Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място

<< < (411/629) > >>

lz1jer:
  Етера сам си е отпаднал от играта като безполезен, освен това учените знаят, че вакуума не е празен. Ефекта на Казимир е официално признат мнооого отдавна. Представете си следната ситуация, да речем, че беше приета теорията с ефира, обаче някъде там из лабораториите, някакви учени случайно откриват странни частици, други пък се мъчат да подредят Менделеевата таблица, трети се чудят защо почерняват радиолампите и т.н., обаче не намират връзка с ефира. Ефира си е ефир, частиците са си частици и какво?  Така да се каже нямаше как да не се открие това, което е открито досега. Ужасно тъпо е да се отричат всички постижения на науката, само защото определена група от "пет" човека не могат да си представят еди-какво си... Щом ви е по-лесно, представяйте обяснението на някой си Лийдскалнин, полковник Бирден, няма проблем. И една страшна тайна ще ви открия, в металите токоносителите са само отрицателни частици и недостиг на отрицателни частици. Може да си ги кръстите по ваше желание. А защо са решили, че са отрицателни, това за вас няма значение, плувайте си в ефира. Сега съм сигурен, че ще се появи някой да ми обясни как електроните, които не съществуват, били етерни вихри или етерна утайка или не знам какво...
   Показвам ви (в домашни условия) как някакви частици, оставят следа в мъгла от спирт, кое не е ясно? В магнитно поле едната частица завива надясно, другата наляво. Да си затворим очите, все едно нищо не сме видяли, трябва да е било бучка ефир  :o

Радико:

--- Цитат ---Етера сам си е отпаднал от играта като безполезен, освен това учените знаят, че вакуума не е празен
--- Край на цитат ---

За съжаление етера не си е отпаднал сам от играта ами е бил намерен начин да бъде "доказано" че не съществува по чисто идеологическа поръчка. Не че хипотезата за етера е вярна но и отричането и е стнало по невероятно скалъпен начин. А за вакуума, повярвай ми той наистина е абсолютно празен. 

mito_kupona:
dymelsoft, не отричам науката, като цяло, но фундамента е сбъркан из основи. Защо тия умници не могат да направят един генератор, като на Капанадзе, нали всичко им е ясно, а го правят архитекти, магазинери и каруцари, без никакво техническо образование, защо? И този тип устройства, са ФАКТ, не е само Капанадзе, много са. А, като говорим за фундамента, става въпрос за етера, ефира, вакума, който умниците не виждат, не признават, а именно от него трябва да започнат да изграждат теориите си, защото ефира е първичната субстанция, от него е изградено всичко и всичко се държи цяло, пак от него. А те правят обратното, от голямото, към малкото. Ако ефира изчезне мигновено, всички материални обекти ще се разхвърчат и разпаднат на съставните си части, защото той оказва налягане на материалните обекти.
    Запознат съм много добре с производството и работата на полупроводниците, електрони, дупки и пак никой нищо не е видял с очите си и няма да види никога, само предположения. С тези нови супер нанотехнологии се произвеждат процесори, които горят, като пуканки и им трябват 100 кила вентилатори за охлаждане или течаща вода. Тя и електрическата крушка на Едисон е работила на времето и още работи и, когато са попитали Едисон, как работи тази крушка, той е казал, „ами не знам, но я ползвайте“.
     Не си мисля, че буквално се хващаш за думата „микромагнити“, ами по онова време, когато е живял Лидскалнин това е била най-точната дума за изразяване на тези частици, той е имал в предвид първичните частици на етера, ефира, който са положителна, отрицателна и неутрална и при различните комбинации между тях се изграждат вашите електрони, позитрони, атоми, молекули и цялата материя. Положителната и отрицателната частици имат свойствата на магнит и може би заради това ги е нарекъл така Лидскалнин.
      Защо умниците, като са наясно със всичко не могат да направят и да използват поне за военни цели или в космоса генератори на свободна енергия, защо? Няма дрон в момента, който може да лети повече от 24 часа и няма спътник в космоса без слънчеви панели, защо?
      В предния ми пост има само факти и констатации, както и в този ми пост.
      И ти ли не можеш или не искаш да си признаеш, че си подведен от системата, когато си си губил времето и парите да учиш. Не казвам че всичко, което се учи е направилно има и много полезни неща, но фундамента е сбъркан, грешен.

nizo:
dymelsoft, значи когато електрона срещне позитрон, те анихилират и се получават фотони. Как точно това противоречи на това което казвам?! Ето елементарно показно:

Ясно се виждат доволно количество фотони, защото електроните и позитроните анихилират. Сляп ли си?

Плюс това ако разгледаме пукота от такова късо съединение. Ако има само електрони, които се преместват от едната страна на диелектрика, към другата където нямало електрони, то може да отсъдим, че обемите на наличните електрони, ще се наместят на местата където липсват електрони. Ако това е така, какво би произвело този пукот, който е рязко отблъскване на въздуха в областта на искрата. Естествено, че като анихилират там, тези частици губят енергията си, но не губят обема си. Дъъъ...

Ковърдейл:
Низо,кажи ми тази статия дето ми я даде на руски да я чета вярна ли е, по нея ли направи генератора?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия