показания на уреди, които вероятно дори нямат графичен дисплей. "Виждането" на атома във видимата светлина просто е невъзможно поради твърде голямата дължина на вълната. Камо ли пък виждането в цвят. :)
--- Край на цитат ---
Абсолютно съм съгласен. Картинките които виждаме са само наша ( и на конструираните от нас уреди ) интерпретация на физическото явление.
Моите извинения за отклоняващия коментар, но явно мисля в друга посока за въздействието на ЕМ вълните и атомите.
mi68:
Здравейте,
Съзнание и материя вървят ръка за ръка в квантовата механика, а всичките съвременни постижение се дължат на нея. Съзнанието определя дали виждаш вълна или материя. За това космонавти, медитиращи, вярващи чуват гласове и виждат цялата картина. Явно съзнанието детектира цялото и възприема дьо Бройлови вълни - вълни на материята.
СЕ е свързана със солитон вълна-единична вълна.
Имаме сферична солитон вълна при вихрови установки на В. Шаубгер.
Имаме тороидален солитон при генератор на Сърл.
При Капанадзе имаме цилиндричен (тръбен) солитон. Становището е такова защото не се съобщава за понижение на температура и гравитационни ефекти в околното пространство.
Солитонът е нелинейна среда където става смесването на две вибрации-квантово свързване. Съответно имаме честотно - фазово свързване както и амплитудно, подобно на смесителя в суперхетеродинния приемник. Но тук положителната обратна връзка е неясна. Съперник на суперхетеродинния принцип е свръхрегенераторния даже и компонентите са по-малко. Недостатък е широкия спектър на кратния резонанс, а такъв кратен широк спектър се наблюдава при солитона. Следователно има общи неща между солитона и свъхрегенератора.
Правя логическо заключение за свръхрегенеративния режим на работа на генератора на Капанадзе.
hyparh:
Радико, преди години, когато бях още в объркващият свят на Теорията на относителността, Струнната теория и др. подобни, вярвах безрезервно в техните твърдения, включително и разширяването на вселената. Минал съм по този път и нямам никакво намерение да се връщам там, защото той води до никъде.
Когато, обаче, постепенно се запознах с по-различни гледни точки, започнах да си давам сметка, че нещата може да се окажат далеч не толкова объркващи и неинтуитивни, а прости и логично издържани.
Ти сам се съгласи преди време с хипотезата ми (всъщност тя не е моя, а беше пряко следствие от новонаученото), че "изкривеното пространство" може да се окаже просто вид хелиосфера (ако става въпрос за Слънцето), която променя траекторията на звездната светлина чрез рефракция.
По същия начин може да стоят нещата и с "разширяващата се вселена" - вместо някакъв странен акт на поголовно разширяване (при това ускоряващо се!), нещата в действителност могат да бъдат много по-прости като приемем, че светлината губи част от енергията си, преминавайки през пространства, които няма как по никакъв начин да си представим като мащаби. Именно затова ефектът на уморената светлина се наблюдава само при гигантските космически разстояния и никъде другаде.
Не отричам, че при светлината може да се появи доплерово отместване, но не смятам, че е то причината в случая с наблюдаваните галактики. Дори в "празния" вакуум на светлината постоянно й се налага да преодолява препятствия като спонтанно появяващи и анихилиращи се частици, а пък да не говорим за разредените газове и прашни облаци, които присъстват в голяма част от космоса. Ами тази светлина няма безкрайна енергия и е нормално да паднат честотите.
Радико:
Има една българска поговорка:
Заради тоя Илия намразих и Свети Илия. при теб се получава аналогичен случай, заради погрешните заключения на някои учени ти отхвърляш и фактите на които се опират заключенията им. Фактите обаче са си факти. Единият от тях е, че при големи разстояния се променя силата на вълната а не честотата и Факта, че микосвета и мегавселената са подчинени на едни и същи закони и принципи означава, че всеки ефект е наблюдава при абсолютно всички мащаби. Очевидно нещата са малко по сложни за обяснение от колкото на нас ни се иска да бъдат. Доплеровият ефект на практика повдига доста сериозни и неудобни въпроси както за привържениците на "стандартния модел" така и за тези на "етерната теория"
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия