Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място

<< < (303/629) > >>

vsl:
Прав си Ctah, не отричам. Дай някоя насока стига сме се лутали като мухи без глави. Знаеш много добре че много от нас са хвърлили доста енергия в мислене и реализиране на тези идеи. Да не мислиш че се чувствам много добре да ми дадат наготово това, което съм искал да реализирам аз толкова време. Спирам до тук защото започва да прилича, че прося, а това хич не ми харесва. Още веднъж браво и успех и дано късмета ни споходи всички скоро.

П.п защо знам че няма да е фейк. Защото те мисля за сериозен човек и ти имам доста голямо уважение

Поздрави

vsl:
Явно тази нощ няма да се спи!!! Смятам да взема за източник на ниско напрежение и голям ток модифицираният ми траф от микровълнова който си на правих за точково. Имам и друг траф с грец и кондензатори 12 волта 10 ампера. За импулсите ще прибегна до реле.

Не се използва високо напрежение такали?

mito_kupona:
Момчета, не се карайте, защото е много грозно, а мислете. Човека е дал примерна схема по, която работи, дал е и видео на експеримента. Обратен преобразувател, последователен резонанс и после паралелен резонанс. Това е по първия патент на Капанадзе. В информацията, която дава  Ctah има и объркваща информация. Голям ток„ 5 А“ с напрежение 3 волта е нищо, установката консумира повече, но ток 5 А с напрежение 3000 волта вече е друго нещо, това са 15 киловата. И 3 волта с ток 500 А също е друго нещо, това са 1,5 киловата. Обратния преобразувател е накопителя на енергия, с последователния резонанс се получава високо напрежение, а паралелния резонанс е за получаване на голям ток . Дерзайте.

vsl:
Спомнете си във видеата на Кападзе какви диоди използва за грец. Доста са едри, може би защото трябва да издържат тези 25 А които са на изхода. Не мисля че има какъвто и да е резонaнс, подвърди го и  Ctah. Използва и два транзистора. Може да се използват за импулсите за които говори Ctah. Имам подобни транзистори и са за ток 15 А значи трябват най малко два за 25А.
Когато препрочитах темата открих информация че в едно от видеата се чува шум като от недобре стегнат траф. Аз мисля че е от реле затова смятам да използвам такова.

П.П. Моля внимаваите с коментарите да не стане да се извиняваме после.

mito_kupona:
vslЯвно не си усетил иронията, с която Ctah е написал, че резонанс „НЯМА“. На схемата, която е дал имаш два резонанса последователен или резонанс на напрежение и паралелен, резонанс на ток. Диодите, който използва Капанадзе, са за 10 ампера. Тока през управляващите транзистори е до 1-2 ампера. Вече големия ток се получава от паралелния резонанс. Реле не се използва за комутацията. Това е по първия патент на Капанадзе. Успех!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия