Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място
mi68:
Здравейте,
Сега се връщам към миналото да схвана логиката на нещата. Доскоро обяснявах нещата от гледна точка на интуицията, но това трудно се разбира.
Преди правех опити с палачинкови бобини, като увеличавах мощността, получи се токов удар и изгоря 25А термичен бушон на таблото, изправителните диоди, за 6А се завариха, дотогава електрониката изгаряше преди термичните бушони, за това преминах на много малки мощности с цел разбиране на ефекта. Не мога да повярвам, че 4 миливата ще ми прехаби здравето за един ден, при опита с пет бобини по един проводник. Това преля чашата за осмисляне на нещата.
В електротехниката имаме два типа вериги, объркването води до грешки и трябва да се осмислят общи правила за безопасност при работа със СЕ.
Първо имаме кирхофски вериги, това са вериги, където се изпълняват първи и втори закон на Кирхоф и закон на Ом. По тях се движат електрони със скорост няколко милиметра в секунда, електрона има маса и следователно инерция или инерциален заряд.
Второ некирхофски вериги, безинерциални, притежават полеви-вълнов характер и скорост на движение 300 000 км/сек., тази скорост е недостижима за електроните от физична гледна точка. Тук действат други закони, наблюдавани при дълги линии, четвъртвълнов, полувълнов, целовълнов вибратор (антена), еднопроводна и безпроводна връзка.
Некирфовските вериги се управляват от напрежението. Някой зависимости интуитивно ги налучках и направих спирални дълги линии (резонатори). При тях дължината на линията е много по-малка от дължината на вълната, т.е. имам индуктивен характер. Ленц ефекта не се боря с него, а го ползвам, противоположните сили ако се изместят, създават двойка (двоица) сили и усукване във вид на въртящ момент в спиралните бобини. Сега навивам нова спирална бобина с дължина 12 м. и 10 жила за нови грамотни експерименти.
mi68:
Здравейте,
След серия от опити с палачинкови бобини, стигнах до границата. Усилване по-мощност се движеше до 105 %. Генераторен режим не можеш да постигна, усилването е недостатъчно и настъпи времето на отказване.
Дойде ми идея да направя капацитивен трансформатор, съставен от четири палачинкови бобини (липсват вихрови токове) работещи като плочи. Най-добрата комбинация се получи прехвърляне по мощност 10%, по напрежение 30% понижаващ.
С бобини и капацитети ще се прави резонанс и нов кръг от опити, най-вероятно ще тръгнат нещата!
mito_kupona:
Здравейте борци за свобода или за свободна енергия, което според мен е едно и също!
Все още не съм се отказал от механичния вариант на генератора на Капанадзе и набавих някои от основните части, което ми отне около два месеца. Американски лагери от Германия, други от Хонг Конг, месингови дискове с диаметър 18 см и дебелина 4 мм, пак от Германия, алуминиеви блокчета от Англия, месингови фтулки от Италия, по-тънката ос 12мм е от един голям принтер, който разбих, а другата 17мм е от старата добра машина за рязане на плочки, абе луда работа. Все още не съм решил с коя от двете оси ще го правя, защото това зависи от останалите елементи, които ми трябват и не знам, какво ще намеря. А между другото взех окончателно решение да си купя един малък струг с растояние между центровете 30-35 см и ,максимален диаметър на обработвания материал 18-21 см, защото тука стругарите направо свалят кожи, ако трябва да им поръчам 5 детайла, по-добре да си купя струг.
mito_kupona:
locco, не мисля, че оста е срязана, защото при тези обороти и никаква опора по средата това чудо ще се разхвърчи из околното пространство. Според мен по-вероятно е, това по средата между дисковете, да е дебел проводник без изолация, който свързва двата диска, защото е очевидно, че втория диск е електрически изолиран от оста и първия диск, снимка номер 2.
Що се касае до пяната отзад на втория диск, най-вероятно е поставена, за да се скрие нещо, примерно палачинкова бобина залепена за диска. Има и друга вероятност, между двата диска на оста под проводника, да са надянати магнити с дупка по средата или ферити, което също не е изключено. С две думи това е униполярен мотор с два диска, първия се развърта с електрониката от вън и батерията по индуктивен път без, четки, а втория диск се захранва от първия, чрез дебелия проводник и вероятно има някаква полужителна обратна връзка между тях. Такива работи ми се въртят в главата.
plcsoft:
Момчета, ако ми позволите да се намеся в насоката на вашите разсъждения. До какви изводи съм стигнал аз навремето разглеждайки тази първа установка на Капанадзе. Просто, като насока!
1.Двата месингови диска заедно със бобината по-средата образуват резонансен кръг. Дисковете са двете плочи на кондензатор а, проводника най-вероятно емайлиран с голямо сечение е бобина. Тази LC група си има резонанса честота. Нали!
2. Оста върху която са поставени е цяла и по-нея се предава магнитна енергия от възбуждащата бобина която е от страни.
Тази бобина най вероятно подава къси импулси с необходимата мощност и честота и тези импулси възбуждат резонансният кръг.
3. Вследствие на резонанса около дисковете се създава мощно електростатично или магнитно поле което по-някакъв начин(не съм се замислял какъв) развърта двата диска едновременно и се създава ускорително движение във вала.
Чрез шайбата и ремъчната предавка се предава тази излишна енергия на динамото или генератора и така нататък.
Мисля че, стова ще бъда полезен.
Ако се разглежда хронологията от работещи СЕ установки на Капанадзе то, трябва да се отбележи следното. Тази установка предшества установката със Тесла трасформатора от 2004 година. Това означава че, именно в тази установка Капанадзе е разбрал как става извличането на Енергия. Това е! Успех в експериментите! ;)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия