Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място
Михаил Кузмов:
Вижте този сайт на французина ! Успешни реплики на KAPAGEN ! Има и конкретна схема !
http://jnaudin.free.fr/kapagen/replications.htm
mi68:
Здравейте,
Съгласен съм с колегата mito_kupona, високото напрежение е следствие, а не причина. Проведох опити с около 1В и светодиоди. При резонанс и стояща вълна напрежението се качва и запалва светодиодите. Незначително усилване на енергията се получаваше в рамките на 102-105%. Не съм доволен от резултата, недостатъчен е за получаване на генераторен режим.
След хаотични опити формулирам следните принципи:
- установки с бобини
- установки с бобини и кондензатор
- скаларно електромагнитно поле. За последното мисля да отворя тема" Елементарни опити със скаларно електромагнитно поле".
x_name41:
--- Цитат на: Иван Димов в Октомври 13, 2013, 04:34:05 pm ---А какво ви е мнението за тази схема? Видях я на амбалажна хартия и реших да я направя по-лесна за възприемане. Прилагам файл.
--- Край на цитат ---
здравейте колега, тази схема е "сглобена" от един потребител във руския форум с ник "Святолуг" или с прякор "Святофлуд", така че не и се вързвайте, а освен това ми се струва че темата има необходимост от почистване, конкретно що се отнася до постовете за качери, гравитационни генератори и френски наудински глупости, благодаря
Bat_Vanko:
Какво би се получило ако сложим каруцата преди коня! ;)
Имаме високоволтова бобина и високоволтов кондензатор, заедно те образуват трептящ кръг с резонанс в мегахерцовия диапазон. Бобината също така играе роля на първичната намотка на трансформатор без магнитна сърцевина. Вторичната намотка е централен проводник. При тази схема на изпълнение вторичната намотка не създава обратна реакция в първичната. Разрядника служи за въвеждане на високоволтови импулси в трептящия кръг и за подържане на резонанса, а не за извеждане на енергия.
Иван Димов:
Дълго мислих от къде ще се вземе допълнителната (свободна) енергия в електромагнитните устройства. И май измислих нещо. Трябва да има енергиен обмен между предварително енергизирани частици така, че след този обмен високоенергийните частици да станат по-малко на брой, но с по-висока енергия от останалите. За да се предизвика този обмен е нужна сила, за която да не влагаме допълнително енергия. Тази сила е страничен продукт от основното енергизиране и действа перпендикулярно на посоката на ускорение на частиците. Подобно действие има в плазмата на Кирил Чуканов. Ускорени електрони са засилени към едната плоча на плазмения кондензатор, която започва да увеличава отрицателния си потенциал. Така електроните започват да спират и се натрупват един върху друг. Това е все едно балон, пълен с вода да падне от високо на асфалта. По-горната му част притиска по долната и балонът се сплесква, спуква и водата се изстрелва странично с висока скорост. Така е и в плазмата - натрупаните електрони се оказват във висок отрицателен потенциал и се разпръскват странично (радиално), перпендикулярно на основното електрическо поле на плазмения кондензатор, което ги ускорява от - към +. Друг пример как ускоряващата сила може да е перпендикулярна на посоката на ускорението на частиците е следният: Да тропнеш с крак в локва! Кракът действа вертикално, а водата от локвата се ускорява хоризонтално. (Всъщност параболично, но в хоризонтално проектирана плоскост. модератор)
В резултат на тези умозаключения стигнах до следните изводи:
1. За генератор като на Капанадзе не е нужно да има разрядник с искрене. Може да се замени с генератор като моя "Ту-Ту" или друг някакъв, който да поддържа резонанса.
2. Не е нужно заземление.
3. Не са нужни високи честоти, а просто голям ток. Не знам дали един и същи ток нагрява различно жицата на бобината при ниски и високи честоти. Ако някой знае - да каже има ли разлика в нагряването? Примерно ток 30А при 10kHz и ток 30А при 1MHz.
4. Страничната сила (перпендикулярната) може да е магнитна или електростатична. Мисля, че магнитната ще е по-силна и тя ще дава свободната енергия, която ще се стреми да вдига напрежението на резонанса. Трябва да се вземат мерки за ограничаване на нарастването на напрежението.
5. Снемането на енергията от резонанса може да е стандартно с електромагнитна връзка или на част от кондензатора.
Толкова по теорията - отивам да навивам бобини и да видим какво ще излезе от всичките ми умувания.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия