Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място

<< < (302/629) > >>

coke2k:

--- Цитат на: Иван Димов в Февруари 16, 2014, 05:07:56 pm ---   coke2k, това май сме го разглеждали във форума. Прилагам файл - перката на турбината може да е и откъм въздушните мехурчета. И тук има СЕ.

--- Край на цитат ---
Г-н Димов, вероятно тази конфигурацуя ще работи.  Ще е необходим само един топлообменник на изхода на компресора и височина на водния стълб поне три метра.  Водата в съда ще започне да се охлажда поради разширението на вуздушните мехури - а всъщност съда на водата ще е втори топлообменик и в зависимост от дебита на компресора ще се получи достатъчно количество редуцирана енергия.
Поздрави

coke2k:

--- Цитат на: vsl в Февруари 16, 2014, 05:59:26 pm ---Здравеите,

Колега Иван Димов можете ли да ми обясните как става "магията" на последната картинка която сте сложили? На мен просто не ми е ясно къде отива водата. Нали това е затворена обем ( всичко става в един сандък)? Ако мислите че само на мен не ми е ясно обяснете ми го на лични, моля.

Поздрави!

--- Край на цитат ---

Колега аз ще ти отговоря.
1 съдът е отворен отгоре.
2 компресора вкарва сгъстен въздух в лявата тръба и мехурите въздух издигайки се на горе увеличават обема си в следствие намаляващото водно налягане и такя започват да отместват вода като предизвикват разлика внивото на водата между лявата и дяснататръба
3 започва циркулация на водата която задвижва турбина с куплиран ел генератор.
4 ако се поставят необходимите топлпобменници на правилните места ще се получи термоагрегат с може би коп над 1

mi68:
Здравейте,
Обратният импулс, самоиндукцията идва от ефира, това е имплозия. Единственото е можем да увеличим честотата, както кънкьор си свива ръцете и увеличава ъгловата скорост. Това става за сметка на центробежните сили, ръцете се движат срещу тях, от тук трябва да имаме конусна бобина или палачинкава. Може се ползва теслова бифилярна палачинкова LL радиална бобина.. Импулсът се движи от периферията към центъра, излиза усилен и се връща по втория проводник, следователно токът трябва да е пулсиращ от грец, параметрично удвояване на честотата. Целта е да се използва радиалната енергия, центробежните сили.
Такава установка съм представил в тема "теория и експерименти на mi68, ползвам конусни бобини за бернули ефект и униполярни капацитети за стояща вълна. Има снимка но не съм го пуснал в действие и нямам резултат   

mito_kupona:
 Здравей mzk! В импулса не трябва да се търси нищо друго, освен това да го има, особено затихващи колебания. Това е друга тема, в която също има хляб, но засега не съм се задълбочавал. Ще се опитам да го обясня по следния начин: приемаме импулса, като една кофа с вода. Излива се водата рязко в една тръба, която е затворена в кръг, тя започва да циркулира от тласъка, който сме и дали. Когато началото на тази вода направи кръг и стигне до отвора, в който наливаме с кофата, приемаме, че това е обратния импулс, който вследствие загубите в кръга е около 0,8 процента от първия импулс и тогава сипваме втората кофа или подаваме втори импулс. Вече в кръглата тръба се движи почти два пъти повече „вода“ или енергия и движението продължава, докато втория обратен импулс стигне до отвора и наливаме трета кофа с вода или трети импулс и го сумираме с втория обратен и движението продължава, както и обема на водата или енергията се увеличава и т. н. Има ли движение може да се извърши работа. Това е образно казано , а при електрическия вариант схемотехниката е доста сложна. Затова по-горе в темата се оплаках, че съм изпогорил една шапка транзистори. В общи линии ние движим енергията в затворената в кръг тръба, само с един импулс, който винаги трябва да го има, иначе след малко инерция, процеса спира. Така че, независимо каква енергия имаме на изхода, консумацията на устройството ще бъде константа 50-100 вата. При подаването на всеки следващ импулс с който поддържаме движението, обема на водата или енергията се увеличава прогресивно. Това не може да се направи с една бобина, а трябва да се използва LL кръг. Кръгът трябва да е затворен, за да не се губи енергия, а да се събира в него. На част от този кръг се подават поддържащите импулси, трябват и съответните превключвания, настройки и т. н. Енергията се снема по индуктивен начин с друга бобина.
 При ВЕЦ водата пада отвисоко и задвижва турбините, но след това се губи в нищото, защото от водата не може да се получи обратен импулс, няма сила, която да отвърне на импулса и да върне 0,8 процента в изходно положение, за да се използва пак. А вече при електрическия вариант, това е възможно благодарение на етера. За по-лесно разбиране на нещата трябва да се приеме, че това, което наричаме ток е просто един флуид.

Velektra:
Дай схемата и започваме  ;D

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия