Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място

<< < (392/629) > >>

mi68:
Здравей колега Кraslas,
Подадената информация е интересна но недостатъчна. Щом имаме автотрансформатор то имаме електрична и магнитна връзка. Магнитното поле може да се сгъстява т.е. привличане, съответно отблъскване и разширение на магнитните силови линии. Магнитното поле се създава от движещият се ток. Как се задвижва този ток? Възможни отговори:
-гравитационно става, но няма практично приложение, Капанадзе да е открил нещо, ни се не вярва.
-химически акумулатори - отпада
-електрическо това остава като най-вероятно. Електростатична индукция е явление при наелектризирано тяло възбужда в не наелектризирано тяло електрически дипол. Близкия край се наелектризира разноименно, далечния едноименно.
Ако се раздели дипола заряда ще се увеличи и имаме СЕ. Тъй като имаме разноименни заряди (привличат се), то страничната сила върши работата за СЕ.
-Може да отвежда разноименното електричество в Земя - има заземление
-Може да концентрира (сгъстява, градиент) електричното поле в коаксиален кондензатор - доводи галванична връзка в автотрансформатор
-Може да огъва електричното поле и го прави затворено, ако е променливо става вихрово и пак СЕ.
Горните три предположения са на база мой елементарни експерименти с електрично поле.
Колега  Кraslas можеш ли да опишеш, кутия заземление, трансформатор на установката, брой кондензатори и други елементи. Според теб имали връзка с феромагнетика на Тесла?

mito_kupona:

--- Цитат на: kraslas в Януари 28, 2017, 09:40:45 am ---Човека знае принципа, но НЕ го е измислил!
Освен "Сашо от България", аз също съм присъствал на някои постановки през далечната 2007 год.
Там няма надлъжни, стоящи, проточни или други вълни!
Има един прост автотрансформатор-генератор, който се навива за два часа!

Хватката е в това, че кондерите трябва да са читави, иначе спира след час, час и нещо ;)
Успех ти желая!

--- Край на цитат ---

Колега kraslas, има, няма стоящи или надлъжни вълни, аз съм длъжен да проверя. Мисълта, че този генератор е измислен от човек, а не от бог, не ми дава мира и ме амбицира още повече. С какво Капанадзе е повече от нас и той е един обикновен човек, като нас, така, че няма начин, да не го повтори и някой от нас. А за целта трябват жертви. Вбесява ме факта, че Капанадзе крие разработката си и преследва комерсиални цели и точно затова съм се запънал, като магаре на байр и не се отказвам. В момента в, който стигна до истината, тя ще бъде предоставена веднага на всички за свободно ползване, а аз ще стигна до истината, рано или късно.
     Това е бъдещето, ерата на петрола, въглищата и атомните централи, отива в историята, както и неолибералната световна мафия, която лансираше тези енергоизточници. Наближава времето, когато хората ще надживеят дребнавите комплекси, като алчност и мания за власт. Целта е да заживеем ние и нашите деца и внуци в една чиста планета и да се развиваме, за да покорим други планети на, които да продължим нашето съществуване, защото Земята няма да е вечна, винаги има край.....
   А що се отнася за този автотрансформатор, дай някакви идеи, насоки, аз няма да пестя от времето си и ще го проверя.

mi68:
Здравейте,
До сега явно опитите са в пета глуха.
Най-вероятно няма стоящи или надлъжни вълни. До сега опитите бяха традиционно да се увеличи амплитудата. Да се увеличи амплитудата два пъти, мощността трябва да се увеличи четири пъти, е такова КПД няма, защото има един ЗЗЕ.

Ако се погледне формулата на трептяща точка в нея освен амплитудата на квадрат има и честотата на квадрат. Както Тесла пише трябва да се играе с честотата, защото закон за запазването на честотата няма.
На базата на тези факти прегледах фигури на Лисажу, там имаме двойна нула или осморка и удвояване на честотата и тройна нула или утрояване на честотата.
За това направих от два тороида една осморка бобина и една нула (кръгова) бобина. Скоро ще изледвам бобината дали има удвояване на честотата и евентуално някъкво параметрично резонансче! Ако нищо не даде ще направя от три тороида тройна нула и утрояване на честотата. Има широко поле за изследване на трика! 

EDM electronics:
mi68, стискам ти палци, дано тоя път се получи с осморката бобина. Тороиди, палачинки, краваи и т.н. не дадоха при теб никакъв очакван резултат - язък за труда.
Пробвай със зигзагообразна намотка, като зъбите на трион, там тока на разместване ще се мести доста интензивно напред-назад. Ако и това не стане пробвай с бобина тип бифилярна еврейска петолъчка  ;). Етера при нея се засмуква от всеки връх на петолъчката и се концентрира в центъра й.

epwpixieq-1:

--- Цитат на: plcsoft в Януари 22, 2017, 01:20:22 pm ---3. Вследствие на резонанса около дисковете се създава мощно електростатично или магнитно поле което по-някакъв начин(не съм се замислял какъв) развърта двата диска едновременно и се създава ускорително движение във вала.

--- Край на цитат ---
Въпроса които натурално идва е дали така създаденото магнитно поле се върти с бобината. Един от не толкова известните, индуктринирани в ел. техникумите и МЕИ-тата, експерименти на Фарадей показва, че полето не се върти с въртене на обекта който го генерира,  и така натурално достигаме до униполарният генератор на Фарадей:

https://en.wikipedia.org/wiki/Homopolar_generator

който e заинтересувал Тесла:

http://www.teslacollection.com/tesla_articles/1891/electrical_engineer_ny/nikola_tesla/notes_on_a_unipolar_dynamo
http://www.gocs1.com/gocs1/Psionics/Tesla-High-DC-Generator.txt

Така създаденото магнитно поле, оставяме на стрна предполагаемата пулсираща характеристика която то може да притежава, пресича въртящите се дискове (те не случайно са от несинг, диамагнитна сплав) и генерира мощни еднопосочни токове по периферията им. Ако това е част от динамиката в системата, как точно Капанадзе я използва в резонансния кръг, е разбиране което би спомогнало за решаване на загадката.
Разбира се това е само предположение, но мисля (или може би се заблуждавам), че има практическа основа за разсъждения в такава насока.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия