Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място

<< < (391/629) > >>

mito_kupona:
plcsoft, доста интересна идея, която не ми беше минавала през главата. Ако дисковете и бобината, са резонансен кръг, то задължително трябва дисковете да, са изолирани един от друг, както се вижда и на снимката. Възбуждането вероятно става с тороидалния трансформатор надянат на оста с високо напрежение, но си мисля, че трябва да е отворен магнитопровода или срязан, въпреки, че е маскиран добре и не се вижда. Генератора, който възбужда системата, според мен, трябва да работи в автогенераторен режим и да потдържа автоматично резонанса в системата, ако изобщо принципа на работа е такъв. До няколко дни ще спретна установката и ще пробвам всички възможни идеи.
        Аз в първия момент, като го видях това нещо веднага направих асоциация с монополярния двигател. Между дисковете или има магнити или ферити, които с бобината правят един мощен електромагнит. Да, но как се захранва електромагнита, като не се виждат четки и затова си мисля, че първия диск, а може и двата диска да, са свързани последователно като се завъртят и започне електронен поток от центъра, към периферията с този поток се захранва електромагнита, като по този начин при увеличаване на оборотите се увеличава и силата на магнитното поле създадено от електромагнита и това се явява, като полужителна обратна връзка.
   Всичко опира до експерименти и време.

plcsoft:

--- Цитат на: mito_kupona в Януари 22, 2017, 03:44:28 pm --- Възбуждането вероятно става с тороидалния трансформатор надянат на оста с високо напрежение, но си мисля, че трябва да е отворен магнитопровода или срязан, въпреки, че е маскиран добре и не се вижда.

--- Край на цитат ---

Магнитопровода е самата ос на която се въртят дисковете в случая отворен. Магнитното поле създадено от тороидалната намотка(първична намотка) е синхронизирана със резонанстната честота на вторичният кръг(в случая се явяват двата диска и бобината).

--- Цитат на: mito_kupona в Януари 22, 2017, 03:44:28 pm ---
       Да, но как се захранва електромагнита, като не се виждат четки

--- Край на цитат ---

Ако си гледал внимателно видеото то трябва да си забелязал че, първоначално системата се запуска от акумулатор. Този акумулатор захранва една електронна платка и към тази електронна платка е свързан електромагнита. След като се развъртят дисковете които изпълняват ролята и на маховици се прави обратната връзка и системата се самозахранва. Изгледай внимателно видеото. На дисковете няма нищо. Нито магнити нито са срязани най.вероятно полиуретановата пяна е сложена за балансиране на дисковете. Имаше един друг клип в един цех където това устройство работеше и там се виждаше че на дисковете няма нищо(демек голи дискове, както майка ги е родила :)). А и самата електроника се виждаше. Потърси във Ютуб.

plcsoft:
Внимание!!!
Искам да предупредя всички който имат желание да се занимават с тази материя. Бъдете много внимателни защото улучите ли параметричният резонанс на системата около установката се създават такива електростатични полета че, всичко се наелектризирва и започва да мирише на озон. Преди три седмици(случайно ;) ) взех участие в една видеоконферентна връзка с Роман Карноухов(Акула). Там той показа стъпките за настройка на резонансният кръг на тесла трансформатор. Но дрехите му и всичко около него  така се наелектризираха че, май му прилоша и едвам довърши видеоурока.  За това осторожно! Демек внимателно!!! ;) :D
А ето го и самото видео - https://www.youtube.com/watch?v=OBpuiJHVqWg

mito_kupona:
   Много внимателно изгледах клипа https://www.youtube.com/watch?v=qVUN3GsekKQ от завода на генератора с дисковете на Капанадзе или механичния вариант и извадих някой кадри. Установих, че на срещуположната страна на шайбата с ремъка се намира една доста голяма кутия от, която се захранва самия мотор с дисковете и то с трифазен ток, като тази кутия работи автономно и се стартира с 9 волтовата крона. На 11-та минута от клипа се вижда, как един от присъстващите включва група лампи, към всяка една от трите фази излизащи от кутията без да се върти мотора с дисковете и съответно генератора на ток, който е свързан към него с ремъка. На 15:27 минута от клипа Капанадзе свързва отново трите фази към мотора с дисковете. Да предположим, че в кутията има трифазен генератор в електрически вариант 3 по 1 киловат, такова нещо дочух, но не съм сигурен, чрез който се рзвърта мотора с дисковете, а пък той от своя страна върти поне 20 киловатовия генератор на ток и всичко това се стартира с една 9 волтова крона.
   Пяна има на диска от към шайбата, толкова, колкото да не се види къде е свързан проводника от бобината между дисковете, в центъра или на периферията на втория диск, аз мисля, че е на периферията.

kraslas:
Колега Мито, мислих си да не пиша във форума по ред причини, но ти ме изкуши с твоя ентусиазъм :)
Ако щеш вярвай, но ми е болно да гледам готини хора да се ебават със времето и здравето си!

Хубавите хора нямало да отидат в Рая, а пък грозните спамаджии ще ги "кръщават"

Няколко пъти съм повтарял, че Капана не знае що е осцило, що е CNC-машина и т.н.
Човека знае принципа, но НЕ го е измислил!
Освен "Сашо от България", аз също съм присъствал на някои постановки през далечната 2007 год.
Там няма надлъжни, стоящи, проточни или други вълни!
Има един прост автотрансформатор-генератор, който се навива за два часа!

Хватката е в това, че кондерите трябва да са читави, иначе спира след час, час и нещо ;)
Успех ти желая!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия