Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място
dymelsoft:
Ковърдейл, до някъде си прав, до някъде не.
Има и друг вариант. Ако някой иска 50 милиона за работещ СЕ модел с много по-малко средства ще му го откраднат :P. А същия както казваш няма да е между живите. След това с много по-малко пари, ще изследват цялата установка до последния детайл и със сигурност всичко ще стане ясно. В историята много неща са направени чрез индустриален шпионаж. Много голяма част от производството на машини, техника и каквото се сетите в Китай е от кражба на технологии. Та въпросът ми е какво са 50 мил. за Китай? Или пък за някой милиардер? Не мислите ли, че ако този генератор е работещ, досега вече не е в ръцете на когото трябва? Че принципът му, ако има такъв е вече документиран изследван и т.н..
Аз смятам, че много подценявате корпоративния интерес и надценявате страха на същите от появата на реални модели на евтини енергийни източници.
П.П. За мен нещата са прости. Ако една технологично елементарна установка изградена с материали под 300$ може да достави енергия независимо от какъв тип /топлинна, електрическа и пр./ без добавен разход и всеки може да си я сглоби с подръчни инструменти и средства или почти всеки, не виждам кой би могъл да спре такова нещо да се разпространи като лавина. Разберете няма държава, няма корпорация която ще бъде в състояние да спре подобно нещо. Кои политици или власт-имащи биха посмели да наложат измислени данъци и всякакъв възможен държавен рекет точно за това. Малко ми прилича на това да дръпнеш голям кокал от изгладняло куче. Да се пробват.
Ковърдейл, ако аз имам подобно нещо изобщо няма да се крия, ще го дам на достатъчно много хора и ще помогна да си го направят. Ще почна да го произвеждам, макар и на занаятчийско ниво и ще го продавам на тези които не им се занимава да си го правят. Хайде да видим кой ще ме спре и как.
Fermer:
Ще дадем на циганите СЕ ,да си топлят безплатно чаветата ,след това ще пратим и на турците.После да се изнасяме от тука
tobo1:
--- Цитат на: Fermer в Март 04, 2017, 09:58:46 am ---Ще дадем на циганите СЕ ,да си топлят безплатно чаветата ,след това ще пратим и на турците.После да се изнасяме от тука
--- Край на цитат ---
Щото те сега не се топлят безплатно, нали? А за да е безплатно за тях, си го плащал и ти. Що за довод е това, мисли малко преди да пишеш.
Аtos:
--- Цитат на: Fermer в Март 04, 2017, 09:58:46 am ---Ще дадем на циганите СЕ ,да си топлят безплатно чаветата ,след това ще пратим и на турците.После да се изнасяме от тука.
--- Край на цитат ---
Те циганите си го вземат безплатно и без да им го даваш :D
--- Цитат на: edin в Март 04, 2017, 08:04:32 am ---Не съм твърдял обратното, но всичко си е индивидуално. Атос, някак ми набутваш думи, дето не съм казал.
--- Край на цитат ---
Може би наистина така ти изглежда, не съм го направил нарочно. Исках да кажа "подценяваш", не "надценяваш".
--- Цитат на: krasias в Март 03, 2017, 10:28:43 pm ---atos, имам един въпрос към теб, когато даваш нещо на някой без пари, без да искаш нищо, от въпросния човек се взимат част от заслугите му и се дават на теб. Така действат тукашните закони и това се случва независимо дали искаш или не искаш, дали реално знаеш какво става или не знаеш. Та въпроса ми кое е по добре да му вземеш на човека, парите или част от заслугите.
--- Край на цитат ---
Краси, това означава ли, че никой на никого нищо не трябва да дава безвъзмездно от страх, че може да "вземе" от негативните му "заслуги"?
А мръсните пари, примерно, не съдържат ли в себе си този негативен аспект? Защо масово цари убеждението, че ако всичко мине през парите се изчиства?
"Парите не миришат" - доколко е истина?
krasias:
Atos, е с това изказване направо ме разби, нямам думи човече. Как можа да събереш това "негативни заслуги" това е логически несъвместимо и абсурдно. Би трябвало сериозно да се замислиш докъде те е довела предубедеността на твоя ум, защото надали има нещо по добро от тези заслуги. Аз просто исках да ти кажа че всичко на този свят има някаква стойност и има система която макар и невидима се стреми винаги да създава баланс на стойностите. Това за мръсното и чистото си е плод на човешкия ум и изчерпването на едни стойности (заслуги) за сметка на придобиване на други стойности(материални). Не очаквах че не знаеш за тази прастара система ще се опитам да ти я обясня на лични.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия